Alternatywa dla SUV-a

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dzik69ku
    Classic
    • 2006
    • 29

Alternatywa dla SUV-a

4x4BKF, nie wiem czy masz problem z czytaniem ze zrozumieniem - nie ja płakałem i nie ja wymagam słowa przepraszam. Ja byłem osobą pocieszająca.
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Alternatywa dla SUV-a

jakiś słaby scan, ale przeczytać chyba można
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Szkodnicki
      L&K
      • 2011
      • 1084

TOPR wzbogacił się nie dawno o 2 nowe pojazdy Yeti i właśnie w Octavię Scout, więc coś w niej jest
      Spoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
      ----
      Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce

Komentarz

• ary
        Rider
        • 2011
        • 634

"Metalowe osłony z tyłu i z przodu świetnie sprawdzają się w śniegowych koleinach"

Cóż, mój Scout jest chyba wybrakowany, bo te osłony owszem mam ale plastikowe
        O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• LUKI
          RS
          • 2005
          • 5776

coś słabo widać + i - także napiszę:

+
          obszerne, ładne wykończone wnętrze, oszczędny silnik, dobre osiągi, bardzo precyzyjnie i miękko pracująca przekładnia DSG, przyzwoite właściwości napędu 4x4, bogate wyposażenie.

-
          bardzo wysoka cena zakupu, niezbyt obszerna przestrzeń na nogi pasażerów tylnej kanapy, na nieregularnych wybojach twarde zawieszenie nie kompensuje wszystkich nierówności.
          kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• krzynol
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 11007
            • Superb II combi (3T5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

mina sąsiadów - bezcenna :diabelski_usmiech
            ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
            ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
            poprzednie modele:
            ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
            ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
            O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• Lashlo
              L&K
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1455

Mi sie Scout piekielnie podoba,ale za te 120 tys naprawde jest w czym wybierac, chocby IX 35 na full wypasie. Jakby nowka scout'a byla za powiedzmy 80 tys,nie wahalbym sie nawet chwili. A cena jest troszke z kosmosu.Wiem,ze zaraz gromy sie posypia,ale to...dalej tylko Skoda. Swietna,ladna,ale stanowczo za droga.

Komentarz

• ary
                Rider
                • 2011
                • 634

Lashlo, Jak dobrze pogadasz w salonie to Scouta benzynowego z seryjnym wyposażaniem możesz mieć za 90k z małym haczykiem, a wyposażanie wcale nie jest takie skromne, nawet lepsze niż w Elegance
                O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• Lashlo
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1455

ary, z jakim motorem??!!

Komentarz

• ary
                    Rider
                    • 2011
                    • 634

Lashlo, 1.8 TSI, 160KM, jeśli cię interesuje popytaj tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24541
                    O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• shado
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 5315
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wszystko fajnie, ale za tą cenę to Scout się nie umywa do SUVa. za 100k można mieć Sportage w najbogatszym wyposażeniu (z navi i kamerą cofania).
                      Do tego 7, a nie 2 letnią gwarancję...
                      Także o ile dawniej chorowałem na Scouta to teraz go nawet nie biorę pod uwagę...
                      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Tichy
                        Rider
                        • 2010
                        • 544

shado, tylko w Sportage'u nie masz takiego bagażnika. Poczytaj sobie forum Kia - te 7 lat w Kii to jedna wielka ściema - w skrócie wada a nie zaleta.

Komentarz

• leszekmw
                          RS
                          • 2005
                          • 5356

Zamieszczone przez Tichy
                          shado, tylko w Sportage'u nie masz takiego bagażnika
                          który nie wszystkim jest potrzebny.
                          kupił ostatnio klient taką białą w siniku 1,6 benzyna , bardzo zadowolony. mało mu pali , około 7 litrów w trasie w/g kompa co jak na oponę 225 jest niezłym wynikiem, ale gość mocno spokojny. wersja podstawowa , czarno w środku , praktyczne ale dziwne boczki z ceraty zamiast materiału , podłokietnik chyba też ale nie pamiętam dokładnie . coś tam mi się nie podobało w niej ale w tej chwili nie potrafie powiedzieć co . generalnie nieźle , do miasta dla żony jak w sam raz.
                          O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                          GVI 1.4TSI
                          LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                          tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• bardzozlymisio
                            Ambiente
                            • 2008
                            • 208

Oglądałem ostatnio Sportage - i muze powiedziec ze mnie bardzo pozytywnie zaskoczyla. W srodku dużo miejsca - zaskakująco dużo, przy ustawieniu fotela kierowcy pod siebie (186 cm) spokojnie i wygodnie mieszczę się na kanapie z tyłu. Bagażnik za mały dla mnie (o wiele za mały) ale nie wszyscy potrzebują. Wykończenie w środku przyzwoite - naprawdę w porządku, na pierwszy rzut oka lepsze jak w moim scoucie.
                            Pytam Pana Sprzedawcę jak to jest z tą gwarancją na 7 lat. Facet mi powiedział, jest ale są wyłączenia. No to pytam jakie? Turbo, dwumas - i to mi w zasadzie wystarczylo. Patrzylem w te warunki gwarancji i nie jest to napisane wprost - pisza ogolnie ze gwarancji podlegaja elementy z fabrycznymi wadami a nie zużyte. Sprzedawca mowi ze dziala to zwykle tak - jak padnie turbina np przy 20k km to wysyłają do swojego rzeczoznawcy KIA - i zwykle w takich przypadkach wymieniają, natomiast jeśli padnie turbina przy 100k km to wysyłają do tego samego rzeczoznawcy, który zwykle stwierdza niewłaściwą eksploatację Ogólnie rzecz ujmując wiążą ci ręce bo musisz serwisować w ASO przez 7 lat a jak coś dupnie to loteria.

