Octavia III

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • skodovkaand
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2007
    • 245

Koledzy zamiast zajmowąc sie plotkami przeczytajcie ten temat ( news ze SkodaPR Portal )

Komentarz

• firmek
      Rider
      • 2008
      • 477

Pierwsze wizualizacje OIII ktore pojawily sie juz jakis czas temu:

Po pokazie "vision D" pojawily sie informacje, ze Octavia III ma byc bliska wlasnie temu konceptowi i wygladac mniej wiecej tak:

Zrodlo: http://www.autoinfo.pl/1-taka-bedzie...da-octavia-iii

Komentarz

• Morgoth
        L&K
        • 2010
        • 1116

A i tak zrobią model który najbardziej pasuje chińskim gustom
        Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
        G.B.Show

Komentarz

• briano
          Ambiente
          • 2011
          • 178

Re: Octavia III

Jak dla mnie rewelka ta nowa octa Tak jak wg mnie II wygląda ładniej w kombi niż w hatchbacku tak , w III hatchbaku tyłek tez prezentuje sie rewelacyjnie. Już kawał auta się zrobił. Bedzie kolejny sukces skody.
          Skode już mam, musze jeszcze kupić kapelusz

Komentarz

• krzysiek83wpr
            Rider
            • 2010
            • 362

Proste, że kawał auta, ponieważ tak jak już pisałem uważam że Octavia III - będzie konkurowac z Passatem, tzn będzie pełno prawnym samochodem klasy sredniej ( a nie wyrośniętym C ), natomiast Felicja czy coś tam innego, będzie typowym Kompaktem. Superb wskoczy jeszcze wyżej.

Komentarz

• Big
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6389

Zamieszczone przez krzysiek83wpr
              Octavia III - będzie konkurowac z Passatem, tzn będzie pełno prawnym samochodem klasy sredniej ( a nie wyrośniętym C ), natomiast Felicja czy coś tam innego, będzie typowym Kompaktem
              Dokładnie, tak właśnie ma być.
              Czarny Elegance

Komentarz

• Morgoth
                L&K
                • 2010
                • 1116

uważam że Octavia III - będzie konkurowac z Passatem, tzn będzie pełno prawnym samochodem klasy sredniej ( a nie wyrośniętym C )
                Żebyście się czasem nie zdziwili jakim Skoda będzie konkurentem Passata :satan :mrgreen:

Na początek niech jej wydłużą rozstaw osi do 2712 mm, jak w Passacie, to może uwierzę :diabelski_usmiech
                Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                G.B.Show

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

Morgoth, żebys ty się czasem nie zdziwił
                  P.S.
                  Widzę że jestes bardzo pewny w swoich wszystkich wypowidziach. Ty wogóle dopuszczasz do siebie fakt, że możesz nie mieć racji ?
                  Czarny Elegance

Komentarz

• karlito1982
                    Rider
                    • 2009
                    • 720
                    • Octavia III combi (5E5)
                    • CUNA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Zamieszczone przez firmek
                    Pierwsze wizualizacje OIII ktore pojawily sie juz jakis czas temu:

Obrazek
                    Obrazek

Po pokazie "vision D" pojawily sie informacje, ze Octavia III ma byc bliska wlasnie temu konceptowi i wygladac mniej wiecej tak:

Obrazek

Zrodlo: http://www.autoinfo.pl/1-taka-bedzie...da-octavia-iii
                    a mi sie podoba i to bardzo a najbardziej na trzecim zdjeciu tylko kolor nie ten i jak dla mnie moze tak juz zostac
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25050

Komentarz

• loyd
                      RS
                      • 2010
                      • 2342

Big, wg mnie to on ma rację.

Jaki jest sens dla VW robić konkurencję dla swojej flagowej fury ? I to jeszcze konkurencję która jest tańsza i wcale nie gorsza (a może i czasem lepsza) ....

Przecież nikt normalny nie będzie robił auta klasy średniej w wersji dla ubogich .....

