Papież w Warszawie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arci9
    RS
    • 2004
    • 2007

Zamieszczone przez Samiec
    Zamieszczone przez arci9
    A zakaz obowiazuje tylko w wawce? można po za warszawką cosik kupić :?: :wink:
    Niestety u mnie na zadupju tez jest zakaz :? czyli raczej wszedzie.
    Sam zakaz sprzedazy alkocholu jest dla mnie tylko na pokaz i nic wiecej.
    Nie lubie takich akcji ,czuje pogwalcenie swoich praw i swobody :?
    W sumie nie dziwie się że u ciebie też bo dzisiaj żona mi chciał browar kupić i ...kicha, niby jest zakaz :cry:

Zamieszczone przez Purchawa
    Ciekawe czy tez bys tak mowil gdyby spotkaly Cie rozne niedogodnosci z powodu wizytu przywodcy innego pnastwa
    Piotrek, przesadzasz 8) Rozumiem, że wkurzyłeś się tracąc czas w korkach(też ich nie cierpię a codziennie stoję) i może jeszcze jak wspomniałeś, nie mogłeś dojechać do klienta i załatwić swoich spraw, ale w końcu Papierz przyjeżdza raz na kilka lat, i było o tym wiadomo od dawna, zresztą i o niemożności kupienia alkoholu też.

Idąc twoim tokiem, to każdą inną impreze można też by było osadowić na obrzeżach miasta (w tym bemowo) , przecież ludziom którzy tam mieszkają pewnie w maju też przeszkadzał tłum aut i ludzi...

Generalnie, chodzi mi tylko o to , że było wszystko wiadomo wcześniej, dokładne mapy i plany były znane wcześniej i można było przewidzieć ze będzie tak a nie inaczej.

I tak najgorsze jutro przed nami :? Jakoś tak sobie poukładałem plany że nawet jak będę jechał 1,5h do pracy to jestem na to gotowy, choć normalnie jeżdzę 1h a dzisiaj....pół godziny jechałem :wink:

A co będzie jak będziemy chcieli zrobić MŚ albo igrzyska.....?

Komentarz

• pyza99
      Rider
      • 2005
      • 467

Zamieszczone przez arci9
      A co będzie jak będziemy chcieli zrobić MŚ albo igrzyska.....?
      no własnie :roll: tez bedzie zakaz sporzywania alkoholu :? przyjezdni z zagranicy beda musieli przywozic ze soba...paradoks na skale swiatowa
      były:
      L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
      Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
      jest:
      Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r

Komentarz

• QBA
        RS
        • 2004
        • 2646

Jak podczas wizyty JPII tez byl zakaz to jakos ludziom to nie przeszkadzalo.

Komentarz

• Pulse
          Rider
          • 2006
          • 461

Zamieszczone przez pyza99
          zgadza sie...np. dokonczenie swiatyni opacznosci Bożej
          centrum juz w tym roku ma obiecane 20mln zł od Państwa :P
          Zamieszczone przez QBA
          ak podczas wizyty JPII tez byl zakaz to jakos ludziom to nie przeszkadzalo.
          niektorym pewnie tez przeszkadzalo, ale teraz to juz nie jest Polak to wiadomo ze procent jest inny ;-), ja tam na szczescie w Wawie nie mieszkam wiec mnie problem nie dotyczy :lol:
          :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• oranvag
            Drive
            • 2006
            • 41

Racnikow spojrzał do przodu. Naliczył dwa ciężkie karabiny maszynowe, dziesięć milicyjnych Octavii, dwadzieścia motocykli, dwie karetki (czyżby Sodanow zamówił jakąś dla siebie?), cztery czarne limuzyny KGB. Spojrzał za siebie – cztery milicje, dwie limuzyny, straż pożarna, wyrzutnia rakiet samosterujących. Jechał pustymi Alejami, które na wszelki wypadek zamknięto dziesięć godzin przed jego przejazdem, paraliżując ruch w stolicy.

— Nikita, postaraliście się z tymi pionierami, dwa rządki, ale między nimi jakieś prześwity... — zauważył biegły w arytmetyce towarzysz pierwszy sekretarz.

— Bo wydaliśmy ograniczoną liczbę przepustek. Tylko dobrym komunistom, nie mogliśmy ryzykować...

— No to na chuj ich było tu stawiać? Jak to wygląda?! Jakby nie było zainteresowania! Trzeba było wszystkich Polaczków zamknąć w domach, byłoby dużo estetyczniej.

— Dziękuję, towarzyszu sekretarzu. Rozważymy taką ewentualność podczas kolejnej wizyty.

Chwilę jechali w milczeniu.

— Sodanow, czy to prawda, że trawa została odmalowana po obywatelskim donosie pewnego internauty?

