Nawiązując do pierwszego postu i artykuliku w Auto Bild, możecie znaleźć praktycznie to samo, ale po polsku, w najnowszym Auto Świecie 24/2011 z wczoraj.
Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
jak ktoś ma motor nr 13/2011 z 28.03.2001 to niech porówna wygląd Octy i Golfa. w motorze była właśnie czerwona OIII i na zdjęciach/wizualizacjach ma takie same obudowy lusterek jak GolfVII. moim zdaniem było już tak wiele różnych wizji wyglądy nowej OIII, że właśnie "czas pokaże...". ale nie ma co gadać, te "kanty" mają w sobie to "coś". kształty O2FL wcale mi nie przypadły do gustu, ale jakoś "Panowie z Niemiec" musieli popsuć wygląd supersellera, bo by się G i P nie sprzedawały tak dobrze. http://www.facebook.com/media/set/?set=pa.204480010615#!/photo.php?fbid=10150170652200616&set=a.46763427061 5.288929.204480010615&type=1&theater :arrow: 3 kolumna, 3 rząd
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Nawiązując do pierwszego postu i artykuliku w Auto Bild, możecie znaleźć praktycznie to samo, ale po polsku, w najnowszym Auto Świecie 24/2011 z wczoraj.
Nowa Octavia i Golf opisane w "Auto, motor i sport"
IMO kombi ma dużo ładniejszy "tyłeczek" niż liftback. Jestem ciekaw co będzie pod maską i jak będzie wyglądał RS, bo tu cytata "Można się spodziewać wersji RS, z silnikiem o mocy wyraźnie ponad 200KM"
Według nieoficjalnych informacji z Mlada Boleslav, jest już gotowa nowa Octavia. Trzecia generacja będzie miała swoją premierę w marcu 2013 roku w Genewie
Ze względu na oszczędności i optymalizację kosztów w koncernie Volkswagen nowa Octavia III otrzyma więcej komponentów montowanych również do innych modeli Volkswagena, Seata i Audi. Nie oznacza to wcale, że nowe modele tej samej klasy i zbudowane na identycznej platformie będą niewiele się od siebie różniły.
Obecnie pierwsze prototypy Octavii III przechodzą już testy eksploatacyjne. Jak wiadomo potrwają one wiele miesięcy zanim auto trafi do produkcji seryjnej.
Przewidziano dwie wersje nadwozia i produkcję w Mlada Boleslav, Rosji, Chinach i Indiach. Volkswagen nie wyklucza również ulokowania tego auta w Meksyku, ale już pod inną marką.
Mihau, chciałbym Tobie i innym, z przykrością przypomnieć, że skoda, a zwłaszcza octa i fabka, pozycjonowane są w VAG, jako woły robocze, więc LED-y zostaw dla RS-a, bo nawet nie każde ałdi ma takowe lampy. zapewne parę firm tuningowych pokusi się o zrobienie czegoś takiego, bo przy tej popularności marki, nie wprowadzenie tego asortymentu do oferty, było by nierozsądne. ale czas pokaże, czy mamy się po co ślinić, czy znowu będzie jakiś niewypał jak światła w O2FL. jak dla mnie są one tak samo przegięte jak te groteskowe "ryje" Pugów z serii 7, normalnie gęby wieloryba... ale cóż, to tylko kwestia gustu
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
zapewne parę firm tuningowych pokusi się o zrobienie czegoś takiego (LED), bo przy tej popularności marki, nie wprowadzenie tego asortymentu do oferty, było by nierozsądne.
Popularności gdzie? W Polsce? Skoda sprzedaje się nieźle tam gdzie ludziska nie mają kasy, więc nie polecą do tunerów po dodatkowe rzeczy IMHO.
Jak Niemcy czegoś nie wymyślą z LEDami, to u nas nie będzie, a tuningowe rzeczy w Reichu są drogie.
BTW info prosto z IBRM Samar :
Styczeń-maj 2011
Jak wynika z aktualnych danych rejestracyjnych nowych samochodów osobowych oraz osobowych z homologacją ciężarową (4-5 miejscowe), w okresie styczeń-maj największym zainteresowaniem polskich klientów cieszył się model Skoda Octavia, który został zarejestrowany w liczbie dokładnie 6.476 sztuk (-13,3%).
Maj 2011
W samym tylko maju liderem rankingu rejestracyjnego jest ponownie Skoda Octavia, sprzedano 1.295 sztuk.
Przy tych ilościach rocznie sprzedadzą nie więcej niż max 20.000 Octavii, z czego przynajmniej połowa do firm, więc widać jak "głęboki" jest nasz rynek potencjalnych chętnych na LEDy w Octavii.
Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
akurat w srodku 2013 lizing mi sie skonczy :twisted:
oby na RS'a nie trzebyło czekać zbyt długo - podobno ma być 2.0 TSI 265km/270km - silnik z aktualnej s3/golfr6R,cupraR,sirokoR...
Octavia FWD 370KM/460Nm + NX ET 14,607 - Bemowo 2011 ET 13,482 - Ryki 2012 ET 13,014 - Ełk 2013 ET 12,939 - Ryki 2015 0-200km/h - 13,2s 2 v-ce Mistrz Polski FWD TURBO PROFI 2015 1/4Mili
akurat w srodku 2013 lizing mi sie skonczy :twisted:
oby na RS'a nie trzebyło czekać zbyt długo - podobno ma być 2.0 TSI 265km/270km - silnik z aktualnej s3/golfr6R,cupraR,sirokoR...
mirek_p11 - http://www.youtube.com/watch?v=4nII3myFqqs&NR=1 jak dla mnie to ta linia nadwozia jest piękna :serduszka: - cały concept design po prostu super - śliczne światła. :roll: gdyby taka była Octavia III to VW miałby znów dużyyyy problem ze zbytem golfów i passatów ...
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz