Nowy i30 - cennik

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mksi
    Drive
    • 2009
    • 45

Nowy i30 - cennik

No ale jak było podłączone to odcinało turbinę.
    Co do mechanika, to oczywiście. Kumpel już mnie zapytał czy znam jakiegoś w Wa-wie lub w pobliżu.
    No oczywiście aby ceną nie zabił a zrobił to co trzeba. :lol:
  • Ths
    Rider
    • 2007
    • 317

Nowy i30 - cennik

Pokazał się cennik nowego i30

Komentarz

• ironman
      Classic
      • 2009
      • 35

wyposażenie wersji premium fajne. Silniki gdzie 2.0 crdi 184 pr. Albo 2.0 turbo z genesisa

Komentarz

• pandzik
        RS
        • 2011
        • 2254
        • Seat

za 1.6L 10k zł drożej od Cruza...

Komentarz

• marlej108
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 4976
          • Octavia III (5E3)
          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez pandzik
          wiec moim zdaniem z cenami przeginaja tak jak w przypadku i40 i Elantry.... ale zobaczymy co na to klienci.... ja sie moge zalozyc o przyslowiowe piwo ze za te kase sprzedaz im spadnie i to sporo....
          http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

Ceny nie są wcale takie złe jak w przypadku i40. Tak naprawdę pod uwagę należy brać i30 od wersji Classic 1.4 (100KM), bo od tej wersji w wyposażeniu standardowym jest klima, a ona kosztuje 56 tys zł i poza klimą ma również ABS z ASR i ESP, 6 poduszek, el. szyby przednie, el. lusterka zewnętrzne, radio z CD i sterowaniem w kierownicy, komp pokładowy. Czyli całkiem nieźle jak za te pieniadze
            W i40 z cenami przegięli totalnie i im sie to auto wogóle nie sprzedaje. W przypadku i30 myslę, że skalkulowali ja na dość przyzwoitym poziomie (no mogłoby być tak ze 2 tys taniej na 2 podstawowych wersjach, ale nie jest źle). Tym bardziej że 5 lat temu mój teść za Kię Ceed 1.4 16V (109 KM) w wersji chyba Style + (w kazdym razie druga od dołu, bo od tej wersji była klima) z metalikiem zapłacił 55 tys zł, a nie ma w niej ESP i przednich przecimgielnych - reszta wyposażenia taka sama jak w przypadku najnowszego i30 Classic.
            Czarny Elegance

Komentarz

• marlej108
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 4976
              • Octavia III (5E3)
              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

no wiec zobaczymy jak sie bedzie sprzedawac, moim zdaniem duzo gorzej niz obecna wersja i30 (moze nie az tak zle jak Elantra, ale jednak i30 jest chyba troche tansze)...

a jak mimo takiej ceny sprzedaz bedzie dalej dobra, to posypie glowe popiolem zem zgrzeszyl... :diabelski_usmiech
              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Ths
                Rider
                • 2007
                • 317

Zastanawiam się nad tym autem poważnie, ale wolę poczekać na wyprzedaże rocznika na przełomie roku. Interesuje mnie jeszcze rzeczywiste spalanie silników benzynowych. Niech przetestują je napaleńcy czekający na ten model. Myślę, że awaryjność jest w dzisiejszych czasach na bardzo podobnym poziomie biorąc pod uwagę przedział cenowy 50 - 65 tys. pln. Sądzę, że po rabacie będzie to bardzo dobra oferta w kasie C.
                Niedramatyzujcie też, że nowe i30 ma źle skalkulowane ceny. Jestem w stanie przełknąć tą niewielką różnicę patrząc na beznadziejną stylistykę i wykonanie wnętrza poprzednika.

Komentarz

• rowerek
                  Rider
                  • 2010
                  • 449

Zamieszczone przez marlej108
                  no wiec zobaczymy jak sie bedzie sprzedawac, moim zdaniem duzo gorzej niz obecna wersja i30 (moze nie az tak zle jak Elantra, ale jednak i30 jest chyba troche tansze)...
                  A to z jakiego powodu? Przecież w porównaniu do schodzącego modelu cena wzrosła o 1700zł, co przy podniesieniu standardu wyposażenia (głównie chodzi mi o ESP, które musi być teraz wyposażeniem standardowym) nie jest jakąś znaczącą podwyżką.

