Tego newsa zamieszczam tylko informacyjnie, bo trudno mi tutaj przytoczyc jakis konkretny link, bo musialby on byc do drugiego odcinka 16 serii Top Gear, ktory mial premiere w UK w niedziele 23.01.2011.
W tymze to odcinku popularnej na calym swiecie serii tv pogromca samochodow, niejaki J.Clarkson, wyrazal sie na temat Yeti wylacznie w superlatywach :lol:
Clarkson wozil sie modelem 4x4 1,8tsi elegance
Ponizej wklejam cos do poczytania, ale to juz nie to samo, co zobaczyc Clarksona udowadniajacego, ze czeska Yeti jest bardziej praktyczna od maybacha i szybsza od ferrari 308 :wink:
Jeremy Clarkson udowodnil tez, ze Yeti wytrzyma przejscie przez jej srodek calej brygady strazakow w pelnym ekwipunku, spieszacych do pozaru - poza tym mozna ja zamienic w obwozny salon tatuazu - doslownie obwozny - w tym odcinku TG mozemy zobaczyc jak dwoch gosci siedzi na tylnym siedzeniu - jeden z nich wykonuje tatuaz (raczej kiczowaty) drugiemu, a wszystko podczas jazdy po lace na ktorej normalnie pasa sie baranki i owieczki :diabelski_usmiech
Co wiecej, Clarkson sugeruje, ze komfort jazdy Yeti umozliwia wykonanie na tylnym siedzeniu operacji na mozgu :roll:
W kazdym razie jakosc tatuazu wykonanego w skodzie podczas jazdy w terenie jest na pewno wyzsza niz takiego samego rysunku na ciele robionego podczas przemieszczania sie range roverem ta sama trasa :shock:
No i oczywiscie najwazniejsza czesc testu - dzieki wydajnej klimatyzacji w Yeti Clarksonowi nie stopil sie lod waniliowy, ktorego trzymal przejezdzajac skoda przez plonacy budynek
A tak jeszcze przy okazji - gdyby ktos pytal - yes, Roman Abramowicz moze zaparkowac swoj helikopter na dachu Yeti!
Pasagon – tak się nazywa nowe dostawcze auto z fabryki przy ulicy Mełgiewskiej w Lublinie. Następca lublina ma kosztować 55– 80 tysięcy złotych.
była: OI 1,9 TDI 170 tys km w dwa lata z hakiem
potem: OII FL 1,9 TDI 17 tys km od 23.04 do 29.07
teraz: Passat B5 1,9 TDI - mimo wszystko wolę Octavki
trudno mi tutaj przytoczyc jakis konkretny link, bo musialby on byc do drugiego odcinka 16 serii Top Gear, ktory mial premiere w UK w niedziele 23.01.2011.
Staroć :diabelski_usmiech
no kurcze faktycznie juz od wiekow w sieci :roll:
dzieki w kazdym razie za linki
Tak, tyle ze po pierwsze to nie do konca Czesi. No bo oczywiscie maja swoja marke , ale wlasciciel niemiecki, i on podejmuje decyzje a jesli Skoda za bardzo zagrozi pozycji innych marek koncernu to zostanie utemperowana.
A po drugie punkt startowy polskiej i czeskiej motoryzacji (i calej gospodarki) w roku 1990 byl nieporownywalny. Dosc powiedziec ze polski PKB w 1990 roku wynosil per capita 1700$ a czeski 3700$
Skoda zyskuję powoli uznanie w wielu krajach. Nie tak dawno czytałem książkę J.Clarksona [Doprowadzony do szału], w której autor wyraża się w superlatywach o Skodzie, tyle, że Roomsterze.
aa czy ma ktoś może link do jakiegoś odcinka w którym pokazane jest jak jeździ O2 Stig lub ktoś podobny ? oczywiście chodzi mi o zwykłą , seryjna octavię...
i z tym sie trzeba zgodzic - we wczorajszym odcinku nawiazal np., powiedzialbym wrecz - ni z gruchy ni z pietruchy - do ataku Niemiec na Polske (ok 14 minuty) :evil:
A tak jeszcze przy okazji - gdyby ktos pytal - yes, Roman Abramowicz moze zaparkowac swoj helikopter na dachu Yeti!
Czesi potrafia :P
Jak dla mnie ten test to bardzo daleko idąca ironia i nie ma nic wspólnego z wychwalaniem Skody, wręcz przeciwnie. Jest na to cała masa dowodów, ale najlepszym chyba jest penis wyrysowany na nawigacji A przy ujęciu z termometrem widać jak lód się już topi
i z tym sie trzeba zgodzic - we wczorajszym odcinku nawiazal np., powiedzialbym wrecz - ni z gruchy ni z pietruchy - do ataku Niemiec na Polske (ok 14 minuty) :evil:
Skoda zyskuję powoli uznanie w wielu krajach. Nie tak dawno czytałem książkę J.Clarksona [Doprowadzony do szału], w której autor wyraża się w superlatywach o Skodzie, tyle, że Roomsterze.
Cytat z Clarksona :
" ... Jednak podstawowym przykładem samochodu do składania jest Volkswagen Golf. Jego główne elementy są wykotrzystywane w wielu innych Volkswagenach, takich jak -dajmy na to - Beetle, a także Audi , w Seacie i w Skodzie. Czasami zastanawiam się , dlaczego ktokolwiek kupuje tego tatuśka, skoro można nabyć coś , co zasadniczo jest tym samym samochodem. I to zazwyczaj w o wiele niższej cenie.
Ale potem kiedy spojrzę na te identyczne samochody, przestaję się zastanawiać.
No bo owszem, świadomość że wasz nowy Seat jest zrobiony z części Golfa, działa na wyobraźnię, ale pamiętajcie, że zmontowali go Hiszpanie. A to tak , jakbyście kupili ogrodową lampę zmontowaną przezemnie. Owszem będzie tania, ale ilekroć będziecie ją zapalać , porazi was prąd.
Natomiast Skoda jest inna ... Jak możemy wszyscy się przekonać patrząc na te wspaniałe nowe domy, budowane obecnie w Wielkoej Brytanii, ludzie ze wschodniej Europy są świetnymi technikami. To w jakiś sposób wbudowane jest w ich kulturę.
A zatem zestaw niemieckich części zmontowanych przez Petra Cecha powinien być całkiem niezły. Jedyny problem w tym , że Skoda nigdy nie zrobiła czegoś wystarczająco dobrego, aby pozbyć się reputacji pospolitej marki. Aż do tej pory ... Panie i panowie, powstańmy, aby powitać Roomstera ... "
Pomimo że generalnie lubię tego Angola to trudno mi się z nim zgodzić ... no chyba z tym że jest rasistą i palant nie ma pojęcia o geografi ...
O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !
Komentarz