Wybieramy używane

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Wybieramy używane

Piasecznik, chyba jest jeden bezpiecznik pod zapalniczke. Sprawdz czy dochodzi prad do niej. a potem po kablu - moze sie gdzies kabelek przetarł :?:
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Wybieramy używane

Największą popularnością cieszyły się samochody 10-letnie i starsze - od stycznia do grudnia 2005 roku kupiło je 60 proc. respondentów.

Stosunkowo nowe auta (z roczników 2003 – 2005) wybrało zaledwie 7 proc. Polaków. Niemal co dziesiąty nabywca (9 proc.) decydował się na auto wyprodukowane w latach 2000 – 2002.

Ponad połowa kupujących (51 proc.) przeznaczyła na zakup samochodu nie więcej niż 10 tys. zł, kwotę, powyżej 30 tys. zł wydało tylko 7 proc. badanych. Średnia cena samochodu zakupionego w 2005 roku to 10 624 zł.

Z badania wynika, że zdecydowana większość samochodów została zakupiona za gotówkę. Co dziesiąty badany wybrał opcję mieszaną – gotówka plus kredyt. Jedynie 5 proc. Polaków w całości sfinansowało zakup samochodu pożyczonymi pieniędzmi. Najmniej popularną formą finansowania samochodu był leasing.

- Przeprowadzone przez nas badanie wskazuje, że Polacy wolą kupować samochody za gotówkę, zwłaszcza te z drugiej ręki, które nie są zbyt drogie. Płatność gotówką jest zdecydowanie najszybszym i najtańszym sposobem na własne auto – komentuje Anna Urbankiewicz, z TNS OBOP.
    [motofakty.pl - link ]
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• marcind
      Rider
      • 2005
      • 438

Zamieszczone przez szkoda
      Największą popularnością cieszyły się samochody 10-letnie i starsze
      i to niestety nie jest pocieszajace, ze stajemy sie smietniskiem samochodowym... :roll:
      Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
      mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...

Komentarz

• pyza99
        Rider
        • 2005
        • 467

ja jestem troche innego zdania :P .... na roczniku sie nie jezdzi.... wolalbym zadbane np Audi A8 z 1996 niz 2 letnia nubire.... ale kazdy kupuje to co lubi :wink:
        były:
        L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
        Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
        jest:
        Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r

Komentarz

• mariobros
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 551

Też tak kiedyś myślałem...

Zamieszczone przez pyza99
          ja jestem troche innego zdania :P .... na roczniku sie nie jezdzi.... wolalbym zadbane np Audi A8 z 1996 niz 2 letnia nubire.... ale kazdy kupuje to co lubi :wink:
          ...ale mi przeszło. Stare auto to po prostu stare auto i nic więcej. Nawet jeśli to A8. A na roczniku się jeździ wbrew pozorom, bo ostatnio jest wyraźny trend do poprawy jakości, nowsze modele tych samych marek aut to bardzo często jest jakościowy skok w porównaniu do poprzednich. Przykłady można mnożyć: Punto II-Grande Punto, Pasek B6-Pasek B7, najnowsze Ople Astra i Vectra (a kolejce jest Corsa), itd., itd... I jeśli nawet A8 dla aut jemu współczesnych to klasa sama w sobie i pewien wzorzec, to już w porównaniu do współczesnych niekoniecznie... :roll:
          Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
          Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• QBA
            RS
            • 2004
            • 2646

Zamieszczone przez mariobros
            ja jestem troche innego zdania .... na roczniku sie nie jezdzi.... wolalbym zadbane np Audi A8 z 1996 niz 2 letnia nubire.... ale kazdy kupuje to co lubi
            Wiesz... kupić to raz, bo można znaleźć za rozsądne pieniądze... ale weź to utrzymaj :lol: Tu niestety koszta zostają na zajebiście wysokim poziomie :lol:
            Wiem bo znajomy kupił A8 4.2L z '98r. i w przeciągu roku wsadził w nie ponad 12tys. a zrobil tylko duży przegląd i pare dupereli. :twisted:

