Juho Hänninen i ©koda - mistrzami IRC 2010

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • drepawel
    Ambiente
    • 2009
    • 117

pawel
  • skodovkaand
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2007
    • 245

Juho Hänninen i zespół ©koda Motorsport niepokonani. Mistrzowski tytuł wśród producentów zdobywa ©koda, a indywidualnie zwycięża Juho Hänninen pilotowany przez Mikko Markkulę.
    25 września 2010 roku był bardzo szczęśliwy dla zespołu ©koda Motosport i kierowcy Juho Hänninena pilotowanego przez Mikko Markkulę. Druga pozycja w 52 rajdzie San Remo (X rundzie IRC), zapewniła im zwycięstwo w klasyfikacji generalnej IRC już na dwie rundy przed końcem sezonu. Freddy Loix i Frédéric Miclotte, wspierani przez zespół fabryczny, zajęli w rajdzie pozycję trzecią, a Jan Kopecký i Petr Starý, kolejny zespół ©koda Motorsport, szóstą.
    Michal Hrabánek, szef zespołu ©koda Motorsport, tak podsumował występ swojego teamu: "Zapewniając sobie już wcześniej tytuł wśród producentów, chcieliśmy zrealizować nasz kolejny cel i zwyciężyć w kategorii kierowców. Chciałbym pogratulować mistrzowskiemu zespołowi oraz wszystkim członkom teamu, ojcom tego sukcesu. W tej chwili nie planujemy udziału w dwóch ostatnich rundach IRC. Jednak ostateczną decyzję podejmiemy wkrótce."

Juho Hänninen, zwycięzca w klasyfikacji generalnej IRC, powiedział na mecie rajdu: "Jestem bardzo szczęśliwy. Rajd San Remo był trudny, ale udało nam się go przejechać bez większych problemów. Wysiłek, jaki włożyliśmy w przygotowania do tego startu, naprawdę się opłacił. To wspaniałe doświadczenie! Chciałbym podziękować całemu zespołowi za perfekcyjne przygotowanie samochodu."
    Jan Kopecký: "Mój samochód jechał perfekcyjnie, ale ja nie odnalazłem się w tym rajdzie. Cieszę się z drugiej pozycji w klasyfikacji generalnej, to dla mnie ogromna motywacja przed kolejnymi startami w przyszłym sezonie."

Źródło SkodaPR Portal

Komentarz

• Hunter
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1655

to są kierowcy
      ...nie ma to jak Octavia :drive:
      >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• bkd
        Classic
        • 2010
        • 38

Szkoda, ze Kuzaj w Polsce niewiele pokazał w tym sezonie. Oczekiwania były spore.

Komentarz

• blind_walker
          RS
          • 2010
          • 4533
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

bkd, pokazał... jak rozbija się Fabię S2000 :P
          mkII 20VT (600h worked)
          Roooooomster

Komentarz

• jama89
            L&K
            • 2008
            • 1214

Szkoda, ze Kuzaj w Polsce niewiele pokazał w tym sezonie. Oczekiwania były spore.
            rozbił się i go ominął rajd, takto może byłby 4
            Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

Pracuję...