Zamieszczone przez zubrzus
Zobacz wpis
O3 facelifting
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez perfex Zobacz wpis
Jak ktoś dopłaca 600 zł za to że Tylne światła będą mu świecić jakoś inaczej to powinien jechać do Praktikera, kupić tam największy dostępny młotek i się nim pieprznąć w twarzoczaszkę...
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez przybysz86 Zobacz wpisPłacisz 2000 za lakier metalik czy jedziesz na zwykłym?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez perfex Zobacz wpis
Jak ktoś dopłaca 600 zł za to że Tylne światła będą mu świecić jakoś inaczej to powinien jechać do Praktikera, kupić tam największy dostępny młotek i się nim pieprznąć w twarzoczaszkę...
Też nic nie wnosi do tego jak się prowadzi samochód.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez PiotrekDK Zobacz wpis
Nic się nie zmieniło przed liftem biedne wersje miały zwykłe lampy z tyłu a bogatsze Led-y.
Teraz biedne wersje mają Led-y z przed lifta a bogatsze nowe Led-y.
To porostu marketingowcy naciskają żebyśmy kupili bogatszą wersję lub dopłacili parę stów za lampy co pewnie kosztują co najwyżej parę zł więcej.
Zostaw komentarz:
-
-
tymczasem w konfiguratorze polskim pojawiła się opcja tylnych lamp LED top/high:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez FLCN Zobacz wpisGratulacje odbioru i szerokości
Zostaw komentarz:
-
-
Dziwne... Mnie rzuca tam gdzie trzeba. Może to kwestia Tapatalka...
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez FLCN Zobacz wpis
Zostaw komentarz:
-
-
czunik wilgotnosci jest potrzebny do climatronica więc pewnie ma.
Zostaw komentarz:
-
-
Czarna w wersji Style z jasnym wnętrzem wygląda bardzo dobrze!
Błąd w cennikach jest, czy lusterko wsteczne faktycznie ma czujnik wilgotności?
Zostaw komentarz:
-
-
-
Zamieszczone przez PiotrekDK Zobacz wpisco pewnie kosztują co najwyżej parę zł więcej.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez przybysz86 Zobacz wpismam wrażenie, że światła o których mówisz w punkcie 2 to opcjonalne, które kosztują 600pln. normalnie są jak widziałem takie jak w O3 pre-FL ale przyznam się nie widziałem jak świecą
EDIT:
jedna normalne LEDy w O3 FL też mają pojedynczy pasek:
http://icdn-3.motor1.com/images/mgl/...-spy-video.jpg
Teraz biedne wersje mają Led-y z przed lifta a bogatsze nowe Led-y.
To porostu marketingowcy naciskają żebyśmy kupili bogatszą wersję lub dopłacili parę stów za lampy co pewnie kosztują co najwyżej parę zł więcej.
Zostaw komentarz:
-
-
mam wrażenie, że światła o których mówisz w punkcie 2 to opcjonalne, które kosztują 600pln. normalnie są jak widziałem takie jak w O3 pre-FL ale przyznam się nie widziałem jak świecą
EDIT:
jedna normalne LEDy w O3 FL też mają pojedynczy pasek:
Ostatnio edytowany przez przybysz86; 30528.
Zostaw komentarz:
-
-
Na początku lutego odebrałem swoją O3 jeszcze sprzed liftingu. Wersja Style+pakiet amazing (m in. ksenony z AFL w tym pakiecie). Spieszyłem się z zamówieniem, żeby załapać się na auto przed liftem bo na pierwszych zdjęciach dostępnych w sieci ta poliftowa wyglądała wg mnie fatalnie no i chodziły plotki, że będzie droższa.
No i w ubiegłym tygodniu poszedłem obejrzeć sobie w salonie to poliftowe cudo. No i powiem tak - jest duuużo lepiej w naturze niż na zdjęciach. Jakbym dziś miał jeszcze raz wybierać to chyba wybrałbym O3FL. A oto dlaczego:
1. ten dyskusyjny przód nie wygląda wcale tak źle - mnie nawet podoba
2. tylne światła w wersji ledowej wygląda chyba nieco lepiej, zwłaszcza po zaświeceniu świateł, teraz jest jedna grubsza ledowa kreska zamiast dwóch cienkich
3. w przednich reflektorach zamiast ksenonów są teraz lampy ledowe w tej samej cenie (co już wiedziałem zamawiając swoją, że tak będzie, tylko nie było wiadomo czy będą lepsze bo wcale tak być nie musi), no i teraz czekam na opinie o tych ledach - czy świecą lepiej od ksenonów czy nie, tu się bowiem dopiero okaże, czy warto było się śpieszyć, czy było poczekać na nową
4. odświeżone zegary - są ok, chyba ładniejsze, na pewno nie brzydsze
5. większy wyświetlacz w środku - czy wygląda lepiej - nie jestem pewien, no ale jest na pewno większy
6. mam wrażenie, że to nowe Bolero gra lepiej niż to u mnie - troszkę lepszy bas, a może tylko takie wrażenie w salonie
7. z danych fabrycznych wynika, że nieznacznie zmienił się rozstaw kół z tyłu - ciekawe czy przełoży się to jakkolwiek na prowadzenie
8. chyba bardzo istotnej różnicy w cenie nie ma wbrew wcześniejszym spekulacjom
Reasumując, kto się nie załapał na auto sprzed liftu na pewno nie ma czego żałować.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez spj Zobacz wpisSzkoda, że przednie dzielone reflektory też nie są opcją
ps. widzialem dzis to nowe "cudo" na placu dealera jadac na spacer po drodze. Na zywo lepiej niz na fotkach, ale teraz nazwac Octavie piekna to troche nieporozumienie. Wyglada dziwnie, ale nie jakos beznadziejnie na zywo. Mi sie mniej podoba bo wole klasyczne rozwiazania. W pewnym sensie mysle, ze nowy przod za jakies pol roku sie opatrzy jak te auta pojawia sie na drodze.