Komentarz

• ida.mac
              Ambiente
              • 2005
              • 141

święta racja

Zamieszczone przez QBA
              ja jestem troche innego zdania .... na roczniku sie nie jezdzi.... wolalbym zadbane np Audi A8 z 1996 niz 2 letnia nubire.... ale kazdy kupuje to co lubi
              Wiesz... kupić to raz, bo można znaleźć za rozsądne pieniądze... ale weź to utrzymaj :lol: Tu niestety koszta zostają na zajebiście wysokim poziomie :lol:
              Wiem bo znajomy kupił A8 4.2L z '98r. i w przeciągu roku wsadził w nie ponad 12tys. a zrobil tylko duży przegląd i pare dupereli. :twisted:
              QBA, duże for you.
              Nic mnie tak nie drażni, jak wybecelowanie kasy na taksówkę ponad miarę (finanse)
              Poczatek niby dobry, bo kumple look'aja i rosniemy im w oczach... do czasu.
              Kiedy trzeba zacząć utrzymywać samochód, spadamy na twarde podłoże i zaczyna się prowizorka, albo... nie robimy nic.
              Wtedy mamy tylko na utrzymanie samochodu i dziewczynay, ewentualnie na jedno .
              Całe zycie kręci się wokół pracy, aby ... utzrymać samochód - paranoja.

Zaznaczam, że mój punktwidzenia jest tendencyjny, aczkolwiek znam parę aut, starszych gdzie są pomomo swych lat dopieszczane, właściciele dbają o nie i za żadne skarby w świecie nie kupią "dobrego" nowego samochodu z salonu, często uważając, że to wyrzucanie pieniędzy ciężko zarobionych w błoto.

Obstają przy swoim i jeżdżą całe życie używkami, dobrze wyposażonymi zmieniając je co kilka lat. I yu chyle czapkę z głowy.
              Sam w swojej karierze kierowcy miałem 2 nowe auta z salonu. Teraz mam 3-ci używany, w lepszym niż dobrym stanie, na który mnie stać jeśli chodzi o utrzymanie go na codzień.
              ciężko jest lekko żyć,

Komentarz

• pyza99
                Rider
                • 2005
                • 467

I jeśli nawet A8 dla aut jemu współczesnych to klasa sama w sobie i pewien wzorzec, to już w porównaniu do współczesnych niekoniecznie...
                ale mowimy o cenie... nie bede porownywał do nowych z podobnej klasy bo to przepasc :?
                Zamieszczone przez QBA
                Wiem bo znajomy kupił A8 4.2L z '98r. i w przeciągu roku wsadził w nie ponad 12tys
                a jak mam znajomego co w 2 letnim lanosie wymienial 2 razy silnik, i kolege ktory w nowej occie 1.6 z salonu robil 6 razy skrzynie biegow :shock: na poczatku jeszcze na gwarancji.... wiec sa rozne przypadki
                Zamieszczone przez ida.mac
                Nic mnie tak nie drażni, jak wybecelowanie kasy na taksówkę ponad miarę (finanse)
                nikt nie pisze o becelowaniu ponad miare...a kredyciki nie sa ponad miare...chyba nie bedziemy komus zagladac w portfele.... ktos moze lubi np mercedesa klasy-S ale nie stac go na wywalenie 700000 zl na nowego ale stac na wywalenie 100000 na np. z roku 1999?? i co to jest golas :?:

[ Dodano: Nie 28 Maj, 06 13:16 ]
                moj tata jezdzil mercedesem 124 z 93 roku i daj Boze zeby te "nowe" samochody wygladaly i prowadziły sie tak jak jego.... wiec kazdy robi to co lubi

[ Dodano: Nie 28 Maj, 06 13:19 ]
                Zamieszczone przez ida.mac
                Całe zycie kręci się wokół pracy, aby ... utzrymać samochód - paranoja.
                niektórzy wogole nie pracuja a utrzymuja :szeroki_usmiech nie ocenajmy innych przez pryzmat samych siebie

