Zamieszczone przez daneczek76
Skoda Roomster - pierwsza jazda
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez HighspeedMoże by trefnąć się celem obejrzenia jak już będzie?...
Ja Roomstera oglądałem w Sunny na Obornickiej - mają tam jednego wystawionego na takim obrotowym podeście. Gościu mi go roztworzył i się zapakowałem celem dokonania wnikliwej analizy parametrów środka :wink:życie zaczyna się powyżej 4000 rpm
Komentarz
-
-
lec
dzis jezdzilem . Lipa straszna. Mialem do dyspozycji wersje nabogatsza z silnikiem diesla o mocy 80KM. W srodku ciasno i plastikowo (pozycja kierowcyprzynajmniej). Czlowiek sie czuje jakby siedzial w lotniczym siedzeniu obudowany na okolo. Silnik za slaby do tego auta, z klima juz wogole. To ta sama jednostka co do Fabii klada. Schowki male i niepraktyczne. Widocznosc z przodu to zenada. Z zewnatrz przednia szyba wyglada prawie jak panorama, od srodka jej powierzchnia "uzytkowa" jest kandalicznie niska = jak wizjer w czolgu. Stojac po swiatlami zagladamy pod dach zeby zobaczyc czy juz zielone. Boczne szyby z przodu tez w sumie malutkie bo Skoda sobie wymyslila jakie czarne malunki na szkle - taki "dizajn". Wsiadajac za kierownica walimy kolanek o srodkowa konsole - ktora zerznieta jest z Golfa plus. Jasna tapicerka - nie kazdemu sie podoba -ale zeby to byla jedyna opcja w danym wyposazeniu ????
Dalej - cyfrowy wskaznik paliwa - ble !
z tylu bagaznik nawet duzy, szczegolnie jesli powiekszymy go przesuwajac tylnie fotele. Ale, polka nie zakrywa calej powierzchni bagazowej - miedzy siedzeniami apoleczka mam duza ladna dziure gdzie wszyscy widza nasz balagan/towar/ lub bagaze z wakacji.... pomylka jakas.
Generalnie jest kilka plusow, ale minusow jest tyle ze szkoda mi czasu na wymienianie plusow...
to tyle na szybko.
Komentarz
-
Przy okazji ostatniego przeglądu (60kkm) miałem okazję przyjrzeć się temu autku w Auto-Wimar w Opaczu.
Mogę to skwitować dwoma słowami - przerośnięta Panda. Nie jest to samochód który mógłby zachwycić. Poza tym cena - o ile pamiętam to w wersji silnika 105 konnej kosztuje 82 kPLN... z tym to już naprawdę przesadzili.Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...
Komentarz
-
-
ceny Roomstera:
wersja Roomster:
1.2 64KM 46 400 zł
1.4 16v 85KM 50 700 zł
1.6 16v 105KM 52 400 zł
1.4 TDI 70KM 56 900 zł
1.4 TDI 80KM 59 400 zł
1.9 TDI 105KM 63 400 zł
wersja Style:
1.2 64KM 51 400 zł
1.4 16v 85KM 55 700 zł
1.6 16v 105KM 57 400 zł
1.4 TDI 70KM 61 900 zł
1.4 TDI 80KM 64 400 zł
1.9 TDI 105KM 68 400 zł
wersja Comfort:
1.4 16v 85KM 62 700 zł
1.6 16v 105KM 64 400 zł
1.4 TDI 70KM 68 900 zł
1.4 TDI 80KM 71 400 zł
1.9 TDI 105KM 75 400 zł
wersja Sport:
1.4 16v 85KM 63 700 zł
1.6 16v 105KM 65 400 zł
1.4 TDI 70KM 69 900 zł
1.4 TDI 80KM 72 400 zł
1.9 TDI 105KM 76 400 złżycie zaczyna się powyżej 4000 rpm
Komentarz
-
-
ja bym go widzial raczej blizej merivy, modusa czy fusiona - znowu mamy takie "niewiadomoco" jak octa, fabia i superb , no i to jest sprytne.
do roomstera przekonywal by mnie ten 1.9TDI, w merivie i modusie siedzi jakis chłamsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Kosmik kasa za to...www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
lec
Panowie, proponuje Wam jazde probna. W Kangoo, Berlingo i innych tego typu cudach jest masa miejsca na glowa, za kierownica, schowki i wykorzystana przestrzen bagazowa. A to jest jakas popierdółka a nie samochod. Ni to Fabia ni to Golf Plus. Fabia mi sie wygodniej jezdzil.
