Znamy ceny KIA Optima

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ayu
    RS
    • 2009
    • 4154

rowerek, cytuję: "Kupujący Optimę w wersji M otrzymają w standardzie, m.in.: projekcyjne reflektory z funkcją oświetlania drogi do domu, światła przeciwmgłowe, czołowe poduszki dla kierowcy i pasażera, poduszki oraz kurtyny boczne, elektrycznie sterowane przednie i tylne szyby, elektrycznie regulowane lusterka z kierunkowskazami LED, wielofunkcyjną kierownicę, dwustrefową automatyczną klimatyzację, radioodtwarzacz CD/MP3, tempomat, kierownicę i gałkę zmiany biegów wykończone w skórze oraz 16-calowe aluminiowe obręcze kół. - 87.900,00PLN diesel 136 KM"
    Benzyna będzie dostępna w II połowie roku 2012. Trzymajmy się faktów.

Komentarz

• rowerek
      Rider
      • 2010
      • 449

Zamieszczone przez hotrain
      rowerek, cytuję: "Kupujący Optimę w wersji M otrzymają w standardzie, m.in.: projekcyjne reflektory z funkcją oświetlania drogi do domu, światła przeciwmgłowe, czołowe poduszki dla kierowcy i pasażera, poduszki oraz kurtyny boczne, elektrycznie sterowane przednie i tylne szyby, elektrycznie regulowane lusterka z kierunkowskazami LED, wielofunkcyjną kierownicę, dwustrefową automatyczną klimatyzację, radioodtwarzacz CD/MP3, tempomat, kierownicę i gałkę zmiany biegów wykończone w skórze oraz 16-calowe aluminiowe obręcze kół. - 87.900,00PLN diesel 136 KM"
      Benzyna będzie dostępna w II połowie roku 2012. Trzymajmy się faktów.
      Co to zmienia wg Ciebie? Chyba nie masz w takim razie zamiaru porównywać ceny Optimy diesel z SII w benzynie?! Cena SII 1.6tdi 105KM - od 87.700,00pln Różnica w cenie żadna a w wyposażeniu, mocy silnika i osiągach znaczna.

Komentarz

• Ayu
        RS
        • 2009
        • 4154

rowerek, a gdzie ja bym śmiał porównywać Optimę do Superb, nie wspomniałem ani słowa o Skodzie. Po prostu szukałbym innej alternatywy w klasie średniej, bo jak wcześniej napisałem jeżeli w tym aucie nie będzie jakieś 220KM to przyjemności z jazdy tym wołu nie umiałbym odnaleźć.

Komentarz

• rowerek
          Rider
          • 2010
          • 449

Zamieszczone przez hotrain
          rowerek, a gdzie ja bym śmiał porównywać Optimę do Superb, nie wspomniałem ani słowa o Skodzie. Po prostu szukałbym innej alternatywy w klasie średniej, bo jak wcześniej napisałem jeżeli w tym aucie nie będzie jakieś 220KM to przyjemności z jazdy tym wołu nie umiałbym odnaleźć.
          Ok, ja rozumiem ale dyskusja tyczy się ceny. Sam ją przytoczyłeś 3 posty wyżej jako jeden z argumentów. Otóż cena jest skalkulowana moim zdaniem rozsądnie biorąc pod uwagę wyposażenie oraz silnik diesla (cena taka jak 1.6tdi np. w SII a osiągi o wiele lepsze), czego wielu z Was nie bierze pod uwagę tylko patrzycie na cyferki.
          Co do mocy w aucie. Argument 220KM jest dla mnie niezrozumiały. Przecież to się może tyczyć każdego auta w segmencie. Mondeo 115KM wg tych kryteriów też nie da frajdy. Pug 508 112KM również. Pomijam już fakt oceniania jazdy danym modelem na podstawie zdjęć i informacji prasowych.
          EDIT
          Rozumiem, ze Tobie chodzi o własne odczucia i czego oczekujesz od auta. Jednak porównując dany model z konkurencją porównujmy go z konkurencyjnymi autami. Jeżeli ktoś chce kupić np. diesla o mocy ~140KM to na co mu świadomość, że nie może mieć w nim 200+? Skoro chce 140KM to ocenia inne auta również w takim przedziale.

