O4

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• PiotrekDK
    odpowiedział(a)
    Dla mnie wielkie rozczarowanie, po trzech Octaviach chyba w końcu będzie spełnione życzenie mojej żony i przy następnej zamianie będzie Superb. Jeszcze tli się trochę nadzieji że RS będzie lepiej wyglądać.

Ten przód to jakieś takie skrzyżowanie Audi A5 z Kia Ceed, tył zaś skopiowany z Volvo. W środku ten paskudny doklejony na środku wyświetlacz, za to fajnie wyglądają te fotele z masażem.

Zostaw komentarz:

• notsure
    odpowiedział(a)

Filmik

Zostaw komentarz:

• Milord
    odpowiedział(a)
    Obejrzałem prezentację oraz zdjęcia w internetach.
    Podoba mi się, muszę przyznać że trafia w mój gust.

Teraz tylko czekać na oficjalną ofertę no i cennik
    Podejrzewam, że w porównaniu z O3FL będzie o jakieś 10-12% droższa.

Zostaw komentarz:

• OrsonTSI
    odpowiedział(a)

Nová Škoda Octavia se konečně představila světu. Octavia 4 tudíž odhalila vše, a tak o ní víme všechny důležité informace, o designu, interiéru, výbavě i motorech.

tylko ta kierownica......

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez OrsonTSI Zobacz wpis
    jak już jesteśmy w temacie maluchów, widzieliście cennik Citigo iV,
    no...
    Ponieważ benzynowego Citigo już nie kupimy, mamy szansę nabyć elektryczkę. Jest już cennik https://az749841.vo.msecnd.net/sitesplpl/alv1/88faa95e-f126-4303-aa52-a8d7f7fa5709/cennik_citigo_iv_rok_produkcji_2020.3e7d18a6672a4fc38dffa4b446767a7d.pdf?utm_term=utm_term&snrs_cl=9169e925-2f9f-4459-81ee-8ae78a4fe80c&snrs

Zostaw komentarz:

• OrsonTSI
    odpowiedział(a)
    jak już jesteśmy w temacie maluchów, widzieliście cennik Citigo iV, ciekaw jestem jak ustalą cenę na O4 iV i czy zadziała dopłata 36k ? ( elektryki do 125k )

Zostaw komentarz:

• prezes870
    odpowiedział(a)
    Nadal możecie jeździć maluchem nikt nie zabrania ;p

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Dave Zobacz wpis

W dupach się poprzewracało i tyle

Dokładnie
    Coś w tym jest.

Ale czasy też debilne:
    - silniki malutkie coraz bardzie wyżyłowane
    - mania elektryków za horendalne pieniądze, a zasięg ledwo koło domu.

A ludzie faktycznie .... Pamiętam podróże z rodzicami makuchem nad morze, w góry z centralnel Polski. To zawsze była wyprawa. Nie mówiąc o tych co jeździli do Jugosławii, Bułgarii, Turcji....

Teraz ludziska wymagające i wygodne.

Co nie zmienia faktu, że zmuszają nas do debilnych wydatków na ekologię, ktore nic nie dają.

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    Zamieszczone przez prezes870 Zobacz wpis
    Jeżeli jeździsz sam to ok ale z 3 dziećmi?
    W dupach się poprzewracało i tyle
    Zamieszczone przez Chris11 Zobacz wpis
    Ech... Gdzie te czasy jak ludzie maluchem jechali w czwórkę do Chorwacji i nie narzekali?
    A teraz trzeba mieć jeden samochód do miasta, jeden na wakacje, jeden do zabawy i najlepiej jeszcze jeden... Tak profilaktycznie.
    Widać dobrobyt w kraju.
    Dokładnie

Zostaw komentarz:

• Chris11
    odpowiedział(a)
    Ech... Gdzie te czasy jak ludzie maluchem jechali w czwórkę do Chorwacji i nie narzekali?
    A teraz trzeba mieć jeden samochód do miasta, jeden na wakacje, jeden do zabawy i najlepiej jeszcze jeden... Tak profilaktycznie.
    Widać dobrobyt w kraju.

Zostaw komentarz:

• prezes870
    odpowiedział(a)
    Jeżeli jeździsz sam to ok ale z 3 dziećmi?

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    Do miasta nie kupujesz Octavia tylko citigo i tam 1.0 jest Ok

Zostaw komentarz:

• prezes870
    odpowiedział(a)
    Przecież w octavii też masz 2.0 190ps . Nie musisz brać 1.0 mazda nie ma 1.0 i dlatego cena startowa jest jaka jest . Ktoś potrzebuje większego auta do np Warszawy żeby dzieci do szkoły wozić i co kupi 2.0 żeby paliło xx litrow w mieście? Jak ktos chce w trasę to idzie bierze 2.0 . Wybór musi być

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    Nie robią kosiarek. Np Mazds 3 silnik 2.0 octavia 1.0 haha. 1.0 jest dobry to Citigo a nie do takiego dużego auta jak Octavia.

Zostaw komentarz:

• prezes870
    odpowiedział(a)
    Jakie robią?

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    1.0 TSI ha ha ha . Kiedy niemcy wezna przhklad z Japończyków jak się robi silniki

Zostaw komentarz:

• OrsonTSI
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• prezes870
    odpowiedział(a)
    Ale wyposażenie i silniki poszły też w górę . Wycofali 1.2 tsi i weszło w standardzie 1.0 tsi . Jak patrzyłem w porównaniu z moja z 2017 to cena wzrosła o jakieś 4 tys

Zostaw komentarz:

• Chris11
    odpowiedział(a)
    Wystartują pewnie na pułapie nieco powyżej 80tysi, żeby na wstępie zachęcić klientele.
    Jednak patrząc na różnicę cenową pomiędzy OIII, kiedy wchodziła do sprzedaży, a cenę dzisiejszą: 59500zł vs 78350zł, to jestem ciekaw, ile O4 będzie kosztowała za te 2-3 lata.
    Będzie się pewnie zbliżała do magicznej kwoty 99tys.

Zostaw komentarz:

• Milord
    odpowiedział(a)
    Kombi w tym kamuflażu to wygląda jakby miało wylew i zawał jednocześnie.
    Ale liftback wygląda bardzo grzecznie w wersji cywilnej.
    Ciekawe o ile wzrośnie cena? 10%?

Zostaw komentarz:

• Clip
    odpowiedział(a)
    moze w końcu zrobia RS 4x4

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Ja jestem na "tak". Tylko cena pewnie otrzeźwi

Zostaw komentarz:

• OrsonTSI
    odpowiedział(a)
    Nová Škoda Octavia prozradila jedno velké tajemství. Díky uniklému snímku z konfigurátoru už víme, jak bude Octavia 4 vypadat.

Zostaw komentarz:

• Andy90
    odpowiedział(a)
    W sumie chyba będzie najwyższa pora by stworzyć dział dla O4. Po weekendzie się tym zajmę.

Zostaw komentarz:

• OrsonTSI
    odpowiedział(a)
    https://www.motor1.com/news/374847/2...thing-we-know/

Jeśli wierzyć doniesieniom zagranicznej prasy branżowej, to już 11 listopada czeka nas oficjalna premiera modelu Skoda Octavia po zmianach generacyjnych.

źródło: SAMAR

Zostaw komentarz:

Pracuję...