Piasecznik, chyba jest jeden bezpiecznik pod zapalniczke. Sprawdz czy dochodzi prad do niej. a potem po kablu - moze sie gdzies kabelek przetarł :?:
Wybieramy używane
Zwiń
X
-
Wybieramy używane
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
Wybieramy używane
Największą popularnością cieszyły się samochody 10-letnie i starsze - od stycznia do grudnia 2005 roku kupiło je 60 proc. respondentów.
Stosunkowo nowe auta (z roczników 2003 – 2005) wybrało zaledwie 7 proc. Polaków. Niemal co dziesiąty nabywca (9 proc.) decydował się na auto wyprodukowane w latach 2000 – 2002.
Ponad połowa kupujących (51 proc.) przeznaczyła na zakup samochodu nie więcej niż 10 tys. zł, kwotę, powyżej 30 tys. zł wydało tylko 7 proc. badanych. Średnia cena samochodu zakupionego w 2005 roku to 10 624 zł.
Z badania wynika, że zdecydowana większość samochodów została zakupiona za gotówkę. Co dziesiąty badany wybrał opcję mieszaną – gotówka plus kredyt. Jedynie 5 proc. Polaków w całości sfinansowało zakup samochodu pożyczonymi pieniędzmi. Najmniej popularną formą finansowania samochodu był leasing.
- Przeprowadzone przez nas badanie wskazuje, że Polacy wolą kupować samochody za gotówkę, zwłaszcza te z drugiej ręki, które nie są zbyt drogie. Płatność gotówką jest zdecydowanie najszybszym i najtańszym sposobem na własne auto – komentuje Anna Urbankiewicz, z TNS OBOP.
[motofakty.pl - link ]saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
-
-
Zamieszczone przez szkodaNajwiększą popularnością cieszyły się samochody 10-letnie i starszeale kazdy kupuje to co lubi :wink:
były:
L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
jest:
Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r
Komentarz
-
-
Też tak kiedyś myślałem...
Zamieszczone przez pyza99Zamieszczone przez szkodaNajwiększą popularnością cieszyły się samochody 10-letnie i starszeale kazdy kupuje to co lubi :wink:
Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mariobrosja jestem troche innego zdania .... na roczniku sie nie jezdzi.... wolalbym zadbane np Audi A8 z 1996 niz 2 letnia nubire.... ale kazdy kupuje to co lubi
Wiem bo znajomy kupił A8 4.2L z '98r. i w przeciągu roku wsadził w nie ponad 12tys. a zrobil tylko duży przegląd i pare dupereli. :twisted:
Komentarz
-
-
święta racja
Zamieszczone przez QBAZamieszczone przez mariobrosja jestem troche innego zdania .... na roczniku sie nie jezdzi.... wolalbym zadbane np Audi A8 z 1996 niz 2 letnia nubire.... ale kazdy kupuje to co lubi
Wiem bo znajomy kupił A8 4.2L z '98r. i w przeciągu roku wsadził w nie ponad 12tys. a zrobil tylko duży przegląd i pare dupereli. :twisted:for you.
Nic mnie tak nie drażni, jak wybecelowanie kasy na taksówkę ponad miarę (finanse)
Poczatek niby dobry, bo kumple look'aja i rosniemy im w oczach... do czasu.
Kiedy trzeba zacząć utrzymywać samochód, spadamy na twarde podłoże i zaczyna się prowizorka, albo... nie robimy nic.
Wtedy mamy tylko na utrzymanie samochodu i dziewczynay, ewentualnie na jedno.
Całe zycie kręci się wokół pracy, aby ... utzrymać samochód - paranoja.
Zaznaczam, że mój punktwidzenia jest tendencyjny, aczkolwiek znam parę aut, starszych gdzie są pomomo swych lat dopieszczane, właściciele dbają o nie i za żadne skarby w świecie nie kupią "dobrego" nowego samochodu z salonu, często uważając, że to wyrzucanie pieniędzy ciężko zarobionych w błoto.
Obstają przy swoim i jeżdżą całe życie używkami, dobrze wyposażonymi zmieniając je co kilka lat. I yu chyle czapkę z głowy.
Sam w swojej karierze kierowcy miałem 2 nowe auta z salonu. Teraz mam 3-ci używany, w lepszym niż dobrym stanie, na który mnie stać jeśli chodzi o utrzymanie go na codzień.ciężko jest lekko żyć,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mariobrosI jeśli nawet A8 dla aut jemu współczesnych to klasa sama w sobie i pewien wzorzec, to już w porównaniu do współczesnych niekoniecznie...Zamieszczone przez QBAWiem bo znajomy kupił A8 4.2L z '98r. i w przeciągu roku wsadził w nie ponad 12tysZamieszczone przez ida.macNic mnie tak nie drażni, jak wybecelowanie kasy na taksówkę ponad miarę (finanse)
[ Dodano: Nie 28 Maj, 06 13:16 ]
moj tata jezdzil mercedesem 124 z 93 roku i daj Boze zeby te "nowe" samochody wygladaly i prowadziły sie tak jak jego.... wiec kazdy robi to co lubi
[ Dodano: Nie 28 Maj, 06 13:19 ]
Zamieszczone przez ida.macCałe zycie kręci się wokół pracy, aby ... utzrymać samochód - paranoja.
[ Dodano: Nie 28 Maj, 06 13:21 ]
Zamieszczone przez QBAWiesz... kupić to raz, bo można znaleźć za rozsądne pieniądze... ale weź to utrzymaj Tu niestety koszta zostają na zajebiście wysokim poziomiebyły:
jest:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pyza99a jak mam znajomego co w 2 letnim lanosie wymienial 2 razy silnik, i kolege ktory w nowej occie 1.6 z salonu robil 6 razy skrzynie biegow na poczatku jeszcze na gwarancji.... wiec sa rozne przypadki
[ Dodano: Nie 28 Maj, 06 13:26 ]
:lol: dodałeś odpowiedź, kiedy ja pisałem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBANo ale to są przypadki. A w tym Audi był po prostu zrobiony przegląd + normalne części ekploatacyjne. A, żę kupił je w idealnym stanie, to wszystko robił w ASO.
[ Dodano: Nie 28 Maj, 06 13:33 ]
Zamieszczone przez QBAdodałeś odpowiedź, kiedy ja pisałembyły:
jest:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pyza99trzeba tylko poczekac jeszcze z 30 lat wtedy beda warte gruba kase
Współczesne samochody... NIE... IMHO nigdy nie będą Oldtimerami... przykre, ale taka jest prawda :? Co raz nowocześniejsze, ale praktycznie zero duszy w nich :evil:
[ Dodano: Nie 28 Maj, 06 13:52 ]
No ale nie róbmy OT :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBAWspółczesne samochody... NIE... IMHO nigdy nie będą Oldtimerami... przykre, ale taka jest prawda
[ Dodano: Nie 28 Maj, 06 14:01 ]
Zamieszczone przez QBANo ale nie róbmy OTbyły:
jest:
Komentarz
-
Komentarz