Citroën DS4 Racing

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lesiu34
    Ambiente
    • 2010
    • 159
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Citroën DS4 Racing

Co z tym odszkodowaniem za utratę wartości? Ktoś ma jakieś doświadczenie albo potrafi mi powiedzieć jaka kwota wchodzi w grę i czy jest sens się szarpać?
    Z tytułu utraty wartości od TU InterRisk otrzymałem 1000 PLN. Koszty naprawy blisko 15.000 PLN. Napisałem odwołanie i czekam na więcej :twisted:

Generalnie "w sieci" mówi się o 5-10 % wartości auta w dniu powstania szkody.
  • Mihau
    RS
    • 2009
    • 7460
    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Citroën DS4 Racing

W zeszłym roku Citroen w Szwajcarii pokazał światu model DS3 Racing. W tym roku również ujrzymy odmianę Racing, ale jako prototyp zbudowany na bazie DS4. Oprócz agresywnego wyglądu, pojazd będzie mógł się pochwalić jednostką o mocy 256 KM. Ciekawe, czy doczekamy się DS5 Racing?

Citroen DS4 Racing Concept to jedna z niespodzianek zbliżającej się wystawy w Genewie. Pozytywnych, dodajmy od razu. Francuzi widząc duże zainteresowanie młodszym bratem DS3 Racing, postanowili pójść za ciosem i przygotować dosyć ekstremalną odmianę DS4. Na razie w formie prototypu, ale niewykluczone, że pojazd trafi do produkcji seryjnej.

Rzut oka na pojazd od razu zdradza, z jaką wersją mamy do czynienia. DS4 zmężniał, nabrał krzepy i muskulatury, zupełnie tak, jakby zaliczył sesję zimową na siłowni. Auto wyróżnia się pakietem ospojlerowania, obejmującym przeprojektowane zderzaki i nowe progi, a do tego dochodzą: specjalna, szara, matowa barwa nadwozia, dwie końcówki wydechu i 19-calowe alufelgi.

Wersja Racing jest szersza od standardowej o 55 mm z przodu i 75 mm z tyłu. Zawieszenie zostało zmodyfikowano i obniżono o 35 mm. Układ hamulcowy również, dzięki czemu dysponuje teraz tarczami w rozmiarze 380 mm. Do napędu auta służy 1,6-litrowy, turbodoładowany motor benzynowy o mocy 256 KM. Samochód osiąga 160 KM z jednego litra pojemności, co jest rekordowym osiągnięciem dla seryjnie produkowanych aut.

Citroen DS4 Racing Concept, jak już wspominaliśmy wcześniej, oficjalnie zostanie zaprezentowany podczas Salonu Samochodowego w Genewie. Wtedy też zapewne poznamy więcej szczegółów i osiągi opisywanego pojazdu. Mamy również nadzieję, że już wkrótce pojazd trafi do produkcji seryjnej. Szkoda by było oglądać go tylko w fabrycznym muzeum.

Źródło http://www.autogaleria.pl/news/index.php?id=4524

Mi osobiście bardzo podoba ten samochód. Niech tylko wersja produkcyjna nie odbiega zbytnio od tego. :roll:
    O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Biszczu
      RS
      • 2011
      • 5567

wszystko pięknie faje szkoda tylko, że francuz. Jakoś mam awersję do francuskich aut po Renault 25
      "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Biszczu, jakoś mam podobne zdanie. Po 3 renówkach chyba już nie dam rady uwierzyć we francuską "jakość".
        Czarny Elegance

Komentarz

• Mihau
          RS
          • 2009
          • 7460
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

A my mieliście w rodzinie 2 Renuary i bym zaryzykował
          Laguna I Combi 1.8i (2,5 roku)
          Laguna II Combi 1.9 dci (1,5 roku)
          Powiem tyle, wygoda, wygoda, wygoda i nic poza tym, jedynie sprawy eksploatacyjne.

Komentarz

• Eidos71
            RS
            • 2011
            • 2050
            • Octavia II (1Z3)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Super autko !!! Wygląd zacny, a jeżeli chodzi o mechanikę i rozwiązania techniczne - francuskie auta obecnie nie odbiegają już jakością od konkurencji z Europy i z krajów "skośnookich"...
            Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
            MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Big
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6389

Zamieszczone przez Eidos71
              francuskie auta obecnie nie odbiegają już jakością od konkurencji z Europy i z krajów "skośnookich"...
              Tu bym polemizował. Po przejażdżkach Renault Latitude i Laguną III raczej powiedziałbym, że jeśli chodzi o jakość wykonania to tym autom dalego jeszcze nie tylko do europejskiej czołowki, ale takze do koreanczyków. wzkazuja na to wszechobecne piszczenia i skrzypienia w nowych autach o sybmbolicznych przebiegach 500-600 km.
              Czarny Elegance