Komentarz

• Ayu
            RS
            • 2009
            • 4154

Ło matko, ja tylko przytoczyłem faktyczną cenę za diesla Potem dodałem swoje odczucia wg moich oczekiwań.
            Zamieszczone przez rowerek
            Pomijam już fakt oceniania jazdy danym modelem na podstawie zdjęć i informacji prasowych.
            Nie trzeba być Nostradamusem by wiedzieć, że właśnie te minimum 220KM dla tego typu auta dawałoby początki zadowolenia.

Komentarz

• Big
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6389

rowerek, 3 sprawy:
              1. KIA podobnie jak Hundai mają NA SZTYWNO skonfigurowane wersje wyposażenia tzn. albo bierzesz to co dała fabryka, albo jak chcesz mieć np. ksenony do dopłacaj kupe kasy do bogatszej wersji i niepotrzebnego ci wyposażenia. Dokupić mozesz sobie lakier metalic, dach panoramiczny i navi. To wszystko. Więc to też odpycha i ma wpływ na decyzję, bo np. dla mnie kseonony to podstawa i już muszę kupić Kię Otimę za min. 93 tys zł żeby tą rzecz mieć.
              2. Nie mam absolutnie nic do KII. Wrecz przciwnie, uważam że od paru lat zaczeli robić nizłe auta, ale KIA to KIA !!! Zobacz na spadek wartości !! Co mi po tym bogatym wyposazeniu jak cena spora, a utrata wartości będzie zapewne jeszcze większa (rynek wtórny bardzo szybko i bolesnie koryguje wybujałe fantazje marketingowców). Kupując nowe auto musze o tym myśleć, bo kiedyś bedę chciał je sprzedać i kupic kolejne i co wtedy ?? Kupić auto klasy średniej nieźle wyposazone za 93 tys zł, a po 5 latach sprzedam za 30 tys zł ?? To nie lepiej kupić np. Superba II za 99 tys zł (wersja 1.8 TSI Ambition) i po tych samych 5 latach sprzedać za 40 tys zł
              3. Niestety, ale kupując auto danej marki chcesz czy nie chcesz, kupujesz również jej ... znaczek. Patrząc na sytuacje rynkową i postrzeganie poszczególnych marek ani Hundai ani Kia nie zasłuzyły sobie jeszcze na to, żeby tak mocno cenić swoje produkty. Owszem mogą, bo kto im tego zabroni, ale zobacz na siostrzany wzgledem Optimy model, czyli Hundaia i40. Auto jest już 5 miesiecy w sprzedaży, jest ładne, nieźle wykonane z dobrych materiałów, ale ceny ma z kosmosu (jak na Hundaia) i co ?? Ano to, że przez te 5 miesiecy widziałem może 3, może 4 i40 a w tym czasie miałem okazje trochę po kraju pojeździć. Po prostu klienci nie są w stanie jeszcze w tej chwili zapłacić za auta tych marek kwot takich samych, lub wyższych, jak za auta uznanych na runku marek japońskich i europejskich. To jeszcze za wczesnie dla tych marek na takie ceny !! Na pozycję pracuje sie latami. Tym czasem Hundai i Kia zbudowali 2-3 niazłe modele aut i juz obrastają w piórka i wywalają ceny porównywalne do bardziej renomowanej konkurencji.

[ Dodano: Pią 09 Gru, 11 07:06 ]
              Jeżeli ktoś chce kupić np. diesla o mocy ~140KM to na co mu świadomość, że nie może mieć w nim 200+?
              miałem okazję pojeżdzic tym dieslem (1.7) w najmocniejszej odmianie 136 KM, który bedzie oferowała Otptima, w i40. Pisałem juz o tym ale powtórze jeszcze raz, ten silnik jest baaaardzo przecietny. Dosc ospale reaguje na gaz, a cokolwiek ciekawego dzieje się w nim dopiero poprzekroczeniu 2200 obr/min. Jak dla mnie VAG-owski 2.0 TDI ijest co najmniej o 2 klasy do przodu w porównaniu do jednostki 1.7 Hundai/Kia.
              Czarny Elegance