Komentarz
-
Przy okazji wymiany oleju w serwisie również miałem okazję sobie poogladać roomstera. Generalnie auto podobało mi się, ale i zauważyłem pare minusów. Przednie fotele w wersji standart są prawie płaskie jak taborety. Bocznych podtrzymań w siedzeniu praktycznie nie ma. Oparcia tylnej kanapy są za niskie. Na opuszczonych zaglówkach praktycznie wysoka osoba sobie nie posiedzi. Z racji tego, żę przednie zawieszenie jest węższe (od fabii), tylne szersze (od octavii) ciekaw jestem jak roomster będzie sie zachowywał w czasie jazdy na wprost na błocie np. pośniegowym. No i te ewentualne choroby wieku dzieciącego w autach z pierwszej produkcji - zobaczymy, poczytamy.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
Dodajmy twarde zawieszenie z tyłu... Piękną rysującą się nakładkę na słupek przedni... itd itd...
Auto za 80 tysięcy... Nie ma tempomatu... Ma za to niepraktyczne 16 " felgi...
Octavia II jest 10 razy lepszym wyborem :twisted:www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasZoltar, ale to auto ma target na klientów biznesowych
Zamieszczone przez djczastzn auta dla przedstawiciela handlowego duża rodzina
a duza rodzina (no nie wieksza w tym przypadku niz 5 osob) to ZTCW potrzebuje przede wszystkim bagaznika :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Po przygladnieciu sie blizej temu autu, moge powiedziec jedno. Niech jezdzi jak Audi RS4 ale i tak jest za ta cene do dupy. Jest poprostu mocno przesadzona, a tworzenie bezpiecznych samochodow, gdzie w opcji nie widze ciagle xenonow, to jest cos nie tak. Nie chce znac ceny nowej Fabii, ale obawiam sie ze era tanich samochod spod znaku Skody skonczyla sie na Octavi I :evil:
Komentarz
-
-
bezduszny
Mi się tam podoba jednak ten samochód... i sporo firm kupi zapewne go jako "ciężarówkę" dla PH.
Fajny samochód na zakupy dla kobiety.
Komentarz
-
wydaje mi sie, ze surowe oceny, swiadcza tylko o tym, ze roomster nie jest skierowany do ludzi, ktorzy kupili octe, ja tez zmienilem merive (IMHO to jednak podobne auto) bo cos mi tam nie lezalo, ale uwazam, ze samochodzik byl calkiem przyjemny, tyle, ze nie dla mnie... (moja ola wspomina go bardzo milo)saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodawydaje mi sie, ze surowe oceny, swiadcza tylko o tym, ze roomster nie jest skierowany do ludzi, ktorzy kupili octe, ja tez zmienilem merive (IMHO to jednak podobne auto) bo cos mi tam nie lezalo, ale uwazam, ze samochodzik byl calkiem przyjemny, tyle, ze nie dla mnie... (moja ola wspomina go bardzo milo)Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
Walić target... To jest za drogie... I widzę same trafne oceny... Szczerze z pozycji sprzedawcy nie wiem komu i jak mam to sprzedać... Zresztą zainteresowania jest śmieszne... Na zasadzie... O nowość... Fajnie to obejrzeć i tyle
I proszę nie pisać, że to będzie hit z kratką... Weźmy diesla z klimą... Robi się z kratką 65 tysięcy... Ale mamy silnik od kosiarki... Przestrzeń ładunkowa ma długość 1500 mm.
Dla porównania Fabia 1.9 TDI w Premii kosztuje poniżej 60... Ale mamy sprawdzone auto, wystarczającą przestrzeń ładunkową i świetny silnik... Roomster w 1.9 to ponad 70... :lol:
Dodatkowo hałas przy 130 jest wyższy, niż w Superbie przy 210
Pomijam to, że to nowość... Wielu stawia na pewność
Ja jestem na nie... Pewnie zaraz wprowadzą rabaty...www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
szkoda, Pawel ale IMO to jest nizej kierowane niz stara Octa :idea: Dla mnie brak kilku kluczowych dupereli w momencie gdy za auto wywalasz worek siana, to jest parodia. To tak jak z takim BMW 120d, cena z kosmosu, a w sumie mozna sobie kupic jedna normalna Fabie i druga RS - podobno to ta sama klasa samochodow :lol:
Komentarz
-
-
No, co do cen to zgoda. Rzeczywiście są bardzo wysokie i fakt, że kilku rzeczy zważywszy na cenę brakuje. Ale ktoś już na tym forum pisał przy innej okazji, że chyba era tanich aut marki Skoda skończy się wraz z zaprzestaniem produkcji O1...Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
Komentarz