Zamieszczone przez DANIEL111
Sprzedaz modeli Skody w Polsce w lutym - ciekawostka....
Zwiń
X
-
marioTagi: Brak
-
-
czesc,
ponizej statystyka sprzedazy poszczegolnych modeli Skody w Polsce....
MODEL - ILOŚĆ sprzedanych aut
1. O2 - 828
2. F2 - 792
3. O2 kombi - 583
4. F2 kombi - 302
5. R1 - 172
6. Y1 - 135
7. S2 kombi - 90
8. S2 - 87
9. O1 Tour - 27
10. O1 Tour kombi - 5
zrodlo: Skoda Auto Polska
ps. post zostal przeedytowany po tym, jak jeden z kolego odkryl (mam nadzieje, ze trafnie), ze Octavia Tour to nie O2 a O1.... I teraz chyba jest juz wszystko w porzadku...
-
-
Zamieszczone przez marlej108caly wolumin sprzedazy Toura liftbacka i kombi to .... 32 sztuki!!!!!SPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
Atrakcyjność Toura to cena, a ta w wypadku diesla skoczyłaby pewnie o ładnych kilka tysięcy. To byłby błąd, szczególnie że dla oszczędnych jest gaz za darmo.
Niska wielkość sprzedaży związana jest z tym, że trzeba czekać miesiącami. Gdyby brać pod uwagę ilość zamówień, to wartość byłaby dużo dużo wyższa.
Wystarczy powiedzieć, że w salonie powiedzieli, że gdyby nie Tour to mieliby pustki....
Komentarz
-
-
No i co na to ci którzy tak krzyczeli, że ceny używek spadną, bo ludzie rzucą się na Toura II.
Jak widac klienci nie rzucili sie na Toura II i racje miałem ja pisząc, że większość polaków woli kupic auto używane, ale lepiej wyposażone niz nowego golasa. Jak widać statystyki sprzedaży to potwierdzająCzarny Elegance
Komentarz
-
-
A ja się rzuciłem :wink:
Prawdę mówiąc nie brałem pod uwagę kupna nowego auta. Zaciekawiony artykułem w jakimś "Auto-moto" pojechałem do salonu zobaczyć tą okazję. To, co mnie zachęciło to instalacja gazowa, bo przy przebiegach rzędu 30 koła rocznie paliwo stanowi duży procent domowego budżetu. Zwłaszcza że moje drugie auto w rodzinie pali 12 :lol:
Miałem zamiar kupić samochód rodzinny w dieslu za około 35 tysięcy. Za te pieniądze kupiłbym jakiegoś trzy-, czterolatka o przebiegu bliskim 150 tysięcy albo bitego, bo takie są realia. Za 4 lata przy naszym stylu jazdy byłby skarbonką z przebiegiem bliskim 300 tysięcy. Rachunek okazał się prosty. A o tym, że nie tylko ja mam taki tok rozumowania dowiemy się pewnie już w połowie roku.
Komentarz
-
-
Re: Sprzedaz modeli Skody w Polsce w lutym - ciekawostka....
Zamieszczone przez marlej108
i oto ponizej tajemnicza statystyka sprzedazy poszczegolnych modeli Skody w Polsce....
caly wolumin sprzedazy Toura liftbacka i kombi to .... 32 sztuki!!!!! Wyjdzie na to, ze te auta kupuja tylko ludzie od nas z forum :-P
Dziwne....
To jest Tour 1 generacji, ostatnie sztuki schodzą. Tour II jest raportowany razem z OII
Komentarz
-
-
to żeby rozwiać wątpliwości co do tego, czy ludzie się rzucili na O2 tour, czy nie, podaję dane z wykresu z PRPortalu znajdujące się na słupku obrazującym sprzedaż O2 i O1 wg wersji:
New Octavia:
Tour: 28,70%
Classic: 22,68%
Ambiente: 31,18%
Elegance: 16,44%
pozostałe: nie podane.
Octavia:
Tour: 100%
Zatem jak widać, O2 zawiera toura, a O2 tour to powinno być napisane O1 TourO2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekto żeby rozwiać wątpliwości co do tego, czy ludzie się rzucili na O2 tour, czy nie, podaję dane z wykresu z PRPortalu znajdujące się na słupku obrazującym sprzedaż O2 i O1 wg wersji:
New Octavia:
Tour: 28,70%
Classic: 22,68%
Ambiente: 31,18%
Elegance: 16,44%
pozostałe: nie podane.
Octavia:
Tour: 100%
Zatem jak widać, O2 zawiera toura, a O2 tour to powinno być napisane O1 Tour
Komentarz
-
Komentarz