Polskie Drogi - mapy ryzyka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mixD
    Classic
    • 2010
    • 38

Mi po pierszym tankowaniu butla 40l wystarczyla na 480km, jazda bardzo spokojna na dotarciu.
    Czy wiecie czy mozna wlaczyc w O2 Tour automatyczne zamykanie drzwi po ruszeniu oraz czy dziala wam automatyczne podglasnianie radia Swing wraz ze wzrostem predkosci?
  • Jac_ek
    RS
    • 2009
    • 1733

Ogólnie rzecz biorąc wiedziałem że jest słabo w PL, ale nie spodziewałem się że jest aż tak źle!. Choć patrząc ostatnio na jakąś serię w warszawie z kierowcami z rejestracjami LLU itp. zaczynające się od L to nie dziwię się że w Lubelskim jest wszystko na czarno.

To w sumie smutne, że tak wielu w PL jest super kierowców a statystyki mówią że Polska to motoryzacyjne dno.

więcej opracowań jest dostępnych tutaj (szczegółowe atlasy, rodzaje wypadków czołowe/boczne/wypadnięcia/jazda na podwójnym gazie itp)

- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Nie wiem jak u innych, ale u mnie ta fotka na firefoxie rozpieprza całą główną stronę forum.
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Hunter
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1655

na to wygląda, że jeżdżę po czerwonych i czarnych :?
        ...nie ma to jak Octavia :drive:
        >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• shado
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 5315
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A ja po żółtej :szeroki_usmiech
          BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Jac_ek
            RS
            • 2009
            • 1733

Zamieszczone przez shado
            Nie wiem jak u innych, ale u mnie ta fotka na firefoxie rozpieprza całą główną stronę forum.
            na główną ja nie wchodzę w zasadzie, a w poście jest ok, ale jak jest problem to zaraz poprawię

Komentarz

• Mihau
              RS
              • 2009
              • 7460
              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Czarno widzę :shock:
              O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• filipT
                Rider
                • 2010
                • 554

każdy jeżdżący po tych drogach zasługuje na order i tytuł kombatanta, ewentualnie gloria victis. Szok
                Mój Szkodnik

Komentarz

• lukanio63
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 202

Zamieszczone przez Jac_ek
                  Choć patrząc ostatnio na jakąś serię w warszawie z kierowcami z rejestracjami LLU itp. zaczynające się od L to nie dziwię się że w Lubelskim jest wszystko na czarno.
                  Czep sie tramwaju a nie Lubelakow :twisted: :twisted: :twisted:
                  Jest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
                  Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
                  Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000

Komentarz

• Jac_ek
                    RS
                    • 2009
                    • 1733

Zamieszczone przez lukanio63
                    Choć patrząc ostatnio na jakąś serię w warszawie z kierowcami z rejestracjami LLU itp. zaczynające się od L to nie dziwię się że w Lubelskim jest wszystko na czarno.
                    nie chcę tu wywoływać żadnej wojny między województwami, ale mapka, jak i moje ostatnie doświadczenia (w ciągu 6 mies) kilka razy miałem poważne problemy z kierowcami z tego rejonu, a jedno spotkanie skończyło się skasowaniem firmowego Kangoo (na szczęście jechałem sam i uderzenie było od strony pasażera - wjazd na czerwonym na skrzyżowanie), powoduje że ze szczególną uwagą patrzę teraz na tych kierowców - choć pewnie z 99% z nich nic mi nigdy nie zrobi to jakoś mam do nich pecha :/ i tyle

Komentarz

• filipT
                      Rider
                      • 2010
                      • 554

polecam Niezidetyfikowane Obiekty Latające w skrócie NOL, kamikadze boski wiatr nie ma przebacz. wszyscy narzekają na warszawkę, ale bardziej się boje jeździć po Olsztynie, a jestem grzecznym, kulturalnym kierowcą gdzie buractwo za kółkiem mnie drażni niezależnie od regionu.
                      Mój Szkodnik

Komentarz

• daneczek76
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 3642
                        • Toyota

Może to też zależy od rejonu Polski gdzie jacy są kierowcy mieszkają dla tego też mamy czarno.
                        Pamiętam jak we Wrocławiu na ludzi z Wałbrzycha jak przyjeżdżali do Wrocka mówiono że z Wielkiej Brytanii przyjechał oczywiście chodziło o styl jazdy- Bez urazy dla kolegów z Wałbrzycha.
                        Ale tak na prawdę reasumując to Polska nie za wesoło wygląda.
                        jakieś pół roku temu byłem na prelekcji Komendy Ruchu Drogowego to najwięcej ofiar śmiertelnych i wypadków to droga 7 i 1.
                        [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• firmek
                          Rider
                          • 2008
                          • 477

Bardzo nie wesolo to wyglada. Praktycznie wschod i poludnie jest czarne, zostaje gdzies 1/3 polski gdzie ryzyko jest duze/srednie a reszta to bardzo duze/duze. Z niektorych miast (Olsztyn, Lublin, Czestochowa, Łódź) lepiej wogule nie wyjezdzac.