No i prawda jest taka - bez tego dziwacznego przodu czy ktokolwiek w ogole by zauwazyl ze byl lifting Octavii poza gronem milosnikow? Nie.
A tak samochod od razu wyglada inaczej, a czy ladniej czy brzydziej w sumie co za roznica - grunt ze wyglada inaczej i mozna reklamowac jako NOWA Octavia ;-)
Ps. na czeskim forum ktos pisal ze nowy przod to zemsta Kabana ktory tydzien po premierze O3 fl przeszedl do BMW, zemsta za to, ze mu Skoda za malo placila ;-)
Ps.2 Na pewno ten fl Octavii bardziej widac niz fl Leona czy Golfa, gdzie po prostu nawet ja - byly posiadacz Golfa nie potrafie rozpoznac czy to Golf po fl czy przed fl na placu dealera... a Leon to juz zupelnie dla mnie czarna magia - co tam niby zmienili??? A tak Skoda od razu sie rzuca w oczy - ooo a co to za auto z tymi dziwnymi swiatlami? Aaaa, NOWA Skoda... i moze taki byl zamysl producenta (bo w teorie spiskowe, ze VW kazal zobrzydliwic Octavie zeby sie Golf z Leonem lepiej sprzedawaly nie uwierze).
Reasumujac - na pewno nowy przod nie bylby dla mnie jakas przeszkoda przy zakupie auta, ale jak moglbym wybrac (gdyby taki wybor byl) to na pewno wybralbym klasyczne eleganckie reflektory zamiast tych "nowoczesnych". Ale kazdy ma swoj gust.Ostatnio edytowany przez marlej108; 1129.
Zostaw komentarz:
-
-
Dzisiaj drugi już raz minąłem się na trasie z O3FL i powiem szczerze, że w topowej wersji z LEDami wygląda naprawdę spoko. Wiadomo, lśniąca nówka ale mimo wszystko wygląda to o wiele lepiej na żywo w "biegu" niż na fotografiach sprzed kilku miesięcy. Brałbym
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez spj Zobacz wpisSzkoda, że przednie dzielone reflektory też nie są opcją
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez other_exception Zobacz wpisNo to fajnie, faktycznie widzę na allegro, że są różne lampy w poliftach, szkoda, że nikt o tym nie informuje...
-tylne swiatla LED - standard
-tylne swiatla LED + podswietlenie tablicy rejestracyjnej - 600pln
I jak zapytasz dilera za co placisz 600pln to 4/4 mi odpowiedzialo ze za podswietlenie tablicy rejetracyjnej.
Ten od którego zamawiałem tez nie widzial ale sie uparlem i przy mnie 15 min w systemie siedzial, znalazl w dokumentacji ze sa 2 rodzaje lamp (co go zaskoczylo) i kolejne 10 min szukal jak to zamowic i nie znalaz.
Dopiero jak odkopalem z w konfiguratorach z innych krajow ma wszedzie ten sam kod zamowienia i mu go podalem to odnalazl w systemie i potwierdzil.
Oni sa tak wszyscy nieogarniecy ze masakra.
Zostaw komentarz:
-
-
No to fajnie, faktycznie widzę na allegro, że są różne lampy w poliftach, szkoda, że nikt o tym nie informuje...
Zostaw komentarz:
-
-
other_exception normalne tylne swiatla wygladaja jak O3 pre-FL z LEDami.
Natomiast to co widzisz na wszelkich materialach promocyjnych z tymi dwoma malutkimi prostakatnymi lustereczkami to cos co sie zaleznie od kraju nazywa "high LED" (UK), "top LED" (SK/CZ) albo "podswietlenie tablicy rejestracyjnej" (PL)
Nie wiem kto tluamczyl cenniki ale tej opcji nie ma w konfiguratorze za to jest w systemie dilerskim i mozna ja zamowic
EDIT: to są TOP LEDy:
Ostatnio edytowany przez przybysz86; 30528.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: