Straż Miejska bez broni na piratów drogowych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • micnur
    Ambiente
    • 2008
    • 109

Zamieszczone przez Seed
    Zamieszczone przez Artiks
    Zamieszczone przez Seed
    zysta autosugestia. Każdy silnik po wymienie oleju na nowy ciszej pracuje.
    Znam swoje auto :lol: , jest inaczej, bardziej aksamitnie hehe Co jeszcze z Specific vs TT4100.. z początku myślałem że mi się wydaje, ale w tych samych warunkach powtórnie sprawdziłem i silnik zdecydowanie szybciej łapie temp. ma Liqui Moly. Na Motulu obojętnie czy był upał czy unormowana pogoda auto potrzebowało ok. 5-6 km do złapania temp., teraz po 3-4 km wskazówka w pionie elegancko :twisted:
    jeszcze mi powiedz, ze po zalaniu olej jest nadal złoty a nie czarny...
    Wiec ja Ci mowie ze był u mnie około 2500 KM właśnie L. Moly W POŁOWIE STRONY MOŻESZ ZOBACZYĆ FILM

obecnie przejechane na tym oleju jest około 6 KKm wiec juz taki piękny nie jest ,
    wracając do Liqui Moly 4600 , mimo iż silnik pracuje delikatniej i przyjemniej dla ucha to jednak spalanie w mieście mniejsze nie jest ,, trasa bez zmian , 5,5 L 100Km miasto 6,6 L 100 km z klimą 7 L
    , DPF wypala sie rzadziej co jest bardzo ważne
    wyższe spalanie w mieście tłumacze sobie tym iz czuje trochę większa moc oraz silnik wkręca się ładnie na obroty , czasami nie wiem kiedy auto osiąga 3500 Obr/min ciągnie naprawdę dobrze , o niebo lepiej niż na DM-Dexos2
  • loru
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 4286
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Przez niedopatrzenie ministerstwa infrastruktury fotoradary straży miejskiej w całej Polsce stały się bezużyteczne. Żeby funkcjonariusze mogli korzystać z nich ponownie potrzeba nowego rozporządzenia.

...........

Zgodne z prawem nie są też kontrole na buspasach.

za: http://www.tvnwarszawa.pl/stolica,ne...ych,47443.html
    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• bzyq_74
      RS
      • 2008
      • 3467
      • Volkswagen
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zauważyłem brak śmietnika na mieście.
      Teraz potrzeba jeszcze anulowanie rozporządzenia o zakładanie wnyków i będzie pełnia szczęścia :diabelski_usmiech
      MARCIN
      Mój szkodnik

Komentarz

• Guguś
        L&K
        S_OCP Member
        • 2008
        • 1212

Może ustawowo zatrudnią ich przy odśnieżaniu ulic :szeroki_usmiech

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• bzyq_74
          RS
          • 2008
          • 3467
          • Volkswagen
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
          • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Guguś
          Może ustawowo zatrudnią ich przy odśnieżaniu ulic :szeroki_usmiech
          Na wiosnę - sadzenie i pielenie klombów/rabat
          latem - strzyżenie trawników
          jesienią - zgarnianie liści
          i sezon obsadzony wakatami w 100%
          MARCIN
          Mój szkodnik

Komentarz

• filipT
            Rider
            • 2010
            • 554

też nie przesadzajmy, bo jesteśmy o krok od anarchii :P
            kontrole na buspasach, pilnowanie prawidłowego parkowania jak najbardziej popieram
            Mój Szkodnik

Komentarz

• Guguś
              L&K
              S_OCP Member
              • 2008
              • 1212

Ja nie mam nic przeciwko bus pasom, jednak dlaczego taryfiarze nimi poginają, bus to nie taxi, jakby tylko autobusy sie po nich poruszały było by gites, ale te parchy cierpiarze powinni jak My normalnymi pasami poginać.

Komentarz

• LUKI
                RS
                • 2005
                • 5776

Guguś,

czyli rozumiem, że ani razu nie jechałeś buspasem? oczywiście małym mobilem.
                jakoś nie wierzę
                kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Guguś
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 1212

LUKI, oczywiście,

że jechałem :szeroki_usmiech , ale nie jest to nagminne, kilka razy mi się zdarzyło, jednak taryfiarzą mówię stanowczo nie.

Komentarz

• kamel1980
                    Rider
                    • 2009
                    • 304

I prawidłowo..
                    Niech się SMieciarze zajmą zbieraniem papierków..
                    Jak można pozwolić tłumokowi bez przeszkolenia kontrolować pojazdy..
                    Co innego Policja czy nawet ITD..

