Audi i BMW zakazane w Korei?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PIETRO1973
    Ambiente
    • 2008
    • 240

QBA - tak to jest jak się raz na rok tankuje za własne pieniądze :lol:

Ostatnie dwa dni jakoś mnie za nadto nie drażnią trzymający się lewego pasa (może dlatego że więcej na 2oo się przemieszczam :diabelski_usmiech), ale wytłumaczcie mi bo nie mogę połapać:
    skręcając z drogi jednojezdniowej, dwukierunkowej, nie ważne czy w lewo czy w prawo, koniecznie autami gabarytów Matiz, Kia Picanto, Corsa (bo to przecież całą drogę zajmuje), koniecznym jest skręcając w lewo, najpierw dojechać do prawej krawędzi i następnie stanąć tak w poprzek pasa czekając na możliwość skrętu, bo auta z przeciwka (oczywiście stanie tak pod kątem 30-45st na całym pasie), oczywiście podobnie przy skręcie w prawo (tyle że już bez stania ale z prędkościami ok 1-2km/h)? O co chodzi z tak dużymi autami że się nie mieszczą na drodze? Wybaczcie, bo zwykle najmniejsze auto jakie ogarniam to Pug206SW, przeważnie Occię, Puga405, Passka czy Sprintery Maxy i jakoś pojąć nie mogę jak można czymś tak wielkim jak Matiz się na drodze nie mieścić :shock:
    przed Virusem
    to wina ROGALA
    http://www.bitvisitor.com/?ref=1E884...CkvxK4XMRf7JiA
  • shado
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 5315
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Koreańska korporacja LG chce, aby zakazano w Korei sprzedaży samochodów Audi i BMW. Nie wiąże się to z niechęcią do tych niemieckich marek, a raczej do LED-ów montowanych w ich pojazdach. LG twierdzi, że firma Osram narusza ich patenty.

Sprawa związana z oświetleniem samochodów Audi i BMW już trafiła do koreańskiego sądu. LG tłumaczy, że montowane w tych samochodach diodowe światła wykorzystują ich patenty. Co ciekawe między LG a firmą Osram już miała miejsce sprawa sądowa o nielegalne wykorzystywanie patentów. Tylko wtedy chodziło o to, że LG miało nielegalnie korzystać z rozwiązań niemieckiej firmy.
    Zaistniała sytuacja może się okazać dużym problemem dla Audi i BMW. Co prawda rynek Koreański głównie zadowala się samochodami rodzimej produkcji, ale to właśnie auta klasy premium są liderami wśród aut importowanych. Dodatkowo liczba sprzedawanych w Korei samochodów Audi i BMW bardzo szybko rośnie, co czyni ten kraj jednym z najważniejszych rynków w Azji dla tych firm.
    wp.pl, sj

BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

Pracuję...