Spaliny oleju napędowego powodują raka u ludzi - uznała Światowa Organizacja Zdrowia (WHO). Stawia to popularnego diesla w tej samej grupie niebezpiecznych substancji co azbest, arsen czy gaz musztardowy. Przemysł motoryzacyjny jest oburzony tą wiadomością.
loru, coś "szybko" się kapnęli. To jedzie jakimś dziwnym przekrętem. Wszystko w około nas jest toksyczne, wielkie mi odkrycie. Dołożą znowu kolejnego "dpfa", wprowadzą normę emisji euro ileś tam z kolei i wszyscy będą zarobieni, pewnie o to chodzi. Ciekawe co powoduje kilkunastoletni np. dajmy na to vw golf III na lpg - czyli częsty widok na naszych drogach...taki nie jest szkodliwy pewnie?
ależ właśnie pierwszy i jedyny DPF ma na celu obniżenie rakotwórczości diesli.
Oni nie dołożą kolejnego tylko już to zrobili.
WHO to chyba długo spała, albo ubijała jeszcze zwierzęta po jakieś xxxx grypie
Ciekawa natomiast jest ta statystyka: Więcej Wyspiarzy umiera w wyniku zanieczyszczenia powietrza związanego z ruchem ulicznym niż w wypadkach drogowych. Co roku od wysokiego stężenia szkodliwych związków chemicznych ginie 19 tys. Brytyjczyków. Koszt zanieczyszczeń powietrza sięga 6 mld funtów.
czyli nie taka prędkość straszna?
Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Jak nie wiadomo o co chodzi, to na pewno chodzi o pieniądze ... Oczywiście nasze pieniądze.
To wszystko jedna wielka lipa. Ostatnia erupcja wulkanu św. Heleny spowodowała wyrzucenie do atmosfery takiej ilości toksycznych gazów i pyłów, która przewyższyła łączną emisję spalin wszystkich wyprodukowanych dotąd w historii samochodów. Ot co... :2kc
Ostatnia erupcja wulkanu św. Heleny spowodowała wyrzucenie do atmosfery takiej ilości toksycznych gazów i pyłów
kurna, to teraz wiem dlaczego jak wychodzę z kibla nikt nie może tam wejść, to te śmiertelne gazy, muszę sobie DPF-a zaaplikować :zlosnik1: bo mi WHO na kark wsiądzie :szeroki_usmiech
WHO znów puściło Newsa aby chyba rozkręcić rynek tym razem motoryzacyjny, tak jak to miało miejsce z grypą wszystkie kraje kupiły szczepionki które im teraz zalegają, a Polska nie kupiła :lol:
Mogło by tak WHO wspaniałomyślnie wszystkich posiadaczy TDI i SDI z naszego forum przebadać profilaktycznie za darmo w ramach tego nowego odkrycia.
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
WHO znów puściło Newsa aby chyba rozkręcić rynek tym razem motoryzacyjny, tak jak to miało miejsce z grypą wszystkie kraje kupiły szczepionki które im teraz zalegają, a Polska nie kupiła :lol:
Mogło by tak WHO wspaniałomyślnie wszystkich posiadaczy TDI i SDI z naszego forum przebadać profilaktycznie za darmo w ramach tego nowego odkrycia.
Tia, i doszli by do jedynego słusznego wniosku, że całe nasze życie to jedna wielka, kończąca się śmiercią choroba.
KTO ŻYJE, TEN UMIERA
Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
Jark7
było 119/296 jest 143/328 by Aligator
Komentarz