A co do Scouta - ja swojego kupilem w Emidzie w KR za 90K pln (listopad, wejście FL, stał w salonie na wystawie itepe). I powiem obiektywnie, ze oprócz atrakcyjnego wyglądu niewiele się różni od 'zwykłej' octy. Koła 17 to dobra rzecz na dziury, wyższy zawias, blacha pod silnikiem - nie mówię tu o tych srebrnych plastikach widocznych z przodu i z tyłu. W odróżnieniu od SUV-ów nie buja sie na boki na zakrętach ani na wietrze. Co mnie wkurza od 3 lat - ten zasmarkany tandetny, skrzypiący psudo uchwyt dla pasażera - q..wa wetknęli takie g..no że naprawdę ktoś powinien dostać kopa za to. Każdy, ale to każdy pasażer pierwszy raz jadący łapie za to z radosnym okrzykiem A CO TO?! i ląduje mu w łapach odpustowy plastik który na kilometr smierdzi tandetą i bylejakością!!!
                            O tym nikt w testach nie pisze
                            Generalnie jestem bardzo zadowolony i po 3 latach dalej jazda tym autem sprawia mi dużo radości, zwłaszcza w zimie - jedynie gdybym teraz miał wybór wziąłbym 1.8TSI.
                            Ale za 120 bym go nie kupił. W tej cenie można znaleźć fajniejsze fury 4x4 (nie suvy) choćby Superb 1.8TSI albo Outback diesel.

Komentarz

• Biszczu
                              RS
                              • 2011
                              • 5567

w tym samym nr AutoŚwiat jest jazda testowa Skodą Yeti 1,8 TSI 4x4 DSG - fakt, że to nie jest tak dobrze zabezpieczone autko osłonami przed uszkodzeniem no i jest to SUV - tyle, że za ok 92 tys.

Co do Octavii Scout to tu prezentacja video
                              "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Garret
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 1196
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez Lashlo
                                Mi sie Scout piekielnie podoba,ale za te 120 tys naprawde jest w czym wybierac, chocby IX 35 na full wypasie. Jakby nowka scout'a byla za powiedzmy 80 tys,nie wahalbym sie nawet chwili. A cena jest troszke z kosmosu.Wiem,ze zaraz gromy sie posypia,ale to...dalej tylko Skoda. Swietna,ladna,ale stanowczo za droga.
                                otóż to, osobiscie skłaniałbym sie ku zwyklej 4x4, 2cm mniej przeswitu, bez bajeranckich plastików, a ponad 20k taniej;-)
                                Garret

-----------
                                Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• ary
                                  Rider
                                  • 2011
                                  • 634

Garret, Ale to chyba porównujesz z Ambiente, a nie z Elegancem i nawet przy Ambiente nie wyjdzie 20k tylko około 16k.
                                  shado, Co do Sportage to powiem tak: świetne auto z wyglądu ale jeżeli chodzi o silnik benzynowy to niestety słabe osiągi w porównaniu z TSI przy podobnym zapotrzebowaniu na etylinę
                                  Zamieszczone przez bardzozlymisio
                                  Co mnie wkurza od 3 lat - ten zasmarkany tandetny, skrzypiący psudo uchwyt dla pasażera - q..wa wetknęli takie g..no że naprawdę ktoś powinien dostać kopa za to. Każdy, ale to każdy pasażer pierwszy raz jadący łapie za to z radosnym okrzykiem A CO TO?! i ląduje mu w łapach odpustowy plastik który na kilometr smierdzi tandetą i bylejakością!!!
                                  Zawsze można odkręcić i wstawić listwę ze zwykłej octy, zrobię tak jak u mnie zacznie trzeszczeć
                                  O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• paweł2
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1405

Zamieszczone przez ary
                                    ale jeżeli chodzi o silnik benzynowy to niestety słabe osiągi w porównaniu z TSI przy podobnym zapotrzebowaniu na etylinę
                                    no ale raczej wieksza bezawaryjnosc.
                                    Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Tichy
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 544

paweł2, po czym tak wnosisz? 1.6 GDI (bo rozumiem, że o nim mowa) jest krócej na rynku od TSI. A to, że nie ma turbiny, nie znaczy że nie będzie się sypał...

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

panowie to że silnik ma turbinę to nie ma sie czym przejmować, raz na 150kkm chyba turbo można wymienić no nie? A po za tym nie widze problemu z użytkowaniem silników uturbionych, wszyscy piszą ze silnik bez turbo jest super hiper a tak na prawdę co ile turbiny sypią sie w silnikach benzynowych?
                                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• watchman
                                          Ambiente
                                          • 2009
                                          • 200

Co Wy z tą kiłą i hujdajem. Outlandera czy ASX to już nie ma na rynku?
                                          NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!

Komentarz

• bardzozlymisio
                                            Ambiente
                                            • 2008
                                            • 208

ary, odkręcić zawsze można, ale to raczej chodzi o fakt, że zrobili coś co ma wyróżniać to auto (i to chyba z założenia pozytywnie) - bo w innych octach tego nie ma.
                                            A zrobili tandetę która tylko pogłębia stereotyp skody. Każdy wsiada bierze w łapy i po cichu myśli - a no tak to skoda!

Komentarz

• paweł2
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1405

Zamieszczone przez bardzozlymisio
                                              Wysłany: Sro 17 Sie, 11 09:41

Oglądałem ostatnio Sportage - i muze powiedziec ze mnie bardzo pozytywnie zaskoczyla
                                              Zgadza sie i ix35 niezle propozycje jest w czym wybierac za 70-80k
                                              Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

Pracuję...