Komentarz

• marlej108
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 4976
                • Octavia III (5E3)
                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Koledzy, Superba kupicie z rabatem ok. 10 tys (wersja najtansza, moze przy drozszej jeszcze wiecej)... co do Kia czy Hujdaja to takiej obnizki na 100% nikt nie dostanie - sprawdzone organoleptycznie... :diabelski_usmiech

i calkowicie zgadzam sie z kolega Big'iem, ze polityka tego koreanskiego koncernu co do cen powoduje, ze na ulicach i40 po prostu ... nie ma! podobnie z Elantra - ZERO...

poza tym gwarancja jest oszukana i nie obejmuje wszystkich elementow a tylko niektore (tam sa dziwaczne wylaczenia - np. do przebiegu... 40 tys. km....itp.) - mozna sobie poczytac na forum Kia (sadze ze Hujdaj ma podobnie...).

po prostu widac ze panowie z Kia/Hujdaj testuja na ile moga sobie pozwolic z cenami...

a to co pisze kolega Morgoth, ze Optime czy i40 beda kupowac firmy (zakupy flotowe) to jakies bajki... bo gdzie sa niby te flotowe i40???? sprzedaz od sierpnia - i w 3miescie jakos ich nie widac....

ja bardzo bym chcial zeby te samochody byly tansze bo wtedy jest wiekszy wybor.... a tak to za 69k mozna miec teraz w ramach wyprzedazy Toyote Avensis :P
                http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• paweł2
                  L&K
                  • 2010
                  • 1405

Zamieszczone przez Big
                  Superba II za 99 tys zł (wersja 1.8 TSI Ambition) i po tych samych 5 latach sprzedać za 40 tys zł
                  Jakby byl w super stanie i z malym przebiegiem to pod 50tys mozna by wyciagnac :roll:
                  Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Skfarek
                    RS
                    • 2010
                    • 4795
                    • Octavia I (1U2)
                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez marlej108
                    poza tym gwarancja jest oszukana i nie obejmuje wszystkich elementow a tylko niektore (tam sa dziwaczne wylaczenia - np. do przebiegu... 40 tys. km....itp.) - mozna sobie poczytac na forum Kia (sadze ze Hujdaj ma podobnie...).
                    Dokładnie, wszystkim piejącym zachwyty nad 7 letnią gwarancją radze poczytać:

str. 25 limitowana gwarancja na elementy eksploatacyjne:
                    24 miesiące lub 40 tys. km m.in.:

- koło dwumasowe (!)
                    - elementy układu wydechowego i filtr cząstek stałych (!)

Gwarancja do pierwszego przeglądu czyli pewnie do jakiś 20 tys. km lub 1 roku:

- sprzęgło (!)
                    - cewki zapłonowe i świece (!)
                    - felgi (!)

Fajne też jest fabryczne audio z gwarancją do uwaga 100 tys. km :P
                    Akumulator ma 2 lata gwarancji gdzie wiadomo że żywot zwykle kończy koło 4 roku.

Hasło "Power to surprise" na pewno będzie obowiązywało przy zgłaszaniu awarii w ASO a z gwarancji 7 letniej zostanie klientowi naklejka na tylnej szybie :P

Zamieszczone przez marlej108
                    a to co pisze kolega Morgoth, ze Optime czy i40 beda kupowac firmy (zakupy flotowe) to jakies bajki
                    popieram, flotowcy patrzą na warunki gwarancyjne, a jak auto ma dużo jeździć to w Kii i w Hyundaiu szybko wyczerpie uprawnienia gwarancyjne.

