Octavianos, powiedz proszę czy ta część drzwi/boczków jest też twarda :?: chodzi mi o to co teraz w O2 na samej górze drzwi jest miękkie, to w O3 jest twarde ? Na fotkach wygląda jakby ta górna część była z innego (miękkiego) materiału aniżeli reszta drzwi :?:
Jest twarda, ale materiał wygląda bardzo ładnie i wygląda jakby był miękki. Natomiast bardzo dobre wrażenie robi listwa przy drzwiach - jak z wyższej klasy. W ogóle w wielu aspektach auto robi wrażenie - klasa wyżej niż obecna - naprawdę fajny samochód.
Przybywa na rynku motoryzacyjnym małych, miejskich samochodów. Pionierem w tym segmencie był Mercedes, do którego dobiła Toyota ze swoim iQ. Volkswagen niedawno wypuścił model Up!, zaraz potem do tego segmentu dołączyły Skoda i Seat. Wkrótce do tych marek dołączy również Opel. Na torze Nürburgring swoje testy przechodzi miejski model Opla (na zdjęciu w kamuflażu). Początkowo projekt określany był pod nazwami „Junior” i „Allegra”, ale teraz oficjalnie potwierdzono nazwę projektu „Adam”. Jest to widoczny ukłon w stronę założyciela firmy – Adama Opel. Nowe autko ma zadebiutować jesienią 2012 r. na Salonie Samochodowym w Paryżu. Na razie nie ujawniono bliższych danych, dotyczących wyposażenia i jednostek napędowych, jakie będą występować w nowym aucie Opla.
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
teraz oficjalnie potwierdzono nazwę projektu „Adam”.
Czyli to będzie auto dla mnie :szeroki_usmiech
Swoją drogą mam sentyment do Opla i jestem ciekawy co z tego wyjdzie. Rozumiem, że to będzie mniejsze niż Corsa, więc naprawdę małe. Czy Adam ma być zamiast Corsy?
Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Rozumiem, że to będzie mniejsze niż Corsa, więc naprawdę małe. Czy Adam ma być zamiast Corsy?
Z tego, co na razie wyszukałem, Adam ma być mniejszy od Corsy - w końcu Corsa urosłą już do rozmiarów dawnych aut kompaktowych i nie bardzo mieści się w segmencie aut typowo miejskich.
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
Komentarz