U mnie się trzyma, nie lata, nie brzęczy, nie hałasuje, no fakt nie jest wyściełany, ale to tour i oczekiwanie po nim niewiadomo to przesada.
Kurde porównajcie sobie koledzy cenę najtańszego golfa i toura i zastanówcie się, dlaczego schowki nie są wyściełane.
Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
No i zaczynamy dostrzegać kolejne róznice które sprawiają, że Tour II ma taką cenę a nie inną i że trochę się jednak różni od O II
Ktoś powie - to pierdoła, nikt na to nie zwraca uwagi. Hmmm, czy aby na pewno?? Czym różni się np. Audi od Skody? Ano własnie takimi pierdołami ktore stanowią o całości !!
Zamieszczone przez zwolin
ale to tour i oczekiwanie po nim niewiadomo to przesada
Otóz to !!! i naprawdę nie bardzo rozumiem dlaczego niektórzy piszą ze pomiędzy O II a O Tour II poza tapicerka nie ma żadnych różnic
No wiec jak widać róznice są !!! i dobrze kolega napisał, że nie ma co po tourze II oczekiwać Bóg wie czego i dlatego Tour II jest kierowany do zupełnie innej grupy klientów niż O II.
Mi sie wydaje, ze cale te zamieszanie z O2FL i O2 Tour i O2 zwykla, wplynie na klientow i ceny.Bedzie duze zamiesznie. To nie jest ta sama sytuacja co z O1 Tour i O2 czy z Exeo i A4. Dla tego ze to : ta sama marka, roznica miedzy nimi jest bardzo cienka, generalnie to te same samochody. Nie wszyscy ludzie kojarza czy schowek jest wyscielany, boczki sa takie czy siaki, to sa duperele. Leszek ma racje, ceny pozostalych O2 przez Toura maga spasc. To nie to samo co z O1. Tam roznic bylo mnostwo, ktore dalo sie obczaic w 5sekund, a tu juz tak nie jest tak prosto. W miare najlepszej sytuacja sa ludzie z O2FL z nowymi silnikami, zwykla O2 dostanie najbardziej po zadzie.
Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5
Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy
voltar, siedziałem w Golfie VI i schowki są wyściełane, nawet te boczne w drzwiach . Ogólnie materiały wnętrza ma naprawdę porządne. Gdyby nie fakt, że jest mniejszy w środku niż OIIFL i prześwit 8.5cm to bym się nad nim zastanowił.
Tichy : Nie mówie tutaj o Golfie VI tylko o VV Jetta / Golf V - czyli o generacji na bazie której powstała O2. Tylko to możesz porównywać i tam nie ma wyściełanego schowka o którym pisałem. Golfa VI zostaw bo to następna generacja.
O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !
Big, ale zgodzisz się chyba, że toura to powinno się z mintem porównywać, a nie z elegance :wink:
Wydaje mi się, że mint OIIfl jest w środku dokładnie tak samo "wypasiony" jak tour.
Tak czy inaczej moim zdaniem tour nie zrobi rewolucji cenowej z uwagi na silniki - tylko 2 słabe benzyny. Jedyne co się może zmienić to ceny golasów z takimi silnikami jak w tourze.
Co do jakości wykończenia to proponuję, żeby malkontenci poszukali sobie porównywalnego cenowo samochodu tej wielkości i porównali jakość wyposażenia, bo porównywanie z samochodami katalogowo o 50% droższymi to tak jakby bez sensu.
Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Big, ale zgodzisz się chyba, że toura to powinno się z mintem porównywać, a nie z elegance
To chyba logiczne że porównywać należy to co jest porównywalne czyli te same wersje wyposażeniowe.
Tak przy okazji to sobie wsiąde do Toura aby sprawdzić czy faktycznie rózani się jakościowo w stosunku do O2 / O2 FL bo nie wydaje mi się żeby tu coś zmienili.
O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !
A ja jestem pewien, że jak O2 tour będzie na rynku wtórnym, to i tak 90% w ogłoszeniu napisze "Octavia 2" bez "tour"
Też jestem zdania, że tour wpłynie na zaniżenie cen używanych O2FL, ale przede wszystkim w wersjach z tym samym silnikiem.
Komentarz