Grubas wzdrygnął się, dzwoniąc choinką orderów. Kolejna wpadka.

— Przepraszam, towarzyszu. To niedopatrzenie...

— Nieważne, czyje — uciął gensek wielkopańskim gestem — słyszałem, że w Krakowie postaraliście się bardziej, widziałem jak rozwijano tam świeżą darń. Chodzi mi o tego czujnego obywatela. Dajcie mu talony na wódkę, niech wypije za moje zdrowie.

— Obawiam się, że to niemożliwe, towarzyszu. Mamy prohibicję.

— On ma, he, he. Ale jeszcze tylko tydzień. A po tygodniu, chłopina wypije za moje zdrowie.

— Na pewno, towarzyszu!

Komentarz

• Jabar1975
              RS
              • 2006
              • 3331

Prohibicja prohibicja, a w sejmowej kantynie reporterzy RMFu zakupli wczoraj pifffko i 50tke :evil: Wniosek jest prosty Prohibicja jest dla motlochu, ekipe rzadzaca to wali (juz nam o tym bigcyc spiewal w kawalku "wszystko gnije")

Jak ktos potrzebuje to moge dzisiaj wieczorem przywiezc z Gdanska kazda ilosc alkoholu (ile tylko wejdzie do skodziny)
              nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Purchawa
                Admin
                S_OCP Member
                • 2004
                • 8007

Zamieszczone przez Jabar1975
                Wniosek jest prosty Prohibicja jest dla motlochu
                A myslales inaczej? :roll:

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, czemu takiej wizyty nie zaplanowano na sobote-niedziele? Nie byloby takich utrudnien w ruchu, nie trzebaby bylo dawac wolnych dni urzednikom, nie zwalniac studentow z zajec, etc...

Czy moze poprostu obawiano sie, ze jak to bedzie w standardowe dni wolne, to nie bedzie takiego zainteresowania i publicznosci? :roll:
                "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• MiKruS
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 7976

Zamieszczone przez Purchawa
                  Zamieszczone przez Jabar1975
                  Wniosek jest prosty Prohibicja jest dla motlochu
                  A myslales inaczej? :roll:

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, czemu takiej wizyty nie zaplanowano na sobote-niedziele? Nie byloby takich utrudnien w ruchu, nie trzebaby bylo dawac wolnych dni urzednikom, nie zwalniac studentow z zajec, etc...

Czy moze poprostu obawiano sie, ze jak to bedzie w standardowe dni wolne, to nie bedzie takiego zainteresowania i publicznosci? :roll:
                  Piotrek - chyba troche przesadzasz.

Pilegrzymka trwa 4 dni, wiec odbywa sie takze w sobote i niedziele, tylko w innych miastach. W niedziele jest najwieksze spotkanie na Bloniach i sa to obrzeza Krakowa.

W Warszawie jest to troche nawizanie do historii i pontyfikatu JPII, stad takie a nie inne miejsca.

Moze dla Ciebie papiez to tylko glowa panstwa, ale dla wielu ludzi to ktos wiecej. :roll:

Ja sie wkurzam, ze wladza nie potrafila uszanowac ludzi innych wyznan i niewierzacych wprowadzajac prohibicje i zamykajac urzedy.

Ale chcialbym tez, zeby niewierzacy uszanowali tez katolikow, ze jest to dla nich duze wydarzenie i swieto.
                  Wiec troche utrudnien w ruchu przez trzy dni to chyba nie jest jakas tragedia. :roll:

Jak przyjezdzaly do Wawy ateistyczne oszolomy na szczyt gospodarczy, zeby rozpieprzac Warszawe i pol miasta bylo sparalizowane przez kilka dni, to jakos dalismy rade - wiec i teraz damy.

Troche szacunku i zrozumienia zycze Wszystkim!
                  TDI 205PS

Komentarz

• Purchawa
                    Admin
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 8007

OK, OK...
                    "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                    Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Pulse
                      Rider
                      • 2006
                      • 461

zgadzam sie z MiKruSem, takie sa uroki mieszkania/pracowania w stolicy.
                      :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• jjbinks
                        Classic
                        • 2006
                        • 17

Zamieszczone przez MiKruS
                        W niedziele jest najwieksze spotkanie na Bloniach i sa to obrzeza Krakowa.
                        Z tymi obrzeżami to troche przesadziłeś. Do Rynku Głównego z Błoń jest niecałe 3 km i są przy jednej z większych arterii komunikacyjnych (aleje Trzech Wieszczów) - także też kawał miasta będzie zablokowany. Wydaje mi się, że aż w tak małym mieście nie mieszkam, żeby 3 km od rynku były już obrzeża :diabelski_usmiech
                        Octavia Combi 1.9 TDI 81kW

Komentarz

Pracuję...