Robi się ciekawie na rynku samochodów https://www.youtube.com/watch?v=hZqLaTURBOU
Opel Insignia Grand Sport
Zwiń
X
-
Opel Insignia Grand Sport
Sebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klikTagi: Brak
-
-
Gość
Fajnie ze opel wyroznia sie na tle innych niemieckich marek designem, nie wyglada jak wyciosany z kawalka skaly, ale nowa Insignia jak dla mnie brzydka.
-
Wygląd kwestia gustu ,ale na stronie Opla przy prawie max konfiguracji 153 tyś do tego rabacik i cena staje się atrakcyjna ,jak dla mnie kuszące ,tylko nigdy Opla nie miałem i nie wiem jak to u nich z jakością i awaryjnością ?Sebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
mimo, że zgrabna i ładna, to auta w klasie średniej robią się do siebie strasznie podobne ostatnio właśnie....trochę b8 widzę w kombii, trochę jakiejś powiedzmy optimy w linii tego liftbacka, trochę jakiegoś passka cc, z przodu trochę mondeo ten grill...generalnie wszystko do siebie jest podobne coraz bardziej. Może poprzednia była brzydsza, ale oryginalniejsza Insignia.
Komentarz
-
-
Gość
Ostatnio edytowany przez Gość; 9522.
Komentarz
-
Ostatnio edytowany przez Wosho; 23706.
Komentarz
-
-
Ja myślę ,że jest całkiem fajny ,mi za to poprzednia wersja sie nie podobała ,zobaczymy jak bedzie w realuSebastian
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Golas27 Zobacz wpisFajnie ze opel wyroznia sie na tle innych niemieckich marek designem, nie wyglada jak wyciosany z kawalka skaly, ale nowa Insignia jak dla mnie brzydka.
I to by było na tyle w temacie Opla. Teraz będą to mniej lub bardziej podobne do Peugeota autka. Silniki tylko PSA (Oplowskie były zasadniczo wszystkie gówniane ) płyty podłogowe, architektura i elektronika PSA.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Powiem wprost - nigdy nie bylem milosnikiem marki Opel.
Tutaj jest test tej "nowosci", problem w tym, ze w sumie to auto... nic nowego nie wnosi... a jak to robi Opel ze bagaznik ma tak dluuugie auto mniejszy od Octavii to doprawdy nie wiem.
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez marlej108 Zobacz wpisnic nowego nie wnosi..
Komentarz
-
No moze masz i racje z tym, ze malo producentow wnosi cos nowego.
O dziwo Renault jest pewnym wyjatkiem - dziwne wielkie ladne (dla mnie) swiatla przednie i tylne, fajny tablet wielki ponad 8 calowy (za doplata) - chyba jako pierwszy wprowadzili oswietlenie ambient w klasie popularnych marek w kompaktach (teraz to jest tez w O3 po fl i Golfie).
Komentarz
-
-
Gość
No i z tym sie nie moge nie zgodzic...nie tylko Renault, ogolnie francuzy od zawsze mialy ciekawe rozwiazania i kiedys czesto wybiegajace w przyszlosc przed innych producentow (chocby stare Citroeny)
Komentarz
-
Gość
-
a co do aut bliższym rzeczywistości...niemieckie auta były według mnie ładniejsze w porównaniu z konkurencją w latach 90 tych....opel też miał swoje perełki np. Calibrę. Ładne auto to było (pomijając tylko dechę żywcem wziętą z vectry) dopóki nie stało się przedmiotem agrotuningu oczywiście....Zresztą liniowo i dziś Opel jest ciekawszy od vagów według mnie, mimo wszystko.
Komentarz
-
-
Na plus - absolutnie topowy napęd 4x4 z aktywnym wektorowaniem momentu na poszczególne koła tylnej osi, wyprodukowany przez firmę, która zrobiła ten patent dla Focusa RS.
Na minus - po osiągach widać, że wciąż nie pokonali swojej tradycyjnej słabości. I nie chodzi o masę. Mam Insignię i poznałem jej słabość - to nie masa, jak uważają "w internetach", to nie ona jest główną przyczyną zamułki, zwłaszcza <100 km/h - tylko kiepska skrzynia biegów (długie skoki, brak precyzji, problem z wchodzeniem dwójki), jakoś do dupy działające sprzęgło, no i "oplowskie" przeniesienie napędu generujące straty.
Funkcjonowanie 4x4 w praktyce na przykładzie 2.0T 260KM w jeździe po torze:
od 2:18
Ładnie zamiata tyłem
M.Ostatnio edytowany przez beaviso; 13733.666 4U
Komentarz
-
-
Jakoś w wakacje (mam nadzieję) przesiadam się do nowej insigni. Insignia zawsze mi się podobała, ale II generacja, mimo, że zupełnie odbiega stylistycznie od I podoba się jeszcze bardziej. Wchodzą nowe silniki, nowe skrzynie - zobaczymy jak to będzie Póki co opinie dealerów z jazd testowych tylko pozytywne, ale wiadomo jak to z nimi
Komentarz
-
Komentarz