Komentarz

• ironman
                    Classic
                    • 2009
                    • 35

jak na koniec roku tez będzie można liczyć na 6-8tys rabatu to już robi się nieźle. Problemem jest tylko kompletny brak silnika który dałby trochę radości z jazdy. Az dziw że nie ma czegoś co by miało więcej niż te 160 koni.
                    Na plus na pewno że w koncu mozna w hyundaiu dostac xenon

Komentarz

• b707
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 1272

No i?
                      Chevrolety są zdecydowanie gorzej wykonane od Hyundaia, nie ta loga i nie dziwie swię że Cruz jest tańszy. Oni prą do przodu, nie miałem okazji jeszcze z i30, ale coś czuje, że zbliży się mocno do europejskiego poziomu. Japończyków już IMHO doścignęli.

Kiedyś ludzie się łapali za głowę jak słyszeli że Skoda kosztuje tyle co VW, Ford czy Opel.

Czas się pogodzić z faktem, że Koreańczycy przestaną wyceniać swoje samochody na mniej niż są warte.
                      IMHO mają duże szanse bo smród jaki narobił się wokół silników TSI sprawia, że ludzie coraz częściej szukają jednostek N/A.
                      pzdr
                      Adam

Komentarz

• marlej108
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 4976
                        • Octavia III (5E3)
                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez b707
                        No i?
                        Chevrolety są zdecydowanie gorzej wykonane od Hyundaia, nie ta loga i nie dziwie swię że Cruz jest tańszy. Oni prą do przodu, nie miałem okazji jeszcze z i30, ale coś czuje, że zbliży się mocno do europejskiego poziomu. Japończyków już IMHO doścignęli.

Kiedyś ludzie się łapali za głowę jak słyszeli że Skoda kosztuje tyle co VW, Ford czy Opel.

Czas się pogodzić z faktem, że Koreańczycy przestaną wyceniać swoje samochody na mniej niż są warte.
                        IMHO mają duże szanse bo smród jaki narobił się wokół silników TSI sprawia, że ludzie coraz częściej szukają jednostek N/A.
                        pzdr
                        tak niesmialo nadmienie, ze Cruze tez jest KOREANSKI....

a co jakosci wnetrza to ja akurat kilka razy mialem w nim okazje przesiadywac, podobnie jak w i30 i Cee'dzie i Cruze W NICZYM W SRODKU NIE JEST OD NICH GORSZY - ALE LEPSZY... natomiast zewnetrznie to i30 i cee'd wygladaja IMHO w porownaniu z Cruzem sporo gorzej - jak auta tansze i nizszej klasy.

ps. jak ktos chce dyskytowac o cenie i30 to tutaj na autogaleriii zaraz sie chyba o to niektorzy pozabijaja... ;-)

ps. tak mi sie jeszcze przypomnialo ze od i30 jest nie tylko tansza Skoda Octavia, Fiat Bravo, Peugeot 308 (zobaczcie ze nowy do zamowienia mozna miec juz za mniej niz 50k - na allegro/otomoto sie dealerzy oglaszaja), Citroen C4 (po upuscie), Renault Megane, Chevrolet Cruze, Dacia Duster 4x4, ale tez chyba Seat Leon..... hmm troche tego duzo....

a tutaj co o cenie nowego i30 sadze najbardziej chyba zainteresowani - czyli posiadacze i30 albo planujacy jego zakup.... - dla wiekszosci z nich cena tez jest za wysoka....
                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• rowerek
                          Rider
                          • 2010
                          • 449

a co jakosci wnetrza to ja akurat kilka razy mialem w nim okazje przesiadywac, podobnie jak w i30 i Cee'dzie i Cruze W NICZYM W SRODKU NIE JEST OD NICH GORSZY - ALE LEPSZY... natomiast zewnetrznie to i30 i cee'd wygladaja IMHO w porownaniu z Cruzem sporo gorzej - jak auta tansze i nizszej klasy.
                          OK, ale piszesz o starym i30. Nowy może być zupełnie inny a b707 miał na myśli zupełnie nowe modele Hyundaia, które wykonały duży skok jakościowy względem starych modeli (np. i40)

ps. tak mi sie jeszcze przypomnialo ze od i30 jest nie tylko tansza Skoda Octavia, Fiat Bravo, Peugeot 308 (zobaczcie ze nowy do zamowienia mozna miec juz za mniej niz 50k - na allegro/otomoto sie dealerzy oglaszaja), Citroen C4 (po upuscie), Renault Megane, Chevrolet Cruze, Dacia Duster 4x4, ale tez chyba Seat Leon..... hmm troche tego duzo...
                          Jesteś obiektywny niczym białoruskie media... Ile razy można Tobie powtarzać, że porównywać powinniśmy ceny katalogowe, ponieważ to one stanowią cenę wyjściową i oznaczają wartość wg importera? Cena KATALOGOWA została ustalona na poziomie NIŻSZYM niż większość konkurentów więc nie można powiedzieć, że Hyundai się jakoś strasznie ceni.
                          Porównywanie cen katalogowych jednego modelu z cenami promocyjnymi innych marek jest kompletnie bez sensu. W jednym mieście dostaniesz rabat na auto 5000zł, w drugim 1000zł. Może się okazać, że kupując auto w innym mieście nagle zmienia się jego sposób postrzegania i oceniania jako całości.