Komentarz

• krzysiek83wpr
                        Rider
                        • 2010
                        • 362

Wg mnie to Skoda już od dawna nie jest autem dla ubogich

Komentarz

• Big
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 6389

Zamieszczone przez loyd
                          Loyd, mam takie info. z tego samego źródła, które już 2 lata temu mówiło, że Tour II to będzie O II z przed liftu. Także raczej sprawdzone

[ Dodano: Wto 03 Maj, 11 11:03 ]
                          A co to jest auto dla ubogich ?? To termin uknuty przez pryszczatych 13 latków z Onetu W takim razie Niemcy sa bardzo ubodzy, bo u nich np. Dacia Logan czy sandero sprzedając się 10 razy lepiej niz w Polsce .
                          kazde auto ma swoją klientelę. Na rynku jest miejsce na duze i luksusowe limuzyny i na tanie sedany które traktowane są jako 2 -3 samochód w rodzinie.
                          Czarny Elegance

Komentarz

• loyd
                            RS
                            • 2010
                            • 2342

Big, chodzi mi o to, że skoda jak chce robić auto klasy średniej i to konkurencję dla passata to musiałaby "iść na całość" - żadnego pozycjonowania w grupie VW.

Alternatywną jest tanie auto klasy średniej - kiepskie wnętrze itp. Kto to kupi ???

Komentarz

• Octavianos
                              L&K
                              • 2010
                              • 1130

Zamieszczone przez Big
                              Zamieszczone przez loyd
                              Loyd, mam takie info. z tego samego źródła, które już 2 lata temu mówiło, że Tour II to będzie O II z przed liftu. Także raczej sprawdzone

[ Dodano: Wto 03 Maj, 11 11:03 ]
                              A co to jest auto dla ubogich ?? To termin uknuty przez pryszczatych 13 latków z Onetu W takim razie Niemcy sa bardzo ubodzy, bo u nich np. Dacia Logan czy sandero sprzedając się 10 razy lepiej niz w Polsce .
                              kazde auto ma swoją klientelę. Na rynku jest miejsce na duze i luksusowe limuzyny i na tanie sedany które traktowane są jako 2 -3 samochód w rodzinie.
                              Wg Ciebie po wejściu Octavii III zostawią O2FL jako Toura? Ciekawe czy LPG też będzie w cenie?? i jaka będzie cena?
                              SIMPLY CLEVER
                              Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• Morgoth
                                L&K
                                • 2010
                                • 1116

Zamieszczone przez Big
                                Widzę że jestes bardzo pewny w swoich wszystkich wypowidziach. Ty wogóle dopuszczasz do siebie fakt, że możesz nie mieć racji ?
                                Wiem kiedy nie mam, inaczej się nie wypowiadam. Zwłaszcza na tym forum :roll: :diabelski_usmiech

Jeśli napisałem coś źle, pokaż w którym miejscu.

Napisz jeszcze, że ociera się o segment premium
                                Bawią mnie te wszystkie testy porównujące Superba z Mercedesem E :diabelski_usmiech

Zamieszczone przez Big
                                I co z tego? Ile milionów Niemców kupuje nowe auta? Około 4 milionów, a u nas? 320 tysięcy. Tam nawet jeśli 1% kupi Logana, to jego sprzedaż wyniesie 40.000, co zapewniłoby mu miejsce na najwyższym stopniu podium w PL, więc po co robisz takie porównania?

Popatrz z łaski swojej na dane z rynku niemieckiego za marzec i zbiorczo od początku roku :

(żródło magazyn Auto Strassenverkehr nr 11 z 27 kwietnia 2011)

Operujmy faktami, a nie bajkami wciskanymi nam przez niemieckie gazetki polskojęzyczne o sprzedaży Loganów.

PS
                                A propos niemieckiej tabelki - niektóre media podają zbiorczą sprzedaż BMW i MINI, plasującą się na drugim miejscu, tuż przed Mercedesem.
                                Morgoth

G.B.Show

Komentarz

Pracuję...