ja byłem i polecam, ale to nie jest impra dla małych dzieci pon. 13 roku życia, bo największa atrakcja w postaci symulatora dachowania jest dla maluchów niedostępna ze względów bezpieczeństwa, ale można powygłupiać się na symulatorach.
nowe instalace gazowe
Zwiń
X
-
Najważniejsze, aby była to instalacja dopracowana i tańsza, niż obecnie montowane w nowych autach (6.350 PLN,- za a LPG Landirenzo).Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
mnie interesuje moment przełączenia na gaz - tzn. podania gazu w fazie ciekłej do pompy paliwa wysokiego cisnienia. Przecież wtedy miesza się ciekły gaz z porcją benzyny, która tam jeszcze jest. Benzyna jest goraca, gaz zimny, więc przed wzrostem ciśnienia (jeszcze przed samą pompą) bedzie chciał odparować - i co wtedy ? A jak pompa popchnie go dalej, to jak bedzie wygladała mieszanka gazowo - benzynowa ?
Kolejna sprawa to smarowanie wtryskiwaczy - benzyna smaruje, gaz nie smaruje. Chłodzenie wtryskiwaczy to jeszcze nie wszystko - co z smarowaniem.
Myslę że jak zwykle 2-3 lata będą problemy, awarie, drogie wymiany połowy silnika itd..., a potem bedzie śmigać tak, jak obecny Omegas.Pozdrawiam tom_tom
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rPrzy obecnych cenach gazu, to czy ja wiem żeby był sens ładować 6,5 tysiąca w instalację gazową. Dystans po którym się odrobi cenę, znaaaacznie się wydłuży...
Przytoczę swoje obliczenia z innego postu
Zamieszczone przez tom.tomZ grubsza licząc, przejeżdżając ok. 30 tys. rocznie, przez 3 lata spaliłem około 8100 L gazu za 24200 zł.
Gdybym jeździł na benzynie, spaliłbym około 7020 L benzyny za 40700.
Zaoszczędziłem więc około 16 tys. zł [TYLKO ZA TRZY LATA !!!].
Za kilka lat cena NOWEGO auta zwróci mi się więc w oszczędności na paliwie.
Nawet jak dowalą akcyzę (o tym się już mówi od 1998 roku i jak bym się tym przejmował, to nie miałbym już 3 auta na LPG), nawet jak gaz będzie droższy - to benzyna będzie jeszcze droższa i opłacalność będzie.
Poza tym jazda na LPG ma jeszcze jedną zaletę - lepsze samopoczucie, mając świadomość, że jadąc na LPG jedziesz najtaniej jak się da i nikt nie robi Cię w ch..a .Pozdrawiam tom_tom
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czesio73No tak ale trzeba jeździć 30.000 km rocznie.
A jak się jeździ 10-15 tkm rocznie to już kalkulacja trochę inna.
Poza tym z LPG nie wjedziesz na parkig podziemny - także jest coś za cośsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czesio73Poza tym z LPG nie wjedziesz na parkig podziemny
Zamieszczone przez abcdeOstatnio mówili nawet, że w nowych robi się już tam jakąś wentylacje i można wtedy wjeżdżać bezproblemowo mając lpg
PS. Sorry za mały OT,ale nie mogłem się powstrzymać :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
ruwado, o tej "nowości" to dyskutowaliśmy w innym wątku. Koszt takiej instalacji to ~ 8,5 kPLN
tom.tom, przy przebiegu rocznym ~15tys km taka instalacja zwraca się po 2,5 roku licząc 0 litrów wyjeżdżonej benzyny no i o ile nic się nie będzie działo.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
Komentarz