Komentarz

• mozgi
                            L&K
                            • 2009
                            • 1128
                            • Octavia I (1U2)
                            • AKL 1.6 MPI 101 KM

po przez takie głupie pisanie, właśnie zdobyłeś nowych ,,kolegów", przyjedź we wtorek na spota mazowieckiego to Ci grupa lubelska wszystko wyjaśni :twisted:
                            ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
                            Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• CIS73
                              Rider
                              • 2008
                              • 522

Zamieszczone przez lukanio63
                              nie chcę tu wywoływać żadnej wojny między województwami, ale mapka, jak i moje ostatnie doświadczenia (w ciągu 6 mies) kilka razy miałem poważne problemy z kierowcami z tego rejonu, a jedno spotkanie skończyło się skasowaniem firmowego Kangoo (na szczęście jechałem sam i uderzenie było od strony pasażera - wjazd na czerwonym na skrzyżowanie), powoduje że ze szczególną uwagą patrzę teraz na tych kierowców - choć pewnie z 99% z nich nic mi nigdy nie zrobi to jakoś mam do nich pecha :/ i tyle

tylko że to samo ja mogę powiedzieć o kierowcach z blachami ze stolicy jeżdżącymi po naszym mieście niedość że parkują jak święte krowy tam gdzie stanie tam stoi czasem zajmując nawet 2 miejsca to wcinają się pod maskę i takich przykładów można wyliczać w nieskończoność bo myśli że jak przyjechał do mniejszego miasteczka to jest wielikm bonzem
                              a to że miałeś stłuczkę z LLU to nie znaczy że wszyscy jesteśmy kierowcami do dupy

mnie pacną gość na numerach łódzkich i nie gadam że wszyscy łodzianie nie potrafią jeździć

no ale wiadomo warszawiacy są najlepsi
                              CISOWÓZ http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40594
                              CISOWÓZ ZWEI http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50866

Komentarz

• daneczek76
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 3642
                                • Toyota

Jac_ek napisał/a:
                                lukanio63 napisał/a:
                                Jac_ek napisał/a:

Czep sie tramwaju a nie Lubelakow

tylko że to samo ja mogę powiedzieć o kierowcach z blachami ze stolicy jeżdżącymi po naszym mieście niedość że parkują jak święte krowy tam gdzie stanie tam stoi czasem zajmując nawet 2 miejsca to wcinają się pod maskę i takich przykładów można wyliczać w nieskończoność bo myśli że jak przyjechał do mniejszego miasteczka to jest wielikm bonzem
                                a to że miałeś stłuczkę z LLU to nie znaczy że wszyscy jesteśmy kierowcami do dupy

mnie pacną gość na numerach łódzkich i nie gadam że wszyscy łodzianie nie potrafią jeździć

Komentarz

• loru
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 4286
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez CIS73
                                  Jac_ek napisał/a:
                                  lukanio63 napisał/a:
                                  Jac_ek napisał/a:

tu muszę przyznać rację koledze Jac_ek, też śmigam po warszawce i niestety ale spora większość z rejestracjami zaczynającymi się na Lxx nie umie się poruszać po stolicy , gubią się sierotki w tym gąszczu ulic i pędzie aut.

CIS73, nie bulwersuj się tylko przyjedź na miesiąc do warszawki pojeździ i jak wrócisz to też będziesz jeździł po "warszawsku".

Zamieszczone przez CIS73
                                  nie inaczej :diabelski_usmiech
                                  O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• daneczek76
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 3642
                                    • Toyota

Zamieszczone przez loru
                                    jak wrócisz to też będziesz jeździł po "warszawsku".
                                    Nie to żebym się czepiał - co znaczy źle bo bez zmiany kierunku przy zmianie pasu i wpieprzaniu się przed samochód z dróg dojazdowych itd. Ja rozumiem że czasem inaczej niedarady jakoś trzeba się włączyć do ruchu, ale już chociaż kierunek przy zmianie pasa można włączyć a to notorycznie obserwuje w Wawie.

Prawda jest taka że ludzią z większych miast tak jak np: mi z Wrocławia gdzie bym nie był czy Warszawa czy Olsztyn jeździ mi się dobrze - a ludzie z małych miasteczek gdzie niema dużego ruchu komunikacyjnego mogą się gubić i trzeba byc wyrozumiałym, choć i mnie czasami w Olsztynie nerwy puszczają :twisted:
                                    [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Jac_ek
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 1733

Zamieszczone przez mozgi
                                      po przez takie głupie pisanie, właśnie zdobyłeś nowych ,,kolegów", przyjedź we wtorek na spota mazowieckiego to Ci grupa lubelska wszystko wyjaśni :twisted:
                                      Właściwie trudno polemizować z faktami, które są niestety prawdziwe, dziś znowu miałem kolesia w Mercedesie na oku i oczywiście z pasa do skrętu w lewo (sygnalizator S3) przejechał na czerwonym prosto przez skrzyżowanie. I nie musi mi nikt nic wyjaśniać - mogę pokazać f-ry ile mnie kosztowało spotkanie z LLU ;-) no chyba że chcecie zrobić zrzutkę :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez CIS73
                                      tylko że to samo ja mogę powiedzieć o kierowcach z blachami ze stolicy jeżdżącymi po naszym mieście
                                      no to tylko potwierdza moją zasadę, jak widzę rejestrację "przyjezdnych" to podwójnie na nich uważam bo na ogół nie znają miasta (jeżdżą z GPSem i myślą że to wystarczy), często źle się ustawiają na skrzyżowaniach bo później nagle zmieniają pasy itd.. i nie mówię nigdzie że warszawiacy albo poznaniacy albo krakusy itd.. to jeżdżą super.

