Motor- Porównanie Octavii Tour II i Astry III

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maczor
    Drive
    • 2008
    • 58

też mi to wyskakuje od wczoraj...

ale druga rzecz, wiem, że nie komentujemy w giełdzie i sam jestem tego MEGA orędownikiem, ale wydaje mi się, że jeżeli ktoś sensownie odniesie się do zamieszczonego ogłoszenia to jest OK, tymczasem sew1980 dostał za to ostrzeżenie, może można by mu je zdjąć w tym przypadku :?:

Zamieszczone przez sew1981
    Hallo, na początku czerwca dostałem upomnienie za giełdę , uważam , że nieuczciwie. Wysłałem pw do Purchawy, ale ciągle widnieją u mnie jako "do wysłania"..nie wiem o co chodzi, więc przesyłam Tobie , to co napisałem do Purchawy. Ustosunkuj się , bo widzę, że znów pojawiłeś się na forum miło maile są z 7 czerwca:
    "1. Hej, piszę do Ciebie, bo nie parę razy pisałem. Wydaje mi się , że nieuczciwie trochę dano mi dziś podwójne upomnienie pod tytułem - uporczywe dodawanie komentarzy w giełdzie, po raz drugi czy coś...
    Nie robię nic uporczywie, tylko piszę jak coś się nie zgadza z prawdą.
    w ogłoszeniu auta z giełdy jest taka informacja:
    "Dodatkowo ta wersja została wyposażona w bardzo wygodne fotele z
    dodatkowym przedłużeniem siedziska pod kolanami (rzadko spotykane w Octavii 1)".Słowo "ta wersja" jest nieprawdziwe....wersja "elegance" nie została wyposażona nigdy w fotele , które są widoczna w ogłoszeniu z otomoto (link na końcu). Napisałem tylko , że to siedzenia z seata leona.
    Rozumiem regulamin, ale nie musicie mi wrypywać ostrzeżeń, tylko napisać np. żebym przekierował to info na pw do tego co dał ogłoszenie lub jego upomnieć , że piszę nieprawdę (wynikającą z niewiedzy lub poprostu ściemnia)
    Szczerze się zawiodłem,ale rozumiem, że ktoś z administracji nie czytał dobrze tego ogłoszenia i nie spojrzał w link z otomoto.
    Więc mam taką prośbę: chciałbym wiedzieć czemu robię coś po raz drugi uporczywie na giełdzie? (nie mam pojęcie o co chodzi z pierwszym) i fajnie byłoby jakbyście wykazali trochę ludzkiego podejścia i cofnęli mi to upomnienie, bo szczerze nie uważam, żebym robił coś uporczywie lub złośliwie, tylko zauważyłem niezgodność w ogłoszeniu i o niej napisałem.
    Nie wiem kto z Administracji to uczynił, piszę do Ciebie Purchawa, bo parę razy pisaliśmy. Liczę na zrozumienie i dobre kontakty i stosunki, bardzo lubię tę forum i mam o was naprawdę dobre zdanie. Błędy zdarzają się i nam użytkownikom i administracji też. Nic nie mam zamiaru opisywać w offtopicu (jak niektórzy to robią), poprostu liczę na ludzkie podejście i dobre przypatrzenie się sprawie. Pozdrawiam z Gdyni miło.

2. zapomniałem dodać , że chodzi o to ogłoszenie:

przyjrzyj się dobrze pozdrawiam Ciebie"

Pozdrowionka, chciałbym żeby ktoś mi to wyjaśnił
    [ Dodano: Czw 07 Lip, 11 17:19 ]
    wydaje mi się, że facet ma rację w tym przypadku.

