4x4BKF, nie wiem czy masz problem z czytaniem ze zrozumieniem - nie ja płakałem i nie ja wymagam słowa przepraszam. Ja byłem osobą pocieszająca.
Alternatywa dla SUV-a
Zwiń
X
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
-
-
coś słabo widać + i - także napiszę:
+
obszerne, ładne wykończone wnętrze, oszczędny silnik, dobre osiągi, bardzo precyzyjnie i miękko pracująca przekładnia DSG, przyzwoite właściwości napędu 4x4, bogate wyposażenie.
-
bardzo wysoka cena zakupu, niezbyt obszerna przestrzeń na nogi pasażerów tylnej kanapy, na nieregularnych wybojach twarde zawieszenie nie kompensuje wszystkich nierówności.kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
mina sąsiadów - bezcenna :diabelski_usmiech->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Mi sie Scout piekielnie podoba,ale za te 120 tys naprawde jest w czym wybierac, chocby IX 35 na full wypasie. Jakby nowka scout'a byla za powiedzmy 80 tys,nie wahalbym sie nawet chwili. A cena jest troszke z kosmosu.Wiem,ze zaraz gromy sie posypia,ale to...dalej tylko Skoda. Swietna,ladna,ale stanowczo za droga.
Komentarz
-
-
Lashlo, 1.8 TSI, 160KM, jeśli cię interesuje popytaj tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24541O2 Scout 1.8 TSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tichyshado, tylko w Sportage'u nie masz takiego bagażnika
kupił ostatnio klient taką białą w siniku 1,6 benzyna , bardzo zadowolony. mało mu pali , około 7 litrów w trasie w/g kompa co jak na oponę 225 jest niezłym wynikiem, ale gość mocno spokojny. wersja podstawowa , czarno w środku , praktyczne ale dziwne boczki z ceraty zamiast materiału , podłokietnik chyba też ale nie pamiętam dokładnie . coś tam mi się nie podobało w niej ale w tej chwili nie potrafie powiedzieć co . generalnie nieźle , do miasta dla żony jak w sam raz.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Oglądałem ostatnio Sportage - i muze powiedziec ze mnie bardzo pozytywnie zaskoczyla. W srodku dużo miejsca - zaskakująco dużo, przy ustawieniu fotela kierowcy pod siebie (186 cm) spokojnie i wygodnie mieszczę się na kanapie z tyłu. Bagażnik za mały dla mnie (o wiele za mały) ale nie wszyscy potrzebują. Wykończenie w środku przyzwoite - naprawdę w porządku, na pierwszy rzut oka lepsze jak w moim scoucie.
Pytam Pana Sprzedawcę jak to jest z tą gwarancją na 7 lat. Facet mi powiedział, jest ale są wyłączenia. No to pytam jakie? Turbo, dwumas - i to mi w zasadzie wystarczylo. Patrzylem w te warunki gwarancji i nie jest to napisane wprost - pisza ogolnie ze gwarancji podlegaja elementy z fabrycznymi wadami a nie zużyte. Sprzedawca mowi ze dziala to zwykle tak - jak padnie turbina np przy 20k km to wysyłają do swojego rzeczoznawcy KIA - i zwykle w takich przypadkach wymieniają, natomiast jeśli padnie turbina przy 100k km to wysyłają do tego samego rzeczoznawcy, który zwykle stwierdza niewłaściwą eksploatacjęOgólnie rzecz ujmując wiążą ci ręce bo musisz serwisować w ASO przez 7 lat a jak coś dupnie to loteria.
A co do Scouta - ja swojego kupilem w Emidzie w KR za 90K pln (listopad, wejście FL, stał w salonie na wystawie itepe). I powiem obiektywnie, ze oprócz atrakcyjnego wyglądu niewiele się różni od 'zwykłej' octy. Koła 17 to dobra rzecz na dziury, wyższy zawias, blacha pod silnikiem - nie mówię tu o tych srebrnych plastikach widocznych z przodu i z tyłu. W odróżnieniu od SUV-ów nie buja sie na boki na zakrętach ani na wietrze. Co mnie wkurza od 3 lat - ten zasmarkany tandetny, skrzypiący psudo uchwyt dla pasażera - q..wa wetknęli takie g..no że naprawdę ktoś powinien dostać kopa za to. Każdy, ale to każdy pasażer pierwszy raz jadący łapie za to z radosnym okrzykiem A CO TO?! i ląduje mu w łapach odpustowy plastik który na kilometr smierdzi tandetą i bylejakością!!!
O tym nikt w testach nie pisze
Generalnie jestem bardzo zadowolony i po 3 latach dalej jazda tym autem sprawia mi dużo radości, zwłaszcza w zimie - jedynie gdybym teraz miał wybór wziąłbym 1.8TSI.
Ale za 120 bym go nie kupił. W tej cenie można znaleźć fajniejsze fury 4x4 (nie suvy) choćby Superb 1.8TSI albo Outback diesel.
Komentarz
-
-
w tym samym nr AutoŚwiat jest jazda testowa Skodą Yeti 1,8 TSI 4x4 DSG - fakt, że to nie jest tak dobrze zabezpieczone autko osłonami przed uszkodzeniem no i jest to SUV - tyle, że za ok 92 tys.
Co do Octavii Scout to tu prezentacja video
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LashloMi sie Scout piekielnie podoba,ale za te 120 tys naprawde jest w czym wybierac, chocby IX 35 na full wypasie. Jakby nowka scout'a byla za powiedzmy 80 tys,nie wahalbym sie nawet chwili. A cena jest troszke z kosmosu.Wiem,ze zaraz gromy sie posypia,ale to...dalej tylko Skoda. Swietna,ladna,ale stanowczo za droga.Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
Garret, Ale to chyba porównujesz z Ambiente, a nie z Elegancem i nawet przy Ambiente nie wyjdzie 20k tylko około 16k.
shado, Co do Sportage to powiem tak: świetne auto z wyglądu ale jeżeli chodzi o silnik benzynowy to niestety słabe osiągi w porównaniu z TSI przy podobnym zapotrzebowaniu na etylinę
Zamieszczone przez bardzozlymisioCo mnie wkurza od 3 lat - ten zasmarkany tandetny, skrzypiący psudo uchwyt dla pasażera - q..wa wetknęli takie g..no że naprawdę ktoś powinien dostać kopa za to. Każdy, ale to każdy pasażer pierwszy raz jadący łapie za to z radosnym okrzykiem A CO TO?! i ląduje mu w łapach odpustowy plastik który na kilometr smierdzi tandetą i bylejakością!!!O2 Scout 1.8 TSI
Komentarz
-
-
panowie to że silnik ma turbinę to nie ma sie czym przejmować, raz na 150kkm chyba turbo można wymienić no nie? A po za tym nie widze problemu z użytkowaniem silników uturbionych, wszyscy piszą ze silnik bez turbo jest super hiper a tak na prawdę co ile turbiny sypią sie w silnikach benzynowych?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz