W upał nie tankuj do pełna!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Zamieszczone przez Paweł T
    u mnie było tak, że po zapaleniu miałem 30sek na przyciśnięcie ukrytego przycisku, jeśli tego nie zrobiłem silnik się wyłączał i wył alarm. Przycisk musiałem też przyciskać po każdorazowym otwarciu drzwi samochodu, z reguły alarm wył przy każdym otwieraniu bramy. Po zakupie samochodu w ciągu dwóch tygodni zapomniałem o ukrytym przycisku z 15 razy i cały system padł, auto zgasło w czasie jazdy i nie chciało zapalić. Elektryk coś pogrzebał i wyłączył ten dodatkowy obwód a ja dałem sobie spokój z tym antynapadem.

oczywiscie nie rozmawiamy o naszych zabezpieczeniach, ale mam ten sam antynapad 30-sekundowy i twierdzę ze nie znam lepszego rozwiązania... a otwieranie bramy nalezy wykonywać z kluczykiem w ręku - nie kusząc losu... auto nie wie, czy Ty otwierasz bramę, czy Cie ruscy wytargneli zza kierownicy... ;-)
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Kierowcy podczas upalnych dni nie powinni tankować samochodu do pełna. Jak ostrzega niemiecki automobilklub ACE w wyniku ekstremalnie wysokich temperatur benzyna powiększa swoją objętość w zbiorniku i może ulatniać się przez wlew paliwa.

W ten sposób w najgorszym wypadku może dojść do samozapłonu benzyny i oparów. Dlatego też należy nie tankować paliwa „pod korek” i pozostawić trochę wolnej przestrzeni w baku. Dla przykładu do 50-litrowego baku kierowca nie powinien zatankować więcej niż 49 litrów benzyny, oczywiście o ile bak jest całkowicie pusty.
    [mojeauto.pl - link]
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• QBA
      RS
      • 2004
      • 2646

Dobrze wiedziec, bo ja ostatnio ostro z odpowietrzaniem zaszalalem :P :diabelski_usmiech

Komentarz

• Samiec
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 4287
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez QBA
        Dobrze wiedziec, bo ja ostatnio ostro z odpowietrzaniem zaszalalem :P :diabelski_usmiech
        Ja zawsze szaleje :szeroki_usmiech ale ze tankuje w wawie ,to jak wroce do domu to z 5l mniej w baku juz jest :P
        Dodatkowo trzeba dodac ,ze czasami wzrastajaca objetosc paliwa moze korek wysadzic i paliwo zacznie wyciekac.
        TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

Pracuję...