Komentarz

• paweł2
                            L&K
                            • 2010
                            • 1405

Zamieszczone przez b707
                            pzdr
                            tutaj wlasnie upatruje ich najwieksze szanse,a teksty ze ich motory nie jada mozna wlozyc miedzy bajki to tsi nie pojedzie bo bedzie stal w serwisie :wink:
                            Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• marlej108
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 4976
                              • Octavia III (5E3)
                              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez rowerek
                              Ile razy można Tobie powtarzać, że porównywać powinniśmy ceny katalogowe, ponieważ to one stanowią cenę wyjściową i oznaczają wartość wg importera? Cena KATALOGOWA została ustalona na poziomie NIŻSZYM niż większość konkurentów więc nie można powiedzieć, że Hyundai się jakoś strasznie ceni.
                              Porównywanie cen katalogowych jednego modelu z cenami promocyjnymi innych marek jest kompletnie bez sensu. W jednym mieście dostaniesz rabat na auto 5000zł, w drugim 1000zł.
                              no wlasnie takie podejscie jest kompletnie bezsensowne - a wiec porownywanie cen katalogowych.... mnie interesuje to - ILE W DANEJ CHWILI MAM ZAPLACIC FAKTYCZNIE ZA SAMOCHOD.
                              Chyba nikt nie jest idiota i nie zaplaci wiecej tylko dlatego ze tak jest w cenniku, skoro od razu moze (jak w Skodzie) dostac upust 5000 czy 6000 zl od reki, co?
                              Z tego co wiem to Hyundai/Kia (tak przynajmniej mowil sprzedawca) jesli NA CENNIKU SAME NIE NADRUKUJA KWOTY ZE ZNIZKA to owe znizki daja bardzo male - bo dealerzy maja male pole do popisu, a wiec zupelnie inaczej niz w naszej Skodzie.

Powtarzam raz jeszcze - INTERESUJE MNIE FAKTYCZNA CENA AUTA, a nie deklarowana. I W TAKIM PRZYPADKU NOWY i30 ROBI SIE ZA DROGI W POROWNANIU z konkurencja moim zdaniem (ale przeciez kazdy moze miec inne). Natomiast co do samej ceny katalogowej - to zgoda - nie odbiega ani in minus, ani in plus w stosunku do konkurencji.

ps. co do porowania zas jakosci i30/ceed'a z Cruzem, to oczywiscie, ze odnosze sie do dotychczasowych modeli. Natomiast to tamten kolega napisal, ze nowy i30 jest wykonany z lepszych materialow niz Cruze... tylko pytanie - SKAD ON TO MOZE WIEDZIEC, skoro tych i30 nie ma jeszcze w salonach???

i tyle w tym temacie - moja prognoza jest taka: JAK NIE OBNIZA CENY - TO SPRZEDAZ IM SPADNIE I TO OSTRO. a jak sie myle i sie okaze ze mimo tych cen katalogowych (bez znizek!) sprzedaz utrzyma sie na dotychczasowym (a wiec dobrym) poziomie, to wiecej w sprawie cen jakiegokolwiek Hyundaia sie nie wypowiem - uroczyscie slubuje :diabelski_usmiech
                              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• pandzik
                                RS
                                • 2011
                                • 2254
                                • Seat

Zamieszczone przez b707
                                Japończyków już IMHO doścignęli
                                Ośmieszasz się.

Komentarz

• rowerek
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 449

no wlasnie takie podejscie jest kompletnie bezsensowne - a wiec porownywanie cen katalogowych.... mnie interesuje to - ILE W DANEJ CHWILI MAM ZAPLACIC FAKTYCZNIE ZA SAMOCHOD.
                                  Tym bardziej nie rozumiem dlaczego się tak czepiasz Hyundaia (i może to dotyczyć także każdej innej marki) skoro nie traktujesz oficjalnych cenników jako punktu odniesienia i w sumie są Ci obojętne, bo tak to odbieram.