[ Dodano: Nie 28 Maj, 06 13:21 ]
                Zamieszczone przez QBA
                Wiesz... kupić to raz, bo można znaleźć za rozsądne pieniądze... ale weź to utrzymaj Tu niestety koszta zostają na zajebiście wysokim poziomie
                tu masz racje ale mowimy o ludziach ktorych stac na utrzymanie takiego samochodu...ale nie stac na kupno nowego podobnej klasy :wink:
                były:
                jest:

Komentarz

• QBA
                  RS
                  • 2004
                  • 2646

a jak mam znajomego co w 2 letnim lanosie wymienial 2 razy silnik, i kolege ktory w nowej occie 1.6 z salonu robil 6 razy skrzynie biegow na poczatku jeszcze na gwarancji.... wiec sa rozne przypadki
                  No ale to są przypadki. A w tym Audi był po prostu zrobiony przegląd + normalne części ekploatacyjne. A, żę kupił je w idealnym stanie, to wszystko robił w ASO.

[ Dodano: Nie 28 Maj, 06 13:26 ]
                  :lol: dodałeś odpowiedź, kiedy ja pisałem

Komentarz

• pyza99
                    Rider
                    • 2005
                    • 467

Zamieszczone przez QBA
                    No ale to są przypadki. A w tym Audi był po prostu zrobiony przegląd + normalne części ekploatacyjne. A, żę kupił je w idealnym stanie, to wszystko robił w ASO.
                    ja sie z toba zgadzam...ale ktos ma pieniadze wywali 12 i ma to w nosie ale smiga A8.. a co powiedziec o fanatykach old timerów... co klamki sprowadzaja po 400 papierow do "zloma" z 1968 r... jakby ich mierzyc ta sama miara to :? debile,tak :?: ale czy napewno 8) niech kazdy jezdzi tym czym chce... IMHO tylko zeby bylo to naprawde w dobrym stanie technicznym..i to jest najwazniejsze... :wink:

[ Dodano: Nie 28 Maj, 06 13:33 ]
                    Zamieszczone przez QBA
                    dodałeś odpowiedź, kiedy ja pisałem
                    oj to sie powtorzylem :wink:
                    były:
                    jest:

Komentarz

• QBA
                      RS
                      • 2004
                      • 2646

a co powiedziec o fanatykach old timerów...
                      Ooo ale to już inna sprawa, bo te autka to zyskuja na wartości, a nie tracą To jest inwestycja na przyszłość

Komentarz

• pyza99
                        Rider
                        • 2005
                        • 467

Zamieszczone przez QBA
                        To jest inwestycja na przyszłość
                        he,he no tak...racja..trzeba tylko poczekac jeszcze z 30 lat wtedy beda warte gruba kase :wink:
                        były:
                        jest:

Komentarz

• QBA
                          RS
                          • 2004
                          • 2646

trzeba tylko poczekac jeszcze z 30 lat wtedy beda warte gruba kase
                          Oldtimer'y tak... co prawda inwestycja na daleką przyszłość, ale tego nie robi się dla kasy, tylko z miłości do motoryzacji

Współczesne samochody... NIE... IMHO nigdy nie będą Oldtimerami... przykre, ale taka jest prawda :? Co raz nowocześniejsze, ale praktycznie zero duszy w nich :evil:

[ Dodano: Nie 28 Maj, 06 13:52 ]
                          No ale nie róbmy OT :twisted:

Komentarz

• pyza99
                            Rider
                            • 2005
                            • 467

Zamieszczone przez QBA
                            Współczesne samochody... NIE... IMHO nigdy nie będą Oldtimerami... przykre, ale taka jest prawda
                            prawda,prawda..niestety..... :? .stingray od edelbrock-a :roll: :roll: ..ach marzenie...moze kiedys..

[ Dodano: Nie 28 Maj, 06 14:01 ]
                            Zamieszczone przez QBA
                            No ale nie róbmy OT
                            ok...fantazja mnie poniosła :roll:
                            były:
                            jest:

Komentarz

Pracuję...