O4

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Gość
    Guest replied
    Skoda + Rekin = octavia?
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• Marek__82
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Zaskar Zobacz wpis
    Ale jakby ktoś chciał juz zamawiać to polecam sie wstrzymać jeszcze bo jest jeszcze kilka mankamentów jakie nie zostały wyprowadzone
    A co tam mają niedopracowane?

Zostaw komentarz:

• Chris11
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Zaskar Zobacz wpis
    Ale jakby ktoś chciał juz zamawiać to polecam sie wstrzymać jeszcze
    Do 1. kwietnia to jeszcze trochę zostało.

Zostaw komentarz:

• Zaskar
    odpowiedział(a)
    Jak dla mnie to nowa Octavia jest meeega. Na żywo wygląda dużo lepiej niż na zdjeciach. Na zdjeciach wydaje się też mniejsza
    Ale jakby ktoś chciał juz zamawiać to polecam sie wstrzymać jeszcze bo jest jeszcze kilka mankamentów jakie nie zostały wyprowadzone

Zamieszczone przez prezes870 Zobacz wpis
    Trochę jak audi a5
    No co się dziwić, jak stylista odpowiedzialny za lampy zewnętrzne był wcześniej w Audi

Zostaw komentarz:

• Chris11
    odpowiedział(a)
    U nas to pewnie na wiosnę.

Zostaw komentarz:

• Tomcio
    odpowiedział(a)
    Wiecie może kiedy ukażą się cenniki O4 i od kiedy będą egzemplarze do obejrzenia i ew.zakupu ?

Zostaw komentarz:

• OrsonTSI
    odpowiedział(a)
    chyba TT
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• prezes870
    odpowiedział(a)
    Trochę jak audi a5

Zostaw komentarz:

• Garret
    odpowiedział(a)
    kurczę... nie podoba mi sIę ten przód....to zaokrągklenie maski schodzące tak nisko, wielki grill... nie podchodzi mi. No i ten tablet to regulacji klimy.. bez fizycznych przycisków. Natomiast linia auta z boku oraz tył dla mnie jest OK.

Zostaw komentarz:

• OrsonTSI
    odpowiedział(a)
    można już dopasować kolor do nowych felg

Even more comfortable, safer and more sustainable – that’s the new Octavia. A clean, timeless design, cutting-edge technology, advanced driver-assistance systems, and a host of comfort features make this car a partner you can rely on. So get out and explore, filling your life with experiences.

Zostaw komentarz:

• Rauxel
    odpowiedział(a)
    Jak ogladalem reklame w TV z panem Zietarskim i wychwalaniem hybryd ponad niebiosa, krzywilem sie i uznalem, ze sie chlop sprzedal. Teraz patrzac, to byl wlasciwy kierunek, bo jedynie hybryda moze spelniac wysrubowane normy UE. Dlatego kazda O4 z DSG bedzie mild hybrid, zeby zlapac norme...

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Wszystkie będą poniżej limitu, nowe oprogramowanie, egr, dpf, adblu, srylion katalizatorów i cholera wie co jeszcze wymyślą
    Zamieszczone przez OrsonTSI Zobacz wpis
    EU naszymi "kieszeniami" próbuje ratować świat.... lub może bardziej swój budżet.....
    o to to to , po co się martwić jak ludzie i tak zapłacą.
    To jak z ceną paliwa, będzie po 6 zł i co to zmieni? i tak zapłacimy.

Zostaw komentarz:

• OrsonTSI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez paryzanin Zobacz wpis
    Niestety ceny pójdą mocno w góre, raz że nowy model, nowe technologie i bajery, lepsze wyposażenie a dwa że od przyszłego roku drastycznie rosną kary za emisję CO2 i każde auto przekraczające limit 95g CO2/km będzie karane 94 euro za każdy gram powyżej limitu... 1.5 TSI w manualu ma 120 -152g. Stawiam na 100-105 tysiecy za 1.5 TSI w manualu, 115-120 tysiecy na 2.0 TSI. Mówie o cenach katalogowych za Style.

Jeśli jednak normy zostaną przekroczone, trzeba będzie płacić karę za każdy zarejestrowany samochód. 5 euro za pierwszy gram ponad limit, 15 za drugi, 25 za trzeci i 95 za każdy kolejny.

EU naszymi "kieszeniami" próbuje ratować świat.... lub może bardziej swój budżet.....

w CZ jest juz na stronie: https://www.skoda-auto.cz/modely/nov...-octavia-combi

Zostaw komentarz:

• paryzanin
    odpowiedział(a)
    Niestety ceny pójdą mocno w góre, raz że nowy model, nowe technologie i bajery, lepsze wyposażenie a dwa że od przyszłego roku drastycznie rosną kary za emisję CO2 i każde auto przekraczające limit 95g CO2/km będzie karane 94 euro za każdy gram powyżej limitu... 1.5 TSI w manualu ma 120 -152g. Stawiam na 100-105 tysiecy za 1.5 TSI w manualu, 115-120 tysiecy na 2.0 TSI. Mówie o cenach katalogowych za Style.

