Zamieszczone przez krzysiek83wpr
Znamy już najlepsze silniki 2010 r.
Zwiń
X
-
Odgrzewam :
Wcale nie najlepszy silnik 2010
1.4 TSI (Volkswagen) - najlepszy silnik roku ogłoszony w niedawnym rankingu International Engine of the Year 2010, wzbudza w sieci duże kontrowersje. Otóż zdaniem wielu internautów mających zamontowaną tą właśnie jednostkę w swoich samochodach, silnik wcale nie jest najlepszy.
Jak się okazuje problemem jest pompa wody, która w czasie normalnej pracy, w zakresie 2500 - 3000 obr/min wydaje piszczące dźwięki wyraźnie słyszane w czasie jazdy.
Pewnie nie byłoby takiego rozgłosu, gdyby nie ogłoszenie tego silnika najlepszą jednostką 2010 roku, co spowodowało oburzenie jego posiadaczy. Nic w tym dziwnego, bo skoro to jest najlepszy silnik, to pod każdym względem powinien dawać zadowolenie właścicielowi.
Na szczęście Volkswagen na żądanie klientów podejmuje się wymiany wadliwej pompy na poprawioną wersję o oznaczeniu 03C121004 J. Jednak trzeba zwrócić szczególną uwagę w serwisach, bo mogą zdarzyć się przypadki montowania nowej pompy, ale z "piszczącej" serii.
(za automoc.pl, Auto Świat)Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Kurcze, ja to nie koniecznie słysze to piszczenie.. fakt tez o tym gdzieś czytałem, że można to wychwycić. Jeśli nawet to zapewne jest to bardzo mało słyszalny dzwięk. Ja to slysze wyraźnie syczenie turbo, a to jest fajny dźwięk.
Światową premiere miał właśnie samochód Fiat500 z silnikiem 0.9 turbo 85KM, tak a propo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiek83wprŚwiatową premiere miał właśnie samochód Fiat500 z silnikiem 0.9 turbo 85KM, tak a propo.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
Komentarz