W 2011 roku padł kolejny rekord sprzedaży samochodów ©koda

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mario34
    Ambiente
    • 2007
    • 151

Witam, pytanko szybkie, czy ktoś poda mi jakie radio CB upchną do środkowej popielniczki w OII? Sam będę chciał tam wmontować CB (mam Lafayette Zeus, w któremu zmienię podświetlenie na zielono) i chce dać TRIFLEX, o antenie już odpowiednią wiedzę zdobyłem, trzeba wykombinować wzmacniacz do FM. Wiem, że trzeba ciąć popielniczkę, tylko, że Zeus nie mieści się idealnie we wnęce, ma szerokość ok. 14 cm a popielniczka chyba 13.
    mario
  • marlej108
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 4976
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Rekordowy rok dla ©KODY

W 2011 roku padł kolejny rekord sprzedaży samochodów marki ©KODA. Bazując na wstępnych danych, marka odnotowała wzrost na poziomie 15 procent, sprzedając łącznie około 875 000 samochodów (w ubiegłym roku było to 762 600 sztuk).

"To był niezwykle ważny rok dla ©KODY", powiedział CEO ©KODY, Prof. Dr Winfried Vahland, podsumowując osiągnięcia firmy na koniec roku. "Rozpoczęliśmy wdrażanie naszej Strategii Wzrostu 2018, wyraźnie powiększyliśmy swą sprzedaż i osiągnęliśmy kolejny rekord. Po raz kolejny zwiększyliśmy naszą produkcję, sprzedaż i wzmocniliśmy obecność na międzynarodowych rynkach".

Następny cel marki jest bardzo wyraźnie określony: do 2018 roku ©KODA zamierza osiągnąć sprzedaż swoich modeli na poziomie co najmniej 1,5 miliona rocznie. “W 2011 roku, nasza firma przygotowała doskonałe fundamenty do tego, by ten cel osiągnąć”, dodał Vahland.
    ©KODA utrzymuje wysokie tempo, inwestując w nowe modele, rynki i moce produkcyjne na całym świecie. Jednym z przykładów jest główna fabryka marki w Mladá Boleslav, która do połowy 2012 roku zostanie rozbudowana.

W tej chwili każdego dnia w Mladá Boleslav produkowanych jest 800 Octavii, po rozbudowie fabryki liczba ta wzrośnie do 1200 sztuk dziennie. Z kolei w fabryce ©KODY w Vrchlabí pod koniec 2012 roku ruszy produkcja dwusprzęgłowych przekładni, które montowane będą w modelach z Grupy Volswagen, tj. w ©KODACH, Volkswagenach, SEAT-ach i Audi.

BRAWO SKODA!
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Bili
      Rider
      • 2010
      • 373
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Teraz to im tylko miliona życzyć
      Pozdrawiam.
      Michał

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez abcde
        Teraz to im tylko miliona życzyć
        za rok
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• marlej108
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 4976
          • Octavia III (5E3)
          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Sprzedaz w 2011 r. przedstawia sie nastepujaco:

Octavia 372 900 aut, wzrost w stosunku do 2010 r. o 16,9%
          Fabia 266 800, wzrost o 16,5%
          Superb 116 700, wzrost o 18,1%
          Yeti 70 300, wzrost o 33,7%

co ciekawe na laczna liczbe 875 tysiecy aut Skody, az 220 tysiecy sprzedano w Chinach... az 25% lacznej produkcji.

Mladoboleslavské automobilce loni opět rostla absolutní čísla i tržní podíly; na třetí generaci Octavie si počkáme nejméně do konce roku.
          http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Eidos71
            RS
            • 2011
            • 2050
            • Octavia II (1Z3)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez marlej108
            co ciekawe na laczna liczbe 875 tysiecy aut Skody, az 220 tysiecy sprzedano w Chinach... az 25% lacznej produkcji.
            Spójrzcie, co dzieje się w Indiach i Chinach. To są dwa państwa, które powoli, acz coraz bardziej widocznie stają się potęgami gospodarczymi, a których rynki zbytu stają się priorytetami dla producentów różnego rodzaju dóbr, m.in. rynku motoryzacyjnego. W Indiach coraz więcej marek zaczyna otwierać fabryki, produkujące auta dedykowane na rynek indyjski; Indie i Chiny wykupują marki europejskie, lub rozwijają własne marki... Dodając do tego Koreę widać, że te trzy kraje zaczynają przodować jako producenci i konsumenci... Zaczynam zgadzać się z tytułem programu w BBC - jesteśmy świadkami dosyć szybkiego zmierzchu potęgi Zachodu...
            Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
            MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

Pracuję...