Zostaw komentarz:

• perfex
    odpowiedział(a)
    Podoba mi się. Może tył w kombi trochę mało ciekawy. Przód i linia boczna na plus.
    I wreszcie będzie można zamówić fotele ergonomiczne. Ten tablet w żadnym aucie mi się nie podoba. Tak czy owak cenę zapewne walną wysoką i to jeszcze będzie pod hasłem, że to prawie 508 czy Arteon a jednak o ile taniej :-) Może podstawowa wersja 1.0 będzie jeszcze jakoś przystępna ale sensowne czyli 2.0 z jakimś środkowym poziomem wyposażenia 120 tys jak nic...

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez OrsonTSI Zobacz wpis
    skończy się problem z podłączeniem wideorejestratora?
    lepiej było zrobić wbudowany

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Jestem ciekawy, jak by się ludzie masowo rzucili po te ebateryjki - na ile dopłat by starczyło

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpis
    no...
    Ponieważ benzynowego Citigo już nie kupimy, mamy szansę nabyć elektryczkę. Jest już cennik https://az749841.vo.msecnd.net/sitesplpl/alv1/88faa95e-f126-4303-aa52-a8d7f7fa5709/cennik_citigo_iv_rok_produkcji_2020.3e7d18a6672a4fc38dffa4b446767a7d.pdf?utm_term=utm_term&snrs_cl=9169e925-2f9f-4459-81ee-8ae78a4fe80c&snrs

Do czasu jak nie bedzie realnych ulg dla posiadaczy aut bezemisyjnych to jest to jedynie bajer.

Doplata... no fajnie ale czy obowiazuje jak ktos bierze kredyt/leasing/najem na takie auto ?? Z tego co byla mowa to tylko przy gotowce.

Style 1.0 kosztowal ponizej 50tys, a wiec 30tys roznicy (prawie drugie Citigo). Prad za darmo nie jest, wiec przeliczanie co tansze nie ma tu zadnego sensu biorac pod uwage nasze hybrydy 1.0MPI LPG z takim elektrykiem.

Zostaw komentarz:

• Chris11
    odpowiedział(a)
    No i poniekąd przyznali się, że wycięcie w tapicerce sł. B pod pas jest niefortunne, bo w IV jest gigantyczne. :-) Teraz to już nie będzie się piłowało.

Zostaw komentarz:

• paryzanin
    odpowiedział(a)
    Jak z każdą nowością... trzeba się przyzwyczaić. Pamietam że długo nie podobała mi się Vectra C czy Octavia 3 FL. A teraz po latach podobają mi się coraz bardziej

Zostaw komentarz:

• BADYL
    odpowiedział(a)
    Pierwsze wrażenia po premierze OIV tyćkę mieszane.....na pierwszy rzut oka tył octavi trąca mi trochę toyotą ale to było jakby pierwsze wrażenie późnej po obejrzeniu filmików na YouTube całokształt, bryła zaczynała do mnie przemawiać Ciekawi mnie wersja ambition i zdjęcia z manualną skrzynią biegów oraz analogowymi zegarami (bo cyfrowe mnie osobiście się nie podobają). Z informacji dziennikarskich wynika, że nowa octavia lepiej się prowadzi, jest lepiej wyciszona, przestronniejsza jest po prostu LEPSZA Jestem ciekaw pierwszych opinii kolegów z forum

Zostaw komentarz:

• PiotrekDK
    odpowiedział(a)
    Jeszcze jeden plus dla brzydala

Wiemy zatem, że Octavia numer 4 jest autem innym stylistycznie i przestronniejszym, a po pierwszych jazdach możemy powiedzieć też, że jest dużo lepiej wyciszona od poprzednika. Nawet w egzemplarzach z dwulitrową jednostką wysokoprężną, w kabinie było cicho i przyjemnie, a jedyną uciążliwością był hałas toczących się opon po równych, choć mocno zmiennych, włoskich asfaltach. Oczywiście w kwestii wyciszenia kabiny musimy wziąć poprawkę na to, że do sekretnych jazd podstawiono auta w najwyższej konfiguracji, jednak nawet w tych tańszych też powinniśmy odczuć znaczącą poprawę.

Czytaj więcej na https://motoryzacja.interia.pl/samoc...ampaign=chrome

Zostaw komentarz:

• prezes870
    odpowiedział(a)
    Trafi cesje leasingu zrobić

Zostaw komentarz:

• OrsonTSI
    odpowiedział(a)
    skończy się problem z podłączeniem wideorejestratora?
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    No to trzeba kupić skarbonkę i odkładać drobniaki

Zostaw komentarz:

Pracuję...