Nowa ©koda Superb dla Prezydenta Czech

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Zamieszczone przez nosferatus
    nas też niestety nie będzie - moja kochana żona ma dzisiaj urodziny.
    wszystkiego najlepszego dla kochanej żony

... a dzisiaj moja Asia skończyła 3 latka :
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Vaclav Klaus, Prezydent Republiki Czeskiej, otrzymał dzisiaj nową ©kodę Superb – do przekazania auta doszło na Zamku Praskim. Limuzyna w kolorze czarny metalik została dostarczona głowie czeskiego państwa w związku z odnawianiem prezydenckiej floty.

Prezydent Czech otrzymał swoją pierwszą ©kodę Superb w grudniu 2003 r., dzisiejsza wymiana auta świadczy o zadowoleniu z dotychczasowego samochodu. Biuro Zarządu Zamku Praskiego używa łącznie trzynastu modeli ©kody Superb, które służą do zaspokojenia potrzeb transportowych prezydenckiej kancelarii oraz samego Prezydenta.

Podczas przekazania samochodu, Martin Jahn, Członek Zarządu ©koda Auto powiedział: „Jesteśmy zaszczyceni, że kolejna ©koda Superb dołączyła do prezydenckiej floty samochodowej. Według mnie na Zamku Praskim powinny znajdować się auta czeskiej marki, wyprodukowane w naszym kraju. Jestem przekonany, że produkt ©kody spełni wszystkie oczekiwania, oferując najwyższy poziom komfortu podczas wszelkich państwowych ceremonii.”

©koda Superb, której używał będzie Prezydent Republiki Czeskiej dysponuje sześciocylindrowym, benzynowym silnikiem V6 2.8 30V/142 kW oraz pięciostopniową, automatyczną skrzynią biegów typu Tiptronic. Auto oparte jest na seryjnej wersji wyposażeniowej Elegance, którą uzupełniono o szereg elementów. Takich jak specjalne mocowania na prezydenckie flagi, po obu stronach przodu limuzyny, tapicerkę siedzeń z czarnej skóry, osłony przeciwsłoneczne okna dachowego i tylnej szyby (dla zwiększenia komfortu pasażerów tylnej kanapy), inteligentny system nawigacji umożliwiający odbiór sygnały telewizyjnego, cyfrowy system dźwięku, telefon oraz nadajnik i światło ostrzegawcze z syreną. Poza tym, prezydencki pojazd posiada wszystkie dostępne elementy wyposażenia wpływające na bierne i czynne bezpieczeństwo podróżujących nim osób.
    [skoda.pl - link]
    Załączone pliki
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• -Piotr-
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1018
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

I to się nazywa patriotyzm. Dobra reklama dla ich krajowego produktu. Przynajmniej Czesi mają się czym pochwalić. Co prawda technologia zachodnia, ale produkt i znaczek na grilu rodzimy.
      O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
      KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
      O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• Bareq
        Rider
        • 2006
        • 272

u nas Pawlak jak byl premierem probowal udawac ze jest za polskim przemyslem i po jakiejstam wizycie odjechal polonezem, jednak wscibscy dziennikarze przylapali go ze po przejechaniu 3 przecznic przesiadl sie do BMW 7 , potem bor tlumaczyl ze to ze wzgledow bezpieczenstwa :jaja
        Planujesz wakacje w Ustce?
        zobacz -> http://www.wenus.tp1.pl/

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

Bareq, tyle że superb jest wielkości a6 w poprzedniej budzie nawet ciut wiekszy oraz ma wiekszy prestiż niż poldek w polsce nie lubimy niemców ale kochamy ich luksusowe fury w szczególności politycy co do czechów oni sie szczycą swoim przemysłem motoryzacyjnym inaczej nie maożna wytłumaczyć prawie 60 procentowego udziału na rynku czeskim skody wiec nie mysle aby Prezydent czech nie jeździł tym superbem a nadmienie że flote superbów zakupiły sieci hoteli luksusowych jak sheraton hilton i inne zamieniając na sperby mercedesy to juz chyba o czymś świadczy

Komentarz

• Bareq
            Rider
            • 2006
            • 272

toz ja sie wcale z superba (czy w ogole ze skody) nie nasmiewalem, uwazam ze to swietne auto (chociaz nie mialem okazji nim jezdzic) tak tylko napisalem te przypowiastke zeby pokazac jak patriotyzm wyglada gdzie indziej a jak w polsce
            Planujesz wakacje w Ustce?
            zobacz -> http://www.wenus.tp1.pl/

Komentarz

Pracuję...