Ogrzewanie postojowe dla samochodów ©kody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • drepawel
    Ambiente
    • 2009
    • 117

pewnie roomster

ale powiem z doswiadczenia. jak nauczylem sie jezdzic tym autem. to spalanie w lodzi mam od
    5.0 do 6,5
    pozamiastem od 4,5 do 6,4. przewaznie 5,5

rekord na trasie 3.7
    pawel
  • skodovkaand
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2007
    • 245

Ogrzewanie postojowe oszczędza silnik i zmniejsza jego zużycie. To kolejne rozwiązanie dostępne w samochodach ©kody, dzięki któremu wyraźnie spada poziom emisji szkodliwych składników spalin i wzrasta komfort podróżowania.
    Układ ogrzewania postojowego umożliwia nastawienie optymalnej temperatury wewnątrz samochodu – kabina zostaje ogrzana bądź przewietrzona, jeszcze zanim ktokolwiek zasiądzie w samochodzie. Dzięki zastosowaniu tego rozwiązania, unika się problemu zamarzniętych lub zaparowanych szyb.
    Korzyści jest więcej: zimą nie ma konieczności prowadzenia samochodu w grubej zimowej odzieży (która, oprócz tego, że bywa niewygodna, zmniejsza skuteczność działania pasów bezpieczeństwa), a latem wsiadamy do przewietrzonego samochodu, co z pewnością również przekłada się na komfort jazdy.
    Ogrzewanie postojowe jest urządzeniem, które spala paliwo. W tym procesie uwalniana jest energia cieplna, która ogrzewa płyn chłodzący obiegu chłodzenia silnika.

Ogrzewanie postojowe można zamawiać do ©kody Superb, Superb Combi, Octavia, Octavia Combi i Yeti.

Komentarz

• comando
      Ambiente
      • 2010
      • 244

Wszystko super tylko w Octavii nie ma pilota sterującego.

Komentarz

• Cordi
        Drive
        • 2010
        • 92

W ori instalacji steruje się tym z MAXI DOTA

Komentarz

Mogliby podać jakiś cennik

Komentarz

• mecholl
            L&K
            • 2008
            • 1006

Zamieszczone przez kross12
            Mogliby podać jakiś cennik
            po co :?: żeby już na starcie zniechęcić klienta :diabelski_usmiech
            Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• adeks
              Drive
              S_OCP Member
              • 2007
              • 87

Cena z cennika jest faktycznie słona ale odczucia z posiadania dodatkowego bezcenne. Cztery lata temu gdy zamawiałem auto to się zastanawiałem czy dobrze robię zamawiając ogrzewanie postojowe. Moim zdaniem to był najlepszy dodatek do samochodu. 1,5 roku temu zamawiałem kolejne dwa auta i każde obowiązkowo z ogrzewaniem postojowym
              comando - koszty dołożenia ORI zdalnego sterowania wyniosły mnie 500,00 zł.
              Ogromną satysfakcję sprawia spojrzenie ludzi gdy zgarniają śnieg z auta i skrobią szyby, a ty wsiadasz do odmrożonego samochodu
              Octavia 2.0 BKD

Komentarz

• 1st2
                Classic
                • 2009
                • 23

Pod artykulem w onet.pl, który był zrobiony metodą kopiuj, wklej ze strony skody, dziennikarz zamieścił następujący cennik. Źródła nie podał ale przypuszczam, że uzyskał je od przedstawicieli Skody:

Ogrzewanie postojowe można zamawiać do Skody Superb, Superb Combi, Octavia, Octavia Combi i Yeti.

Ceny niezależnego systemu ogrzewania i wentylacji:
                Octavia - 3 600 zł
                Yeti - 3 600 zł
                Superb 4 000 zł (zdalne sterowanie)
                Co o tym sądzicie?

Komentarz

• rkb
                  RS
                  • 2008
                  • 2152
                  • Rapid Spaceback (NH1)
                  • CYVB 1.2 TSI 110 KM

A jakby to dołożyć , da sie ? Mowie o ASO bo poza to wiem ze sie da
                  Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• 1st2
                    Classic
                    • 2009
                    • 23

No to jest oferta prosto od Skody, wiec pewnie tak. Nie napisali nic o jakichkolwiek wstepnych wymaganiach co do wyposazenia auta, wiec zakladam, ze da rade do kazdej wersji.
                    Czy dane ASO bedzie oferowac montaz to juz pewnie moze byc roznie.

Komentarz

• daneczek76
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 3642
                      • Toyota

To prawda pakiet zimowy z dodatkowym ogrzewaniem to banan na twarzy sam mam ogrzewana przednia szybe , dysze spryskiwaczy i webasto i nie zamienił bym tego przenigdy.
                      a cena 3600 za pakiet jeszcze nie powala.
                      [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

Myślałem że to jakieś promo na webasto a tu lipa. Zwykła informacja że można doposażyć auto przy składaniu zamówienia, koszt montażu w ASO 6-7k...

Komentarz

Pracuję...