PS. Nie jestem zajadłym wrogiem Kii ani Hyundaia, sam o mało nie nabyłem kiedyś Getza ale uważam że zbyt zachłysnęli się ostatnio sukcesem Ceed`a i I30 i dyktują nieprzystające do realiów warunki cenowe i gwarancyjne.
                    Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                    6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                    Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• paweł2
                      L&K
                      • 2010
                      • 1405

W tej chwili to Superb bije koreancow na glowe tez bym bral 1.8TSI i w 100 sie zmiescil.Pewne sprawdzone auto,i do tego ladne.
                      Ps oczywiscie kombi :wink:

Komentarz

• leszekmw
                        RS
                        • 2005
                        • 5356

Aaa..to już wiem że dzisiaj rano optime idziałem..
                        co do cen innych aut . od poniedziałku zajmowałem się szukaniem oferty na auto /dla kolegi/ . z ciekawszych ofert : superb ambition 1.8 - 90tyś , passat 1,8 comfort line + ksenon , skóra/pakiet sport/ , navi 510 itd , w sumie prawie full - 108tyś .
                        były brane również pod uwagę - honda accord z testowych - 90tyś i mazda6 z testowych 91tyś.
                        wybrany passat w lublinie za 106tyś /bez skóry ale z jakimiś tam jeszcze innymi rzeczami.

aaa, dzisiaj przed chwilą założyłem koła do kii sportage prosto z salonu , fajny kolor szarozielony jakby . klient kupił w radomiu przypadkiem od ręki bo ktoś zrezygnował , a on chciał hiundaja w podobnej budzie a do kii zaszedł pooglądać tylko.. miał szczęście bo podobno się czeka długo na to...
                        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                        GVI 1.4TSI
                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• daneczek76
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 3642
                          • Toyota

Zamieszczone przez Skfarek
                          marlej108 napisał/a:
                          a to co pisze kolega Morgoth, ze Optime czy i40 beda kupowac firmy (zakupy flotowe) to jakies bajki

popieram, flotowcy patrzą na warunki gwarancyjne, a jak auto ma dużo jeździć to w Kii i w Hyundaiu szybko wyczerpie uprawnienia gwarancyjne.
                          Auta flotowe mają całkiem inne warunki gwarancji z tego co pamietam , przynajmniej z tego co pamietam kolega miał na firme Hyundai Tucson i był krótszy przebieg w km niż dla auta cywilnego.
                          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• paweł2
                            L&K
                            • 2010
                            • 1405

Zamieszczone przez Big
                            Ano to, że przez te 5 miesiecy widziałem może 3, może 4 i40
                            a moze dlatego ze tyle sie czeka i nagle sie po nowym roku wysypia :wink:

Komentarz

• Skfarek
                              RS
                              • 2010
                              • 4795
                              • Octavia I (1U2)
                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez daneczek76
                              Auta flotowe mają całkiem inne warunki gwarancji z tego co pamietam
                              co nie zmienia faktu że 40 tys. km dla auta flotowego to niewiele i szybko je osiągnie a wówczas gwarancja na zamach bye bye :spoko
                              Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                              6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                              Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

Zamieszczone przez paweł2
                                a moze dlatego ze tyle sie czeka i nagle sie po nowym roku wysypia
                                Taaaa, jasne. Tak se tłumacz 8)
                                Czarny Elegance

Komentarz

• paweł2
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1405

no ale ze Sportage czy ix35 taki jest,wiec moze...

Komentarz

• Morgoth
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1116

Zamieszczone przez Big
                                    Zamieszczone przez Morgoth
                                    Oni uważają że gdy się ma dobry produkt, to trzeba się cenić i tyle.
                                    No i efekt tego jest taki, że aby spotkać na ulicach Hundaia i40 trzeba chyba by stać z 8-10 godz. na najwiekszym skrzyżowaniu w mieście, a i tak nie wiem czy odnioslo by to jakikolwiek skutek - a auto jest w ofercie od sierpnia 2011 r. a więc już 5 miesięcy.
                                    Z Optimą pewnie będzie podobnie.
                                    Dla chcącego nic trudnego - już siedziałem w i40 w salonie, ale szkoda mi było czasu na jazdę testową. Koło mnie parkują 2 takie kombiaczki. BTW wiesz jaki jest czas oczekiwania na i40? Skoro masz odebrać po kilku tygodniach, to lepiej poczekać na rocznik 2012, bo to Polska właśnie i liczy się rok produkcji.
                                    Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                                    G.B.Show

