©koda Fabia i ©koda Octavia - rok modelowy 2007

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Czy jutro ktoś będzie na spocie? Mam zamiar się ujawnić po raz pierwszy i ciekaw jestem, czy ktokolwiek się pojawi
    Miło by było, gdyby ktoś mnie poczęstował czarną wlepką na moją białą czeszkę 8)
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

W ofercie ©koda Auto pojawiły się już ©kody Fabia, ©kody Octavia oraz ©kody Octavia Tour z roku modelowego 2007. Zmiany dotyczą nowych rozwiązań technologicznych oraz dodatkowych elementów w poszczególnych wersjach wyposażenia.

Teraz wszystkie wersje ©kody Fabia wyposażone będą w systemy ABS i MSR (system optymalizacji przyczepności podczas hamowania silnikiem) oraz Dual Rate (system wspomagania nagłego hamowania). Co ważne, również w wersji wyposażeniowej Junior i Classic system ABS w standardzie nie powoduje wzrostu ceny samochodu. Odświeżono gamę kolorystyczną – auto dostępne będzie w nowych kolorach nadwozia. Metalizowany Beż Cappuccino i metalizowany Szary Anthracite zastąpią oferowane dotychczas kolory: Beż Sahara i Szary Graphite. Zamiast koloru Żółty Lemon, klienci kupujący każdy z modeli ©koda Fabia mogą wybrać teraz specjalny żółty kolor o nazwie Sprint. Oferowany dotychczas w ©kodzie Fabia Combi i ©kodzie Fabia Sedan silnik benzynowy 1.4/55 kW będzie zastąpiony benzynową jednostką 1.4/59 kW – mocniejszy silnik nie powoduje wzrostu ceny samochodu, to kolejna korzyść dla klientów. W salonach pojawią się również nowe, promocyjne serie limitowane ©koda Fabia MINT i ©koda Fabia ACTIVE – z bardzo bogatym wyposażeniem w niezwykle atrakcyjnej cenie oraz nowy model akcyjny ©koda Fabia Tour de France.

W ©kodzie Octavia ważną innowacją jest automatyczna aktywacja świateł awaryjnych podczas gwałtownego hamowania. Funkcja „panic breaking” w znaczny sposób podnosi poziom bezpieczeństwa czynnego dzięki natychmiastowej sygnalizacji niebezpieczeństwa kierowcom, podróżującym za naszym samochodem.

Od roku modelowego 2007 odtwarzacz kasetowy w systemie audio Melody zostanie zastąpiony odtwarzaczem CD. Poza odtwarzaniem tradycyjnych płyt CD, nowy system audio Stream pozwala korzystać z płyt CD z nagraniami w formacie MP3. Przydatną innowacją jest również łącze umiejscowione w podłokietniku Jumbo-Box, umożliwiające podłączenie zewnętrznych systemów audio (takich jak iPOD, czy inne rodzaje odtwarzaczy plików MP3).

Inne nowe elementy to m.in. podwójne osłony przeciwsłoneczne z możliwością dzielenia na dwie części oraz lampka kontrolna aktywacji tempomatu umiejscowiona przy prędkościomierzu. Auta wyposażone w komputer pokładowy i wyświetlacz Maxi-Dot oferują nowe możliwości indywidualnych ustawień – zamków w poszczególnych drzwiach, które odblokowują się niezależnie i blokują automatycznie, akustycznego alarmu informującego o aktywacji systemu antywłamaniowego, komfortowej obsługi tylko okna kierowcy lub wszystkich okien, osobnego (elektrycznego) sterowania lewym i prawym lusterkiem bocznym, okna dachowego, które zamyka się automatycznie w razie deszczu. Nowością na liście dodatkowego wyposażenia jest również podgrzewanie tylnych siedzeń.

Nowy benzynowy silnik 1.4/59 kW zastąpi oferowaną dotychczas w ©kodzie Octavia jednostkę benzynową 1.4/55 kW. Silniki TDI są teraz dostępne z bezobsługowym filtrem cząstek stałych (DPF).

Innowacje związane z wprowadzeniem roku modelowego 2007 w przypadku ©kody Octavia RS i ©kody Octavia RS Combi to przede wszystkim najmocniejszy w historii marki ©koda silnik TDI o mocy 170 KM z filtrem DPF (model dostępny od lipca br.)

