ja miałem za śliwką niemiłe doświadczenie podjechałem do nich autko 10 tyś przejechane oczywiście na gwarancji mówie że mi łożysko huczy w prawym przednim kole wyszedł zobaczył powiedział że to antena od cb radia nawet nie wsiadając do auta więc mu ją odkręciłem i zaprosiłem na jazde próbną po przejechaniu 2 km stwierdził że to opony huczą a że zbliżał się sezon zimowy powiedziałem że jade wymienie opony i przyjade jeszcze raz bo mówie że to łożysko na 100% następnego dnia przyjechałem ten sam pan wyszedł znowu jazda próbna mówi no faktycznie to chyba łożysko wiedziemy na podnośnik i sprawdzimy. wreszcie po 2 dniach stwierdzili że faktycznie łożysko w prawym przednim kole do wymiany najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że gościu który sprawdzał ten samochód i twierdził że to antena i opony które miały przejechane 10 tyś km to.....................kierownik serwisu
Skoda Fabia RS. Czeski hot hatch
Zwiń
X
-
Skoda Fabia RS. Czeski hot hatch
Niedawno przeszła lifting. Przy jego okazji gamę najmniejszej Skody w wersji hatchback powiększono o uterenowiony model Scout. Teraz nadszedł czas na sportowe Fabie hatchback i kombi, czyli kolejne po Octavii RS usportowione samochody z Czech. Swój debiut RS-ka miała na tegorocznym Salonie Samochodowym w Genewie. Pod maską silnik 1.4, ale nie ma się czego wstydzić. Moc 180 KM to obietnica mocnych wrażeń. Czy uda się ją spełnić? Sprawdzałem to na Autodromie Sosnova i krętych drogach niedaleko czeskiej Pragi.
Calosc: http://moto.wp.pl/kat,23681,title,Sk...a357&_ticrsn=5
Dane techniczne:
Typ silnika: R4, benzynowy z kompresorem i turbosprężarką
Pojemność silnika cm3: 1390
Moc KM / przy obr./min: 180 / 6200
Maksymalny moment obrotowy Nm / przy obr./min.: 250 / 2000 - 4500
Skrzynia biegów: 7-biegowa DSG
Prędkość maksymalna km/h: 224 (hatchback), 226 (kombi)
Przyspieszenie (0-100 km/h): s 7,3
Zużycie paliwa: Dane z testu (miasto/trasa/średnie) 9,2 / 8,6 / 8,8
Pojemność bagażnika min./max. / l: 300 / 1163 (hatchback), 480 / 1460 (kombi)
Wymiary (dł./szer./wys.) mm: 4029 / 1642 / 1492 (hatchback) 4276 / 1642 / 1494 (kombi)
Cena wersji podstawowej w zł: 72 850
Plusy: prowadzenie, osiągi, kontrola trakcji XDS, cena
Minusy: nieprecyzyjna nawigacja, skomplikowana obsługa pokładowego komputeraM47N2
-
-
Już widzę gostków z BMW na światłach patrzących z powątpiewaniem. Start i wątpliwości rozwiane :twisted:.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
hehe to "tylko 180KM" a po chipie pewnie z 220KM i juz szczęki opadająsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez phonemanJuż widzę gostków z BMW na światłach patrzących z powątpiewaniem. Start i wątpliwości rozwiane :twisted:PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
Adrian, I tak trzymać k.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
w kombi mam nadzieje że jest możliwość dołożenia relingów bo bez jakoś nie podoba mi się :P ale hatchback miodzi :slinkaautoKOWALSKIszkoła ul. Lutomierska 69 Łódź tel. 602 465 680 ZAPRASZAM !!!
VW POLO 9N 2004r. obecnie
Skoda Octavia II 2007r. SPRZEDANA
Skoda Octavia Combi II FL 2010r. obecnie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AndiTMinusy: nieprecyzyjna nawigacja
ps.myślę że przy 180 kucach nikt nie będzie zawracał sobie głowy nawigacją ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekmyślę że przy 180 kucach nikt nie będzie zawracał sobie głowy nawigacją ;-)Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Jeżdzę teraz pare dni fabką i coraz bardziej mi się ten samochód podoba. Po mieście jest rewelacyjny. Krótki, wąski, wszędzie się zmieści. Od dwóch dni coraz bardziej przychylnym okiem zaczynam patrzeć w stronę RSki. Wie ktoś, czy będzie i kiedy ta wyścigówka dostępna na jazdach testowych w salonie?O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiek83wprA mi jakoś Fabia RS nie pasuje, kształt ma iście nie sportowy i nic tego nie zmieni.
leci? Leci! no to w czym problem ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
krzysiek83wpr, a jakie są alternatywy dla 180KM, 7.3 sek do 100 km/h, i 73 KPLN (10.000 zł za 1 sek ;-) )- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
No niestety fabia wygląda jak wygląda jednym się podoba, innym nie (mi też nie ;-)), jedni kupują samochód dla osiągów inni dla wyglądu a jedynie nielicznych stać na to żeby połączyć obie te cechy w zakupie ;-). Jeśli RSka będzie killować większość samochodów - a będzie - to frajda z jazdy będzie rekompensowała w 100% jej wygląd- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomeknajtańsza octa 1.8 z dsg ambiente to 82000, więc 10000 więcej- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
Komentarz