To gdzie i jak (choć i też stan dróg ma tutaj znaczenie) jeżdżą Polacy widać najlepiej na mapce z #1 posta - ogólnie jest tragedia

Komentarz

• loru
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 4286
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez daneczek76
                                        ale już chociaż kierunek przy zmianie pasa można włączyć a to notorycznie obserwuje w Wawie
                                        a no często tak jest, że jak go włączysz to ten z tyłu przyspieszy żebyś tylko nie wjechał przed niego :evil: dlatego większość ich nie używa, szczególnie w wawce.

Komentarz

• ZipY
                                          Elegance
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 875

Jac_ek, Zdecydowanie miałeś pecha... nie patrz na rejestracje, bo buractwa i "sfaniactwa" na polskich drogach jest zastraszająco dużo.. mógłbym tu wymieniać tablice zbliżone literki W na początku.. ale ze względu na kolegów jeżdżących na takich tablicach, nie podam ich, aby nie uogólniać kwestii...

Sam jeżdżę na blachach LPU i pomimo, że mieszkam tu (czyt. Warszawa i okolice) już od dłuższego czasu, nie czuję się gorszy od innych jeżdżących tu kierowców. Proszę nie wyciągaj wniosków z opracowania statystycznego w taki sposób, jak to robisz...

Zmiany pasów bez kierunków... to masakra :-D ale tylko super kierowcy nie zdradzają swoich zamiarów

Pozdrawiam loru, Jac_ek,
                                          http://www.misiak.art.pl http://www.myspace.com/krzysztofmisiak http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Misiak

Komentarz

• loru
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 4286
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ZipY, ale Ty już tyle czasu się kręcisz po wawce i okolicach, że praktycznie jak swój :wink:

Komentarz

• Big
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 6389

Chyba cię kolego poniosło !!! Ja ci mogę wytłumaczyć dlaczego w Lubelskim jest tak czarno. Jeśli CAŁA kasa na drogi idzie na warszawkę oraz woj. zachodniej polski to czemu się później dziwić??!! Miały być autostrady na wschodzie i jak zwykle nic z tego nie wszyło. Miały być przynajmniej drogi ekspresowe (17,19) i jak zwykle nic z tego nie wyszło, bo kasa idzie w i tak najbogatsze już rejony kraju. Na wschód nie idzie nic. Tu jest bieda aż piszczy a warszawka i tak zawłaszcza sobie całą kasę. Najlepiej komentować ludziom którzy tu nie mieszkają i nie wiedza jak tu wygląda życie. Jak miały pójśc pieniądze na drogi na wschodzie kraju (przystosowanie dróg nr 19 i 17 do parametrów dróg ekspresowych) to w Warszawie i na zachodzie kraju podniósł sie krzyk, że oni nic nie dostaną. No i pieniądzie poszły na zachód. Tu nawet linii kolejowych się nie modernizuje, bo pieniądze idą dla warszawki i spółki. Jak centrala jakijś większehj firmy ma być ulokowana w Lublinie to warszawka podnosi larum i .... centrala oraz podatki są płacone w Warszawie zamiast na i tak juz biednym wschodzie kraju.
                                              Oto prawdziwy powód czarnego koloru na lubelszczyźnie i wschodzie polski.
                                              Czarny Elegance

Komentarz

• ZipY
                                                Elegance
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 875

loru, hehehe

A tak na poważnie, to Warszawa i nie tylko "mocno" odwiedza np. Kazimierz Dolny... albo Janowiec, albo Nałęczów a to przecież właśnie po tych czarnych drogach się jedzie, żeby tam dojechać
                                                http://www.misiak.art.pl http://www.myspace.com/krzysztofmisiak http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Misiak

Komentarz

• Jac_ek
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 1733

Big, to nie drogi zabijają, tylko kierowcy którzy nie stosują się do znaków i warunków panujących na drodze. Jak są słabe drogi to się wolniej jeździ. Trochę Polskę zjeździłem i znam stan dróg, ale im gorsza droga tym prędkość powinna być mniejsza a nie większa. Jak się ogląda zdjęcia z wypadków, które wydarzyły się na trasie, to nie trzeba być specjalistą i biegłym żeby ocenić czy prędkość samochodu przed wypadkiem nie była przypadkiem zbyt duża.

A co do tej bogatej warszawki co łupi biedne rejony Polski (choć tu już mocno odbiegamy od tematu) to poczytaj sobie o tzw. Janosikowym ;-)

Komentarz

Pracuję...