Średni wiek auta w Gdańsku to 13 lat i 187.000 km na liczniku (nie piszę przebiegu bo Bóg raczy wiedziec jaki jest naprawde...).
W calym kraju zreszta jest podobnie. I raczej nie wynika to z preferencji rodakow do kupowania starych aut, ale po prostu z mozliwosci finansowych obywateli naszego kraju.
Mam cicha nadzieje, ze uda mi sie dozyc sytuacji, kiedy samochod w PL bedzie tym samym co w USA - a wiec zadnym rarytasem, a po prostu czyms co traktuje sie jak przedmiot codziennego uzytku w stylu telefon, buty, rower - i zakup nowego auta bedzie czyms na co stac nie glownie firmy, w tym 1-osobowe (przeciez to ok. 70% kupionych aut! a zaledwie 30% to auta kupione przez "cywilow" a wiec klientow indywidualnych), ale bedzie po prostu zwykla czynnoscia co 5 albo 6 lat.
W calym kraju zreszta jest podobnie. I raczej nie wynika to z preferencji rodakow do kupowania starych aut, ale po prostu z mozliwosci finansowych obywateli naszego kraju.
Mam cicha nadzieje, ze uda mi sie dozyc sytuacji, kiedy samochod w PL bedzie tym samym co w USA - a wiec zadnym rarytasem, a po prostu czyms co traktuje sie jak przedmiot codziennego uzytku w stylu telefon, buty, rower - i zakup nowego auta bedzie czyms na co stac nie glownie firmy, w tym 1-osobowe (przeciez to ok. 70% kupionych aut! a zaledwie 30% to auta kupione przez "cywilow" a wiec klientow indywidualnych), ale bedzie po prostu zwykla czynnoscia co 5 albo 6 lat.
.
Dobrze, że za te pieniądze to ona ma koła w tej reklamie. Słysząc cenę nawet nie chciałem wsiadać ale sprzedawca licząc na zmianę decyzji bardzo nalegał więc zrobiliśmy kilka km. Duzy plus za skrzynię 6b.
prawdziwe auta skończyły się na przełomie wieków - jeśli chodzi o trwałość. To auto dobra na trase dopiero, albo mocny diesel jakiś z tych prostszych. tu nie trzeba wachlować gałą i masz odejście należyte.
i kto wie jak się uda nie zgnić tipolowi to może za kilka lat będę się za nim rozglądał.

Komentarz