Pozostałe zmiany dotyczą designu zewnętrznego – samochody dostępne są w nowych kolorach nadwozia (Żółty Sprint i Biały Candy), z zaciskami hamulców tarczowych w kolorze czerwonym.

Octavia Adventure 4x4 teraz także z mocniejszym silnikiem 2.0 TDI/ 103 kW (140 KM), z filtrem DPF obok już oferowanego 1.9 TDI/ 77 kW (105 KM) (model dostępny od lipca br).

W ©kodzie Octavia Tour nowością jest udoskonalony system audio (Symphony), który umożliwia, poza odtwarzaniem tradycyjnych płyt CD, korzystanie z płyt CD z nagraniami w formacie MP3.

Portfolio kolorów nadwozia oferowanych w przypadku modelu Octavia (włączając Octavię Tour) zostało poszerzone o metalizowany Beż Cappuccino i metalizowany Szary Anthracite, które zastąpią oferowane dotychczas kolory: Beż Sahara i Szary Graphite.
    [skoda.pl - link ]

[ Dodano: Pią 09 Cze, 06 10:30 ]
    pojawila sie jeszcze nowa seria limitowana O2 - Mint

KLIK - OPIS WERSJI MINT - PDF
    Załączone pliki
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• Purchawa
      Admin
      S_OCP Member
      • 2004
      • 8007

Fajnie, ze wprowadzaja 4x4 z 2,0TDI.
      Jakby tak jeszcze RSka mialaby 4x4 to by byla pelnia szczescia dla mnie... :roll:
      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez Purchawa
        Fajnie, ze wprowadzaja 4x4 z 2,0TDI.
        Jakby tak jeszcze RSka mialaby 4x4 to by byla pelnia szczescia dla mnie... :roll:
        no szkoda...
        nie wiem tylko jak jest z tym DPF'em, czy on jest defaultowo, czy na zyczenie :?: :roll:
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Rendi
          Drive
          • 2025
          • 65
          • Octavia II (1Z3)
          • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Więcej danych na temat tych zmian w tym pdf'ie
          Byłe...:
          Skoda S100L, rok produkcji: 1974
          Skoda 120L, rok produkcji: 1988
          Skoda Felicia, rok produkcji: 1995
          Skoda Fabia I, rok produkcji: 2000
          Skoda Octavia 1U, rok produkcji: 2005

Jest
          Octavia 2, rok produkcji 2010

Komentarz

• lonerr
            Rider
            • 2006
            • 402

Skoda, rózne opcje wyposażenia, ale od 2007

Fjane rzeczy, napewno bedzie dopłata, ale krok w przód i strone klijenta.

Podoba mi sie to zlacze do I-poda , sam bym sobie takie zamontował bo po cio kupowac radio na mp3 , ciekawe czy bedzie możliwość do starszych wersji montować te dzinksy hehe

Skoda Octavia II Elegance BKC 1.9 77kW 105KM/240Nm
            Skoda Octavia I Celebrate ASV 1.9 VP 81kW 110KM/235 Nm

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

lonerr, wszystko jest możliwe do zamontowania tylko kwetia czy to ma sens i sie opłaca a zdrugiej stronu jakby sie ktos tym przejmował nie było by tuningu

Komentarz

• Ziomal
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 5841
                • Octavia I (1U2)
                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Co mnie najbardziej ździwiło to : podgrzewana tylna kanapa. Takie rzeczy to chyba tylko w skodzie :szeroki_usmiech
                Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

oj panowie :!:
                  B Y Ł O :idea:

scaliłem
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• QBA
                    RS
                    • 2004
                    • 2646

Zamieszczone przez Ziomal
                    Co mnie najbardziej ździwiło to : podgrzewana tylna kanapa. Takie rzeczy to chyba tylko w skodzie :szeroki_usmiech
                    A co w tym dziwnego :?:

Komentarz

• Ziomal
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 5841
                      • Octavia I (1U2)
                      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez QBA
                      A co w tym dziwnego
                      pierwszy raz się spotkałem z taką rzeczą w samochodach bodajże średniej klasy . :|
                      Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

Pracuję...