przepraszam że sie podepne pod temat ale mam podobne objawy tylko mi drży auto i kierownica wymieniłem płyn hamulcowy i odpowietrzyłem układ sprzegła (bo to ten sam)w swoim 1,9tdi i ciągle to sie dzieje znajomy który pracuje w serwisie forda (wymieniał mi wszystko) mówi że to może być dwu masa najgorzej jest jak nie moge przełączyć z 1 na 2 silnik pracuje mocniej spalanie się większa ale obroty nie idą w góre sam nie wiem co to : / podkreśle że nawet na "chama" nie da się zmienic biegu popuszczam sprzęgło doduszam i silnik idealnie pracuje i moge paluszkiem zminić bieg sądze że albo to dwumasa albo poduchy albo docisk.. muszę jeszcze sprawdzić olej do sprzęgła czy czasem jest jego brak bądź czy nie trza go zmienić a jeśli po tym nic się nie zmieni? (bo wymienia się ten płyn sprzęgła ponoć kupny tylko w ASO i kosztuje w granicach stówki) chyba że ktoś bardziej kompetentny ma jakąś opcje tej zimy to mi się zaczęło dziać słyszałem opinie innego znajomego o jakimś kabelku który się przetarł gdzieś tam ale niestety byłem na diagnostyce komputerowej ( nie na VAG-u) i niby z silnikiem ok zero błedów... ale to zauważyłem że każdy przypadek jest inny i jest mnóstwo przyczyn... byle jakieś błachostki to były kolego u ciebie i umnie
[ Dodano: Nie 27 Lut, 11 15:29 ]
przepraszam że sie podepne pod temat ale mam podobne objawy tylko mi drży auto i kierownica wymieniłem płyn hamulcowy i odpowietrzyłem układ sprzegła (bo to ten sam)w swoim 1,9tdi i ciągle to sie dzieje znajomy który pracuje w serwisie forda (wymieniał mi wszystko) mówi że to może być dwu masa najgorzej jest jak nie moge przełączyć z 1 na 2 silnik pracuje mocniej spalanie się większa ale obroty nie idą w góre sam nie wiem co to : / podkreśle że nawet na "chama" nie da się zmienic biegu :evil: popuszczam sprzęgło doduszam i silnik idealnie pracuje i moge paluszkiem zminić bieg sądze że albo to dwumasa albo poduchy albo docisk :?: .. muszę jeszcze sprawdzić olej do sprzęgła czy czasem jest jego brak bądź czy nie trza go zmienić a jeśli po tym nic się nie zmieni? (bo wymienia się ten płyn sprzęgła ponoć kupny tylko w ASO i kosztuje w granicach stówki) chyba że ktoś bardziej kompetentny ops: ma jakąś opcje tej zimy to mi się zaczęło dziać słyszałem opinie innego znajomego o jakimś kabelku który się przetarł gdzieś tam ale niestety byłem na diagnostyce komputerowej ( nie na VAG-u) i niby z silnikiem ok zero błedów... ale to zauważyłem że każdy przypadek jest inny i jest mnóstwo przyczyn... byle jakieś błachostki to były kolego u ciebie i umnie
[ Dodano: Nie 27 Lut, 11 15:29 ]
przepraszam że sie podepne pod temat ale mam podobne objawy tylko mi drży auto i kierownica wymieniłem płyn hamulcowy i odpowietrzyłem układ sprzegła (bo to ten sam)w swoim 1,9tdi i ciągle to sie dzieje znajomy który pracuje w serwisie forda (wymieniał mi wszystko) mówi że to może być dwu masa najgorzej jest jak nie moge przełączyć z 1 na 2 silnik pracuje mocniej spalanie się większa ale obroty nie idą w góre sam nie wiem co to : / podkreśle że nawet na "chama" nie da się zmienic biegu :evil: popuszczam sprzęgło doduszam i silnik idealnie pracuje i moge paluszkiem zminić bieg sądze że albo to dwumasa albo poduchy albo docisk :?: .. muszę jeszcze sprawdzić olej do sprzęgła czy czasem jest jego brak bądź czy nie trza go zmienić a jeśli po tym nic się nie zmieni? (bo wymienia się ten płyn sprzęgła ponoć kupny tylko w ASO i kosztuje w granicach stówki) chyba że ktoś bardziej kompetentny ops: ma jakąś opcje tej zimy to mi się zaczęło dziać słyszałem opinie innego znajomego o jakimś kabelku który się przetarł gdzieś tam ale niestety byłem na diagnostyce komputerowej ( nie na VAG-u) i niby z silnikiem ok zero błedów... ale to zauważyłem że każdy przypadek jest inny i jest mnóstwo przyczyn... byle jakieś błachostki to były kolego u ciebie i umnie
Komentarz