Superb\Mondeo\Passat\Insignia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

PAOLO ESCO, plizzzz, to już lepiej od razu wal do Andrzeja po tego forda i przestań gadać o hundaju...

Zamieszczone przez zepter00
    No tak...rozbudowana konsola środkowa i tunel to kicha. Np Audi A4 atakuje okolice kolan i jest gorzej niż w O1! :?
    otóż to
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• b8tz
      Rider
      • 2011
      • 368

Forda sobie odpuście... mam we flocie 1 sztukę mondeo, 2010 rocznik i 20 000 przebiegu. 2 silnik, 20 bezpiecznik od zapalniczki, 3 razy na gwarancyjnej naprawie klimy. Przed każdym wyjazdem zagranicznym martwię się czy nie wróci na lawecie albo znowu zablokuje się wlew paliwa...

Teraz szukam kolejnego samochodu do floty i z czwórki o której w temacie mowa skłaniam się ku supeb'owi.

Komentarz

• PiterNZ
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 389

Pojedynczym samochodem bym się nie przejmował szwagier ma służbowego forda mondeo z jakości zadowolony.

Komentarz

• b8tz
          Rider
          • 2011
          • 368

Mam też 20 Transitów, 4 Connecty i 10 Fusionów. Lepsze od mondeo nie są.

Komentarz

• Krzysiek25
            Ambiente
            • 2008
            • 154
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Miałem przyjemność posiedzieć w mondeo, uważam że ludzie projektujący fordy oderwali się od rzeczywistości jakieś 5-6lat temu. Spójrzcie na zdjęcia, bo na nich to bdb widać: ergonomia układu przełączników obejmuje umieszczenie sterowania szybami ZA uchwytem drzwi i sterowania klimą poza zasięgiem dłoni na przekładni. Zupełnie inaczej niż u konkurencji :lol: Do tego siedząc za kółkiem ja osobiście miałem wrażenie osaczenia przez kokpit, jest tak zabudowany że już w okcie mi się "lepiej oddycha", nie czułem się w nim komfortowo a już na pewno wrażenie przestronności wnętrza prysło (o ile w ogóle się pojawiło). No i opatentowany przez forda mechanizm do gilotynowania palców wajchą do odblokowania kolumny kierownicy, w focusie co 2raz nie udaje mi się uciec palcami, już boję się czasami przestawiać kierę

I to wszystko wcale nie dlatego, że jestem uprzedzony do nowych fordów

Do tego w mojej opinii jakość wykonania powinna dyskwalifikować fordy w przedbiegach. Do opli nie mam przekonania, pancerpassat to odgrzany kotlet ("wszystko jest innowacją"... hehehe ) nic dziwnego że traci klientów na rzecz S2, superb jest jakiś taki bez ikry ale paradoksalnie brak ekstrawagancji i stawianie na sprawdzone, dla niektórych nudne rozwiązania, procentuje, imho No1 w tym zestawieniu. A gdyby testowali sztukę z dsg to szczyt podium byłby naprawdę bezdyskusyjny.

Komentarz

• paweł2
              L&K
              • 2010
              • 1405

Z tych ww tylko S2,poza tym Accord no i ten Hyundai i40 :roll:
              Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Zamieszczone przez paweł2
                accord, superb, passat
                saport techniczny baj DGW
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm
                no i nie ma :-)

Komentarz

• paweł2
                  L&K
                  • 2010
                  • 1405

[quote="szkoda"]
                  Zamieszczone przez paweł2
                  accord, superb, passat [/quote
                  Accord,S2,Passat,I40 :?: ,moze 508 :?:,innych aut w tej klasie cenowo-jakosciowej nie widze
                  Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• phoneman
                    RS
                    • 2008
                    • 3374
                    • Octavia I (1U2)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Moim zdaniem Superb jest nie do pokonania. Honda jest fajna ale z miejscem z tyłu nie może walczyć S2 :wink:
                    .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• grzes74
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 176
                      • Rapid (NH3)

Zamieszczone przez phoneman
                      Moim zdaniem Superb jest nie do pokonania. Honda jest fajna ale z miejscem z tyłu nie może walczyć S2 :wink:
                      Na szerokość jak najbardziej - S2 jest jednym z węższych w swojej klasie.
                      Na długość - raczej nikt nie ma szans z S2.
                      Bagażnik - S2C/S2 jeden z największych w klasie....

Ot cała magia S2.

i40 będzie miał większy rozstaw osi - ciekawe jak będzie z wnętrzem.
                      pozdrawiam
                      Grzes
                      polecam :

www.octavia-forum.de
                      www.skodacommunity.de
                      www.briskoda.net........

Komentarz

Pracuję...