Natomiast co do samej ceny katalogowej - to zgoda - nie odbiega ani in minus, ani in plus w stosunku do konkurencji.
                                  Dziękuję, o to mi chodziło.

Chyba nikt nie jest idiota i nie zaplaci wiecej tylko dlatego ze tak jest w cenniku, skoro od razu moze (jak w Skodzie) dostac upust 5000 czy 6000 zl od reki, co?
                                  U jednego dilera tyle dostanie, u innego nie. Takie życie. Zobacz na forum. Ludzie z całej Polski jeżdżą do Krakowa po auta. Jest jeden diler, który kasuje innych ceną i jest to opłacalne. U innych dilerów takich rabatów możesz nie dostać. Jaki z tego wniosek? Kupując auto w różnych miejscach możesz mieć zgoła odmienne zdanie co do danego modelu oceniając go przez pryzmat ceny. W Krakowie Octa może być bezkonkurencyjna pod względem ceny ale np. w Pipidówie Dolnej gdzie lokalny diler nie daje takich rabatów może się okazać, że sytuacja jest zupełnie odwrotna.

Powtarzam raz jeszcze - INTERESUJE MNIE FAKTYCZNA CENA AUTA, a nie deklarowana. I W TAKIM PRZYPADKU NOWY i30 ROBI SIE ZA DROGI W POROWNANIU z konkurencja moim zdaniem
                                  Ok, ja to rozumiem, ale tak naprawdę trudno porównywać cenę auta debiutującego na rynku z autami, które już na rynku są i można wykorzystać chociażby wyprzedaże rocznika.

EDIT

b707 napisał/a:

Ośmieszasz się.
                                  Czy ja wiem? Japończycy od jakiegoś czasu stoją w miejscu. Z Japończykami mam do czynienia tylko w postaci Yarisa więc moja wiedza o nich nie jest zbyt duża ale myślę, że można zaufać b707, który styczność z autami różnych marek ma większą (chyba nie zdradzę tajemnicy jeżeli wspomnę, że b707 ma na swoim koncie testy dla autogaleria.pl w tym m.in. Toyotę Corollę fl obecnej generacji).

Komentarz

• b707
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 1272

:P Z Corollą dużo czasu spędziłem z Wawy nad morze, potem góry i znowu Wawa.

Zamieszczone przez b707
                                    Ośmieszasz się.
                                    Kolego nie ośmieszam się. Toyota Corolla prezentuje nie lepszy poziom od Hyundaia Elantry. Do Lexusa nikt raczej Hyundaia nie porówna. Ale w przypadku kompaktowych Toyot różnicy nie ma. Kulą u nogi dla Elantry w Polsce jest jeden silnik i braki w wyposażeniu. Bo jak się popatrzy na to co w Elantrze jest na innych rynkach to w zasadzie Corolla wypada jeszcze gorzej.

ps. co do porowania zas jakosci i30/ceed'a z Cruzem, to oczywiscie, ze odnosze sie do dotychczasowych modeli. Natomiast to tamten kolega napisal, ze nowy i30 jest wykonany z lepszych materialow niz Cruze... tylko pytanie - SKAD ON TO MOZE WIEDZIEC, skoro tych i30 nie ma jeszcze w salonach???
                                    Wróć, przeczytaj i zacytuj gdzie pisałem o i30. Pisałem o Hyundaiu. I30 to ważny model w palecie Hultaja i na pewno nie będzie gorszy od Elantry pod względem jakości i wyposażenia. A IMHO może nawet i znacznie lepszy.

Miałem okazje jeździć przez dłuższy czas Cruzem , Orlando i nowym Aveo.

Miałem też przyjemność z Elantrą. Między nią, a Cruzem jest znaczna różnica w jakości wykonania. BA Ford Focus ma się nawet czego wstydzić ze swoim "czego oczy kierowcy nie widzą tego sercu nie żal".
                                    pzdr
                                    Adam

Komentarz

• lukas220
                                      Ambiente
                                      • 2006
                                      • 120

Powiem tak- podobnie jak z Francuzami, wielki bum przy premierze, nawał reklam przez pierwsze miesiące, czasopisma zachwalają tworców i piszę o wielkim przełomie. :twisted: Później wszystko stygnie, ceny spadają jak lawina a samochody robią się opatrzone jak pudełka margaryny w Tesco :roll:
                                      Była Octavia 2001' 1,9 TDI AGR...oczywiście z virusem Była O2 KOMBI DSG ELEGANCE RS LOOK ... Jest BMW E91 LCI

Komentarz

Pracuję...