Nowa skoda Favorit
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisJak będzie w wersji Combi z silnikiem 1.6 MPI
Biorę w ciemno
No to chyba obaj "wzięliśmy"...
Komentarz
-
-
eee tam nikt juz takich przestarzalych silnikow nie robi....
za malo sie psuja.
a tak powazniej to na niemieckiej stronie jakiejs gazety moto pisali, ze nowy Rapid bedzie oparty o plyte podlogowa... Polo - wiec zaczynam podejrzewac, ze bedzie mniejszy niz obecny Rapid. Szkoda tez ze chyba nie bedzie liftbacka...ale pozyjemy zobaczymy.
Komentarz
-
-
....z dystansem między wymianami oleju przewidzianym przez producenta na 80000km, silnikiem bez korka wlewu olejowego umożliwiającego dolewkę, wypełnionym olejem molekularnym "super-w-ch..j-loooong-life" niedostępnym poza ASO oraz wartym 2300zł/litr i wypełnionym protokołem złomowania dodawanym do szampana przy kupnie w salonie.Artur
Komentarz
-
-
Gość
Taka tez konkurowałaby z octavią, więc pozostaje wyłącznie łopołka (spacelack, czyli przestrzeni brak).
Komentarz
-
Gość
-
Zamieszczone przez Bambek1 Zobacz wpisNo to chyba obaj "wzięliśmy"...
Zamieszczone przez Pietrek86k Zobacz wpisbędzie 0.4l fsttsi 200 koni
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
Wszystko fajnie ale zmiana nazwy z Rapid na Favorit to mało mądre. Na początku kariery kierowcy przejechałem parę tys km Favoritem. Był to pojazd Gówniany pod każdym względem. A najśmieszniejsza była chyba skrzynia biegów :-) Biegi się poszukiwało drążkiem. Rapid to symbol fajnej sportowej Skody a Favorit.... fuujjjPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Mnie zastanawia co innego - nazwa Rapid jest latwa do wymowienia w kazdym jezyku - krotka.
Favorit brzmi moim zdaniem gorzej, i tez mam skojarzenia z czasami komuny i rupieciami, ale coz - starosc zastepuje mlodosc i mlodzi ludzie tych skojarzen miec nie beda.
Oby tylko Favorit nie zdziadzial pod kazdym wzgledem w stosunku do Rapida, nie tylko pod wzgledem nazwy ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108 Zobacz wpiseee tam nikt juz takich przestarzalych silnikow nie robi....
za malo sie psuja.
a tak powazniej to na niemieckiej stronie jakiejs gazety moto pisali, ze nowy Rapid bedzie oparty o plyte podlogowa... Polo - wiec zaczynam podejrzewac, ze bedzie mniejszy niz obecny Rapid. Szkoda tez ze chyba nie bedzie liftbacka...ale pozyjemy zobaczymy.
Drugi znajomy ma do wymiany w tiguanie coś takiego:
https://czesciaso.pl/pl/p/Walek-rozr...I-2.0-TSI-/942 część podobno dostępna tylko w ASO no albo używka z rozbitka ale jak się gdzieś orientował to tylko cały motor mu chcieli sprzedać za uwaga 11.500 kPLN. Kolega chyba zacznie pić (alkohol) bo część plus robota to 25% wartości auta. Prawdziwe ti-guano.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voltar Zobacz wpisPrzecież cena z linka to 2999 PLN więc w czym problem ?
Pyta się mnie kolega zrozpaczony co robić co robić... jak mówiłem, że trzeba było kijem tego motoru nie dotykać to nie posłuchał a teraz to ubezpiecz i podpal najtańsza opcja.Ostatnio edytowany przez Bambek1; 38218.
Komentarz
-
Komentarz