Komentarz

• Big
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 6389

Dla chcącego nic trudnego - już siedziałem w i40 w salonie
                                      Nie rozumiem o co chodzi ??? Ja jeździłem i40 i to 2 razy, no i co z tego ??
                                      Skoro masz odebrać po kilku tygodniach, to lepiej poczekać na rocznik 2012, bo to Polska właśnie i liczy się rok produkcji.
                                      Na początku slyszalem że te auta bedize widać po ok. 2 miesiacach bo dużo zamówień, a dopiero premiera. Teraz, 5 miesiecy po premierze słyszę, że po nowym roku. Taaaa, a po nowym roku usłyszę, że w połowie roku 8) Tylko absolutnie nie zmienia to faktu ze auto się .... nie sprzedaje !!! :P Po prostu jest zbyt drogie.
                                      BTW wiesz jaki jest czas oczekiwania na i40?
                                      w salonie mówiono mi że ok 1-1,5 miesiąca czasu więc sporo mniej niż na O Tour II.
                                      Czarny Elegance

Komentarz

• Morgoth
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1116

Co do ceny. Skoro 82900zł wydaje wam się dużo w porównaniu do 81100zł za SII to może najpierw rzućcie okiem na wyposażenie? Dodajcie do SII alusy, dwustrefową klimę, skórzaną, wielofunkcyjną kierownicę, bluetooth, tempomat a różnica zrobi się znaczna. Konkurencja wyjściowo kosztuje tyle samo (co dwa Was jest nie do przyjęcia bo to przecież TYLKO hyundai!) ale z wyposażeniem cienko...
                                        Najbardziej mnie śmieszy fakt, że gdyby zabrać te 'bajery' Optimie (i40 też), obniżyć przez to cenę do ~73-75tys. zł to nagle by to była dla większosci całkiem rozsądna oferta.
                                        Podpisuję się.

Zamieszczone przez Big
                                        Nie rozumiem o co chodzi ??? Ja jeździłem i40 i to 2 razy, no i co z tego ??
                                        Pisałeś że nie widać ich na ulicach. A ile widziałeś np. nowych Fokusów, których sprzedano w tym roku ponad 7.000? Jednego dziennie widzę w Wawie, czasem dwa, a co do i40, w mojej okolicy jest Hyundai, więc dziennie widuję tyle samo i40 co Focusów.

Zamieszczone przez Big
                                        Na początku slyszalem że te auta bediz ewidac po ok. 2 miesiacach bo dużo zamówien a dopiero premiera. Teraz 5miesiecy po premierze słyszę, że po nowym roku.
                                        Może część dziadków czeka na sedana? Albo na zapowiadane mocniejsze diesle? A może rozsądni ludzie czekają na lifting lub przynajmniej odczekują 6-12 miesięcy od premiery, dając producentowi czas na usunięcie usterek wieku dziecięcego?

[ Dodano: Pią 09 Gru, 11 18:20 ]
                                        Zamieszczone przez Big
                                        2. Nie mam absolutnie nic do KII. Wrecz przciwnie, uważam że od paru lat zaczeli robić nizłe auta, ale KIA to KIA !!! Zobacz na spadek wartości !! Co mi po tym bogatym wyposazeniu jak cena spora, a utrata wartości będzie zapewne jeszcze większa (rynek wtórny bardzo szybko i bolesnie koryguje wybujałe fantazje marketingowców). Kupując nowe auto musze o tym myśleć, bo kiedyś bedę chciał je sprzedać i kupic kolejne i co wtedy ?? Kupić auto klasy średniej nieźle wyposazone za 93 tys zł, a po 5 latach sprzedam za 30 tys zł ?? To nie lepiej kupić np. Superba II za 99 tys zł (wersja 1.8 TSI Ambition) i po tych samych 5 latach sprzedać za 40 tys zł
                                        Obstawiałbym, że za 5 lat Kia i Hyundai będą miały opinię co najmniej jak Honda czy Mazda, jeśli nie Toyota.
                                        Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                                        G.B.Show

Komentarz

• b8tz
                                          Rider
                                          • 2011
                                          • 368

Testwałem i40 przez 2 tygodnie - powiem wam że koreańcy zrobili milowy krok w porównaniu z poprzednimi modelami - ale to jeszcze nie to.... masa bajerów, wodotrysków, auto mówi, gra, miga, masa przycisków itp..... Silnik 1.7 za słaby do tego nadwozia pomimo swoich 130KM. Spora utrata wartości - przemawia na niekorzyść marki.