(przy wysyłaniu posta też mi ten błąd wyskoczył)
  • Big
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6389

W dziesiejsdzym Motorze jest dośc ciekawe porówanie. Mianowicie redaktorzy porównują Skodę Octavię Tour II 1.6 MPI, oraz Opla Astrę Classic III również z 1.6 pod maską.
    Wygrywa .... tak, tak Skoda !!! Najwiecej pochwał zbiera jakość wykoania i zastosowane bardzo dobre materiały oraz ... silnik 1.6 MPI który jak piszą autorzy jest bardzo elestyczny.
    Czarny Elegance

Komentarz

• marlej108
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 4976
      • Octavia III (5E3)
      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

hehe, no ja wlasnie leze powalony przez grype ale z Motorem w lapie i juz tez przeczytalem :-)
      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• marektbg
        Elegance
        • 2010
        • 861

Wrzućcie skana, chętnie poczytam

Komentarz

• marlej108
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 4976
          • Octavia III (5E3)
          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Marek! Kup SE :-) koszt jeno 1.99 zl

wstyd co by dziadowac :-) kiedy o naszych pisza... :P
          http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• marektbg
            Elegance
            • 2010
            • 861

W pobliskich kioskach już nie ma - trudno przeżyję :P

Komentarz

• Octan
              Rider
              • 2006
              • 653

Eee, to i bez porównania w Motorze, wiadomo było że Octa jest lepsza :wink:

Komentarz

• awram
                Drive
                • 2009
                • 44

no i tak ma być ... chociaż co jak co, Astra nie jest brzydka :P mógłbym zaryzykować, że ma nieco ciekawszą linię niż Octa.

ale co Skoda to Skoda

Komentarz

• marektbg
                  Elegance
                  • 2010
                  • 861

Kupiłem, poczytałem :wink:
                  Mi się Astra wizualnie bardziej podoba, jednak wygrała praktyczność - duży bagażnik i niższa cena - według moich wyliczeń z października 2010 Astra III z takim samym wyposażeniem jak moja Octa kosztowała by mnie prawie 5tys. więcej - obie oczywiście 1.4

Komentarz

• Enriquez
                    RS
                    • 2009
                    • 7685
                    • Superb III (3V3)

Miałem kiedyś służbową Astrę III i powiem że bardzo fajnie się tym jeździło, natomiast w środku jak dla mnie było gorzej i wszystko latało na wybojach. W dodatku tapicerka jakaś nie tegez. No i podstawowa wada taka, że nie było czegoś takiego jak VCDS ... nuda normalnie.
                    Pozdrawiam
                    Marcin

Komentarz

• Adam204
                      Rider
                      • 2008
                      • 454

ale za to w Auto-moto jest ładne porównanie Skody i VW jest Fabia kontra Polo ,O2FL kontra Golf 6 Variant , O2 RS kontra Golf GTI , Yeti kontra Tiguan , Superb 2 Combi kontra Passat Combi

Komentarz

• kloszyk
                        Classic
                        • 2010
                        • 29

Też zaliczyłem ten artykuł. Tradycyjnie w poniedziałek przy okazji zakupów zaszyłem się przy stoisku z gazetkami motoryzacyjnymi:-) Octa do mnie bardziej przemawia i mam nadzieję, że w tym roku w końcu stanę się jej szczęśliwym posiadaczem (jeśli porwę się na nówkę to toura 1.6 z LPG, chyba, że wcześniej trafi się jakaś dobra oferta używanej - mam cichą nadzieję, że sensowne oferty się jeszcze na rynku trafiają
                        Od 24 maja 2011 szczęśliwy posiadacz Octavia II Tour 1.6 LPG

Komentarz

• Agamek12
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 9935
                          • Ford

Dajta skana jakegoś... Przecież nie bedę jechał do kiosku w trakcie "M jak miłość" i po piwie...

[ Dodano: Sro 26 Sty, 11 11:26 ]
                          Szkoda że MOTOR tak zgrabnie ominął informację o tym, że istnieje pakiet OPTIMUM i "gratisowa" instalacja LPG...
                          Adam... Używam:
                          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Pracuję...