Skoda MissionL w 2013 roku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mksi
    Drive
    • 2009
    • 45

Jestem ciekaw kiedy ruch wroci na stara droge, bo czesciowo obnizenie oplaty spowodowalo ze takiego odwrotu nie bylo z dnia na dzien, bo przy 32zl w jedna strone nastapiloby to duzo szybciej
  • Ths
    Rider
    • 2007
    • 317

"Skoda potwierdziła swoje plany dotyczące rozpoczęcia produkcji zupełnie nowego, kompaktowego modelu, który miałby stanowić konkurencję dla m.in. Forda Focusa lub Volkswagena Golfa. Auto trafi do sprzedaży najwcześniej w 2013 roku.

Pojazd w dużej mierze będzie się opierał na zaprezentowanym w tym roku prototypie MissionL. W pierwszej kolejności w salonach pojawi się odmiana sedan. Los odmiany hatchback nie został jeszcze przesądzony, a jak informuje portal Auto Express, wciąż trwają intensywne rozmowy w tej sprawie. Zarząd Grupy Volkswagena musi przeanalizować, czy kompaktowa Skoda nie stworzyłaby konkurencji dla pozostałych aut koncernu z tego segmentu.

Nowy model powstanie na płycie podłogowej Volkswagena Polo. Będzie jednak od niego większy. Rozmiary pojazdu mają plasować go w segmencie kompaktów. Czeski producent chce pozycjonować go pomiędzy Fabią, a Octavią.

Pojazd będzie napędzany jednostkami znanymi z innych aut Skody. Znajdą się w nim zatem silniki TSI oraz TDI. Producent zapowiedział także ekologiczną odmianę Greenline, która ma emitować mniej niż 100 g CO2/km.

Produkcyjna wersja MissionL będzie stanowiła część agresywnej polityki czeskiej marki, która zakłada premierę nowego modelu co 6 miesięcy. "

żródło: http://www.motofakty.pl/artykul/skod...2013_roku.html

Komentarz

• Octavianos
      L&K
      • 2010
      • 1130

Czyli jednak płyta Polo - uff jak dobrze, że kupiłem Toura II !
      SIMPLY CLEVER
      Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• ruwado
        RS
        • 2009
        • 14888
        • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Octavianos
        Czyli jednak płyta Polo
        kupię małżonce :wink:

a ja poczekam na O3 :wink: :wink: :wink:
        pozdrawiam - Darek

Komentarz

• ad225
          Drive
          • 2010
          • 79

Ciekawe czy to wszystko to prawda. Ostatnio pisałem do SAP i odpowiedzieli jedynie, że MissionL będzie następcą Octavii Tour bo jak na razie nie mogą udzielić więcej informacji.

Komentarz

• voltar
            L&K
            • 2009
            • 1107
            • Octavia II (1Z3)
            • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez Ths
            "Skoda potwierdziła swoje plany dotyczące rozpoczęcia produkcji zupełnie nowego, kompaktowego modelu, który miałby stanowić konkurencję dla m.in. Forda Focusa lub Volkswagena Golfa. Auto trafi do sprzedaży najwcześniej w 2013 roku.
            co to za bzdury ? Przeciez nawet na stronie Skody pisze że Vision L w 2012 roku - marzec i jest już wątek o tym ...

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• Morgoth
              L&K
              • 2010
              • 1116

A propos Mission L - wrzucam link do innego wątku, żeby nie dublować postów

:arrow: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=825134#825134
              Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
              G.B.Show

Komentarz

Pracuję...