Komentarz

• ADMINISTRACJA
                Ambiente
                • 2007
                • 223

Mihau, albo zaczniesz wreszcie korzystać z miniaturek zdjęć lub zmieniać rozmiar zdjęć, albo będziesz miał zakaz pisania w tym dziale. Zawsze wrzucasz takie jebitnie duże fotki, że się potem strona główna nie mieści nawet na monitorze 19"
                Nie wszyscy mają wchodzący na forum mają komputer podpięty do TV.
                Warto też wrzucić link skąd się "zerżnęło" artykuł.
                Administracja Forum OCP

Komentarz

• Mihau
                  RS
                  • 2009
                  • 7460
                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

ADMINISTRACJA, hmmm... ja tam używam 19" i jakoś problemów nie mam więc może trzeba zmienić rozdzielczość z 800x600 na coś większego ;-)
                  W jakiej rozdzielczości albo jak mam wrzucać zdjęcia, żeby nie było problemów? Fakt tamte zdjęcia Passata CC były duże ale te były 2x mniejsze (a to ostatnie było uważam idealne więc nie wiem czemu też poleciało).
                  Jak wrócę do domu to uzupełnie post o link.

Komentarz

• Purchawa
                    Admin
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 8007

Wchodze do salonu Citroena, ogladam DS4:
                    - dzien dobry, czy z najmocniejszym silnikiem jest automat?
                    - nie, nie ma
                    - no to dowidzenia

Dla kogo oni robia te auta? :roll:
                    "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                    Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• ADMINISTRACJA
                      Ambiente
                      • 2007
                      • 223

Mihau, tak jak teraz jest idealnie.
                      Weź pod uwagę, że coraz częściej ludzie czytają forum przez tablety, telefony czy netbooki.
                      Administracja Forum OCP

Komentarz

• Mihau
                        RS
                        • 2009
                        • 7460
                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Purchawa, a czy jak samochód jest bez "małpy" to już się nie nadaje? Może nie mają jakiś super automatów to pchanie byle gówna by było to bez sensu.
                        ADMINISTRACJA, no i git falbana
                        Choć u mnie w SGSII na Operze wszystko dobrze wygląda.

Komentarz

• misiekwaw
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7715
                          • Ford

Zamieszczone przez Purchawa
                          Wchodze do salonu Citroena, ogladam DS4:
                          - dzien dobry, czy z najmocniejszym silnikiem jest automat?
                          - nie, nie ma
                          - no to dowidzenia

Dla kogo oni robia te auta? :roll:
                          Piotrek, weź pod uwagę że gdybym ja wszedł i był tylko automat zamiast manuala to moja reakcja była taka sama jak Twoja :P
                          Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                          http://www.disi-tune.pl
                          Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                          Był WRX
                          Była Octa

Komentarz

• Purchawa
                            Admin
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 8007

Zamieszczone przez Mihau
                            Purchawa, a czy jak samochód jest bez "małpy" to już się nie nadaje?
                            No dla mnie brak automatu w miejskim aucie to nieporozumienie. :?
                            Zamieszczone przez Mihau
                            Może nie mają jakiś super automatów to pchanie byle gówna by było to bez sensu.
                            Mozliwe, bo okazuje sie ze maja tylko elektryczny automat z najmniejszymi silnikami.
                            Ale inni producenci z ta baza silnikowa (1,6T) oferuja i automat, i calkiem fajne 4x4.
                            Zamieszczone przez misiekwaw
                            Piotrek, weź pod uwagę że gdybym ja wszedł i był tylko automat zamiast manuala to moja reakcja była taka sama jak Twoja
                            No tak, ale czemu nie daja wyboru?
                            "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                            Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Ayu
                              RS
                              • 2009
                              • 4154

Już gdzieś mówiłem, że oglądałem w Bielsku białą perłową DS czwórkę na pełnym wypasie z brązowa skórą i czarną podsufitką, piękna auto. Brak automatu nie daje się IMO w żaden sposób usprawiedliwić.
                              DS4 Racing z tych zdjęć wygląda przezajekurwabiście!

Komentarz

• Flame
                                Elegance
                                • 2010
                                • 898

Gdyby tylko kraj produkcji był inny to auto byłoby perfekcyjne :lol:

Super stylistyka, zresztą podobnie jak pokazane ostatnio DS5
                                ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• Mihau
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 7460
                                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez hotrain
                                  DS4 Racing z tych zdjęć wygląda przezajekurwabiście!
                                  Lepiej bym tego nie ujął k

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

Jest kozak, myslę że bez automatu też da się jezdzić, przynajmniej mozna modzić nie bojąc sie o skrzynię :wink:
                                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

Pracuję...