Zamieszczone przez Guguś
                    Ja nie mam nic przeciwko bus pasom, jednak dlaczego taryfiarze nimi poginają, bus to nie taxi, jakby tylko autobusy sie po nich poruszały było by gites
                    Tu się z Tobą zgadzam..
                    Co innego komunikacja zbiorowa, gdzie autobus wiezie dziesiąt osób, a co innego cierpa, który wiezie żonę do pracy i nikt mu nic za to nie zrobi..

Zamieszczone przez filipT
                    kontrole na buspasach, pilnowanie prawidłowego parkowania jak najbardziej popieram
                    Jak dla mnie to ta formacja mogłaby nie istnieć..
                    Nie wiem co za yntelygent wpadł na pomysł utworzenia formacji dla nierobów..

Komentarz

• filipT
                      Rider
                      • 2010
                      • 554

na pewno odciążają Policję.
                      dodatkowo "prywatna" armia prezydentów miast
                      Mój Szkodnik

Komentarz

• firmek
                        Rider
                        • 2008
                        • 477

Zamieszczone przez filipT
                        na pewno odciążają Policję.
                        Ale z jakich zadan? SM zajmuje sie wylacznie karaniem, gdzie Policja przynajmniej zapewnia poczucie bezpieczenstwa. Jeszcze jakis czas temu nie potrafili nic ponad gnebieniem babc stojacych na targu i sprzedajacych marchewke ze swojego ogrodka. Dostali troche wiecej uprawnien wiec zaczeli chowac sie po krzakach z radarami ukrytymi w smietnikach, gdzie czesto w "radiowozie" obok straznika siedzial jakis pociotek. Pokazali sie wiec z jak najlepszej strony. Policja moze przynajmniej liczyc na szacunek ale nie sadze by SM byla w stanie kiedykolwiek na niego zasluzyc.

Komentarz

• PieTrzaK
                          L&K
                          • 2009
                          • 1323
                          • Octavia I (1U2)
                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Niektórzy hobbyści - komendanci dalej wystawiają fotoradary mimo braku uprawnień... :roll:

Zlikwidować ten bajzel na kółkach i dać więcej kasy policjantom. Takie moje zdanie.

Komentarz

• Ayu
                            RS
                            • 2009
                            • 4154

Panowie - w Europie - taxi jest traktowane jak transport publiczny i proszę Was nie chlapcie tak błotem na "cierpów" za jeżdzenie po buspasie. Bo ja wolę czekać na taksówkę max 15 minut niż 45 bo korki, jechać nią po buspasie ( a licznik bije także od stania w korku) i płacić mniej. To przekłada się na większą liczbę korzystających z taksówek, mniej aut prywatnych w Centrum i mniejsze korki itd. No chyba, że ktoś nigdy nie jeździ taksówkami to będzie ich gnoił na maska.

Komentarz

• Voit
                              Elegance
                              • 2010
                              • 816

Straż Miejska powinna zajmować się problelem właścicieli psów srających na chodnikach, strącania sopli z dachów, handlu bez wymaganego zezwolenia itp.
                              ...Wara od samochodów i spraw związanych z ruchem drogowym.
                              To robota Policji. Ściślej mówiąć drogówki.
                              Nikt nie powinien wyręczać Policji w pełnieniu obowiązków służbowych.
                              A Policja powinna sumiennie zajmować się tym, do czego została powołana.
                              Jestem zdecydowanym przeciwnikiem dublowania się kompetencji różnych służb mundurowych.

Komentarz

• sesik
                                RS
                                • 2006
                                • 2165

Zamieszczone przez Voit
                                Straż Miejska powinna zajmować się problelem właścicieli psów srających na chodnikach, strącania sopli z dachów, handlu bez wymaganego zezwolenia itp.
                                Ale z tego kasa o wiele mniejsza. Na kierowcach się najlepiej zarabia. Wie o tym doskonale rząd, który co chwile dowala coś kierowcom. No ale nie o tym temat. Zgadzam się w 100%, że straż miejska powinna co najwyżej kierowcom wypisywać mandaty za złe parkowanie.

Zamieszczone przez Voit
                                Nikt nie powinien wyręczać Policji w pełnieniu obowiązków służbowych.
                                Zgadzam się. Bardzo żałuję, w większych miastach nie ma porządnego monitoringu i ściąganie na tej podstawie mandatów za np. jazda na wprost z pasa do skrętu w lewo czy w prawo, jeżdżenie buspasem, jazda na czerwonym, zawracanie w miejscach nie dozwolonych itp itd.
                                Drogówka dla mnie powinna patrolować ulice, a nie stać z laserem i ściągać ludzi za prędkość. A tak człowiek wzywając policje do stłuczki stoi jak osioł godzinami, bo nie mają wolnych radiowozów.
                                Best ET = 13.666
                                Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                                PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                                http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

Pracuję...