waczu, kregle OK, ale basen... to rekreacyjnie po spocie k
Sprawa dla OCP-eka :)
Zwiń
X
-
Sprawa dla OCP-eka
Witam
Oglądałem ostatnio najnowszy odcinek "Automanika" w którym prowadzący postawili sobie za cel przetestowanie trzech najbardziej popularnych kombi w swojej klasie: Octavii, Astry oraz Focusa wszystkich tak jak wcześniej napisałem w wersji kombi. Później wysłali oni do salonu każdej marki profesjonalnego negocjatora biznesowego aby sprawdził ile można uzyskać rabatu na dany model. Jakoś oferty Opla i Forda mnie nie zainteresowały ale Skoda owszem, tak. Pani po udaniu się do salonu i podaniu iż chce kupić Skodę Octavię II FL z silnikiem 1,6 (102 km) w wersji wyposażenia (active) z klimatyzacją (cena katalogowa 68.500 zł) dostała blisko 9250 zł rabatu co zaowocowało tym, iż cena wyjściowa spadła do kwoty 59 250 zł co miła Pani z salonu zaokrągliła do 59 000 zł. Po chwili Pani negocjator zapytała, co wtedy jeżeli zakup będzie finansował lekarz ? I po tym pytaniu cena spadła do 56 900 zł.
Mam pytanie do wszystkich dealerów, którzy działają na naszym forum OCP, czy można było coś z tej ceny jeszcze urwać ? I dlaczego po powołaniu się na finansowanie przez lekarza Pani dostała kolejny rabat ?
Oczywiście wszystkich OCP-ków proszę o komentowanie, jak wy zachowaliście się kupując wasz wymarzony nowy samochód i jak negocjowaliście najniższą cenę ? Poszliście na żywioł czy przybraliście jakąś taktykę ?
Podaje linka do odcinka, jeżeli ktoś w najbliższym czasie planuje zakup rodzinnego kombi :
Wejdź na stronę stacji TVN i dowiedz się więcej o naszych programach! Najnowsze aktualności, programy TVN, program TV, wideo, odcinki online!
pozdrawiam
Misialdo
-
-
Misialdo, niektóre grupy zawodowe dostaja dodatkowy rabat w wyskości 5-10%(w zalezności od marki) od importera
tak samo Skoda, Opel, Vw, Fiat i inne marki ogłaszają się np w gazetkach branżowych oferujac dodatkowy rabat na auta
przy zakupie swojego RSa dostałem od SAPu dodatkowy rabat 5% z racji wykonywanego zawodu, oprócz upustu od dealeraprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Z tego co kojarzę lekarze największe zniżki mają na Mercedesy. zresztą gdzieś w jakiejś gazecie ostatnio widziałem takie zestawienie, czyli jaka grupa zawodowa ma jakie zniżki w danej marce.Było, minęło:
RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Misialdojakie grupy zawodowe oprócz lekarzy
tyle mi się o uszy obilo
swego czasu dla policjantów był rabat 20% na fiaty i chyba 15% na ople
jak Idea wchodziła na rynek to dla polcjantów dawali specjalne rabaty na abonament i inne gratisy
co do lekarzy to gdybym był dyrektorem szpitala lub przychodni to mógłbym dostac jeszcze wiekszy rabat z SAPu :lol:
Zamieszczone przez PuchaczA są zniżki dla programistówprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dzidalegitymację prasową
mając taką legitymacje i będąc dziennikarzem motoryzacyjnym wogóle możesz jeździć testówkami for free :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
U Opla / Chevroleta można uzyskać dodatkowy rabat dla grup zawodowych:
Biegli rewidenci (audytorzy)
Doradcy podatkowi
Diagności/Diagnostycy laboratoryjni
Komornicy
Rzecznicy patentowi
Aptekarze/farmaceuci pracujący w aptekach
Brokerzy ubezpieczeniowi
Maklerzy papierów wartościowych
Rzeczoznawcy majątkowi
Tłumacze przysięgli
Kuratorzy sądowi (zawodowi)
Prawnicy
Lekarze
Pracownicy Wojska/Policji
Nauczyciele akademiccy
Osoby niepełnosprawne i ich opiekunowie
Księża
Dziennikarze
Dyplomaci
Prowadzący szkoły jazdy/Ośrodki Egzaminacyjne (WORD-y)
Taksówkarze
Instytucje rządowe/samorządowe
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ThsU Opla / Chevroleta można uzyskać dodatkowy rabat dla grup zawodowych:
Biegli rewidenci (audytorzy)
Doradcy podatkowi
Diagności/Diagnostycy laboratoryjni
Komornicy
Rzecznicy patentowi
Aptekarze/farmaceuci pracujący w aptekach
Brokerzy ubezpieczeniowi
Maklerzy papierów wartościowych
Rzeczoznawcy majątkowi
Tłumacze przysięgli
Kuratorzy sądowi (zawodowi)
Prawnicy
Lekarze
Pracownicy Wojska/Policji
Nauczyciele akademiccy
Osoby niepełnosprawne i ich opiekunowie
Księża
Dziennikarze
Dyplomaci
Prowadzący szkoły jazdy/Ośrodki Egzaminacyjne (WORD-y)
Taksówkarze
Instytucje rządowe/samorządowe
Komentarz
-
Komentarz