Zobaczymy jak to wszystko z cenami będzie wyglądać. Bo cóż z nowych modeli jeśli tania zostanie tylko Fabia? Mam nadzieję, że następca Toura II będzie tak samo opłacalny jak jest teraz.
phoneman, "zbudowany na wydłużonej płycie podłogowej Volkswagena Polo"
więc podejrzewam że tak :wink:
A na serio to całkiem całkiem, oby tylko księgowi nie namieszali przy wyglądzie gotowego auta :wink:
Jeśli ma to być samochód na płycie Polo, to cudów nie ma co oczekiwać, i nazywanie go kompaktem moim zdaniem jest bardzo na wyrost. Zanosi się raczej na to, że będzie to fabia z dużym bagażnikiem.
dokładnie, kompakt to nie będzie. Ja również spodziewam się czegoś ala fabia sedan. Jak to w skodzie, będzie to coś, co ciężko przypisać do konkretnej klasy
Jeśli ma to być samochód na płycie Polo, to cudów nie ma co oczekiwać (...)
to zależy każdy nowy model jest nieco większy od poprzednika. Polo osiągnęło wymiary Golfa 3, więc niewykluczone, że ten nowy pojazd będzie większy niż się nam wydaje i będzie miał różne 'przemyślane rozwiązania' wyprzedzające swoją epokę :szeroki_usmiech
więc niewykluczone, że ten nowy pojazd będzie większy niż się nam wydaje i będzie miał różne 'przemyślane rozwiązania' wyprzedzające swoją epokę :szeroki_usmiech
1. Silnik 3 cylindrowy, 800 cm3 i 105 KM mocy
2. wmontowana waga na każdym fotelu, żeby lepiej rozłożyć masy.
Ma to być auto rozmiarów dzisiejszego kompakta a ponieważ wszystko rośnie i dzisiaj :
Octavia FL : 4589 mm / 1769 mm / 1462 mm / 2578 mm ( dł. / szer. / wys. / rozstaw )
ale już :
Nowa Jetta : 4644 mm / 1778 mm/ 1482 mm ć / 2651 mm( dł. / szer. / wys. / rozstaw )
To myślę że spokojnie nowa Skoda będzie większa od dzisiejszej Fabii ( wręcz patrząc na zdjęcia to Vision L może być bardzo zbliżony wymiarowo do dzisiejszej Octavii )
Słabsze wyposażenie od Jetty zapewne będzie związane ceną auat które przecież ma się plasować pomiędzy Fabia i Octavią.
Z czasem zapewne pojawia sie lepsze wyposażeniowo wersje i silniki dla tych co chcą wydać prawie tyle co za VW a miec Skode
Dodatkowo czy ten nowy model przypadkiem nie oznacza wprowadzenia w krotkim czasie O III ? To by było logiczne bo gdy tego nie zrobia to te modele zaczna sie zjadac...
Co do nazwy to tutaj ktoś nazwał auto Lauretta a nie Rapid a może będzie Klementa ?
Mogli by jakąś fajna i maloobciachowa nazwe wymyslic
Octavia w Indiach nazywa sie Laura, i tam ten nowy model jako sedan bedzie dlatego Lauretta (czyli zdrobnienie od Laura). W Europie bedzie mam nadzieje Rapid (byle nie Felicja...)
Faktycznie tam w czołowce jakis autoportal indyjski.
Vision L to ma byc model tzw swiatowy - zle mi sie to kojarzy bo to cos jak Siena albo thalia. Calkiem mozliwe ze bedzie tylko to oferowane w Indiach a Octavia zniknie z takich wschodzacych rynkow i stanie sie autem luksusowym w takich krajach jak Polska ...
O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !
voltar - nie jestem aż tak blisko z decydentami Skody. Po prostu przekazałem info, jaką otrzymałem od osoby, która była na targach we Frankfurcie służbowo. Twierdzi, że jest to informacja pewna "na bank".
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
Komentarz