Komentarz

• Big
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 6389

A ile widziałeś np. nowych Fokusów, których sprzedano w tym roku ponad 7.000?
                                            Od cholery !!! Naprawdę. tylko dzisiejszego dnia widziałem ich ok. 5-6 w tym jeden z nich w dotychczas niewidzianym, ale bardzo ładnym kolorze - taki siwo-niebieski.
                                            Może część dziadków czeka na sedana? Albo na zapowiadane mocniejsze diesle? A może rozsądni ludzie czekają na lifting lub przynajmniej odczekują 6-12 miesięcy od premiery, dając producentowi czas na usunięcie usterek wieku dziecięcego?
                                            Prosze cię !!! Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz Przeczytaj to jeszcze raz.
                                            P.S.
                                            Megane II zaprezentowano 6 grudnia 2003 roku. W styczniu 2004 r. po Lublinie już jeździło ich kilkanascie szt.
                                            Superba II widać było na ulicach już po ok. 1,5 miesiąca od prezentacji w polskich salonach.
                                            Laguna II pojawiła sie w salonach w marcu 2001 r. - Pamiętam jak dziś, bo auto baaardzo mi sie podobalo, że w maju po lubelskich drogach jeździlo już ich na tyle dużo że spokojnie w ciagu dnia mozna było parę szt. zobaczyć.
                                            Honda całkiem niedawno przeprowadziła lifting modelu Accord. Tani samochód to to nie jest, ale na ulicach spokojnie można zobaczyć po pare szt. dziennie Accorda po lifcie.
                                            A ty chcesz mi wmówić, że nagle na i40 trzeba czekac jak na jakis diament ??? Wolne żarty kolego. W 400 tys Lublinie sa 2 salony Hundaia i przez 5 miesiecy od rozpoczęcia jego sprzedaży widziałem jedną szt. I40 !!!
                                            Morgoth, co ty próbujesz udowodnić ???? bo jesli to, że i40 to dobre auto, to to ja wiem i z tym się zgadzam Optima pewnie też taka będzie. Problem tylko w ... CENACH tych aut. Sa zbyt wysokie jak na marki które reprezentują !!! Dlatego ludzie ich nie kupują i to jest ich jedyny problem (w przypadku Hundaia i40 dochodzi jeszcze przewspomagany układ kierowniczy i mizerna paleta silników). Jeśli Hundai obniży ceny i40 o 7-8 tys zl na każdej wersji, to tych aut będzie na ulicach za trzęsienie. To samo dotyczy Kii Optimy (sam bym pewnie ją kupił gdyby druga w kolejnosci wersja była dostępna za ok. 84-85 tys zł a nie za 93)
                                            Czarny Elegance

Komentarz

• Dzida
                                              RS
                                              • 2006
                                              • 2253

Jedynym I40 którego widuję regularnie jest białe kombi wystawione w CH Skorosze. . . . i praktycznie to wszystko.

Komentarz

• paweł2
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1405

No ja zadnego nie widzialem ops: :wink:

Komentarz

• sew1981
                                                  RS
                                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                                  • 2009
                                                  • 10918
                                                  • Fiat

Dokładnie.
                                                  ja tez nie spotkałem jeszcze i40 na drodze....elantry widziałem 2 sztuki. Prawda, auta ładne, lepiej zrobione niż dawne koreańce. Ale cenowy kosmos i mała paleta silników.
                                                  Hyundai sam sobie w kolano strzela w taki sposób.

Komentarz

• AndiT
                                                    Rider
                                                    • 2008
                                                    • 332

Jezdzilem tym i powiem szczerze, iz jak ktos nie szuka sportowych wrazen to samochod jest calkiem ladny. Ma duzo elementow stylizacyjnych zaczerpniete z BMW. Nie wiem czy to prawda, ale slyszalem od znajomego, ze Kia podkupila wlasnie jakiegos projektanta z koncernu BMW. W Korei auto to wystepuje jako K5. Bardziej ekskluzywne jest K7 i to jest naprawde wypas. Co do Sportage, to polecam zainteresowac sie Sportage R.
                                                    M47N2

Komentarz

Pracuję...