See you Michael!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MiKruS
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7976

See you Michael!

Zamieszczone przez MiKruS
    Zamieszczone przez bezduszny
    Odpowiedziął był BAN na gg.
    :?

Moze przez przypadek kliknął na ignorowanie, a Ty wyciagasz jakies daleko idące wnioski...

Zreszta sposob potraktowania kogos via gg, to chyba jeszcze niewiele mowi o fachowosci...
    Wierzysz w takie "przypadki" ?

O fachowości nie... ale o poniekąd o samej firmie i ludziach tam pracujących tak... bo to jednak oni tworzą image firmy.
    TDI 205PS
  • MiKruS
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7976

See you Michael!

Wiem, ze nie kazdy lub Michaela Schumachera, bo w naszym kraju ogolnie nie lubi sie Niemcow. Poza tym Schumi mial w swojej karierze kilka zagaran co najmniej dwuznacznych moralnie, choc uwazam, ze bylo ich w sumie niewiele, tylko urosly one do rangi jakis strasznych wydarzen.
    Tak to jest, ze pewne rzeczy zyja wlasnym zyciem i z czasem obrastaja w legendy. Przewaznie krytycy Schumiego wielbią Senne jako wzor cnot, bo juz zapomnieli, ze sam Wielki Senna za zycia tez uchodzil za kierowce bezkompromisowego, czesto krytykowanego za swoja postawe.

Z Schumim jest ten bol, ze nie mial w swoim czasie godnego siebie rywala, dlatego ile by tytulow nie zdobyl, to pewnie nigdy nie podbije wyobrazni kibicow tak jak zrobil to wlasnie Senna, Prost i kilku innych kierowcow.

Faktem jest jednak, ze Schumi jest prawdopodobnie najlepszym kierowca w historii F1. Ponizej wklejam jego rekordy zaczerpniete z Wikipedii. Z duzym prawdopodobienstwem mozna powiedziec, ze wiekszosc z nich nigdy nie zostanie pobitych, a jesli juz to nie w najblizszych 10-20 latach.

Nie wiem czy widzieliscie wczorajszy ostatni jego wyscig w karierze w Brazylii... Szok!

Rekordy Michaela:
    * Most race wins with one team: 72 with Ferrari
    * Most race wins at the same GP: 8 at the French Grand Prix (Magny-Cours)
    * Most different GPs (by country) won: 20
    * Most time between first and last race wins: 14 years, 1 month and 2 days
    * Most second place finishes: 43
    * Most podium finishes: 154
    * Most consecutive podium finishes: 19 (from the 2001 United States Grand Prix, until the 2002 Japanese Grand Prix)
    * Most points finishes: 190
    * Most laps leading: 4741 (with a total of 22,155 km in 131 Grands Prix) [27]
    * Most pole positions: 68
    * Most starts from first row: 108
    * Most fastest laps: 76
    * Most doubles (pole position and race win): 40
    * Most hat-trick (pole position, race win and fastest lap): 22
    * Most championship points: 1,369
    * Most consecutive race finished without retirement: 24 (from the 2001 Hungarian Grand Prix, until the 2003 Malaysian Grand Prix)
    * Most championship points in a season for a vice-world champion: 121 (out of a maximum of 180)
    * Most Wins in a season for a vice-world champion: 7 (ties Alain Prost and Kimi Raikkonen)
    * Only racing driver ever, in any racing class, to win 5 times at Indianapolis Motor Speedway
    * Only racing driver ever, in any racing class, to win 5 times at Autodromo Nazionale Monza

2004:

* Most race wins in a season: 13 (out of 18 races)
    * Most fastest laps in a season: 10 (out of 18 races; tied by Räikkönen in 2005)
    * Most championship points in a season: 148 (out of a maximum of 180)

2002:

* Most podium finishes in a season: 17 (out of 17 races)
    TDI 205PS

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Wiem, ze nie kazdy lub Michaela Schumachera...
      ja lubie i zawsze mu kibicowalem i strasznie zaluje, ze konczy kariere

Nie wiem czy widzieliscie wczorajszy ostatni jego wyscig w karierze w Brazylii... Szok!
      typowy schumacher style :twisted:
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• KruPin
        Rider
        S_OCP Member
        • 2004
        • 517

Na odejscie pokazal, ze reszta musi jeszcze cięzko pracować. Jestem usatysfakcjonowany!

A teraz w F1 bedzie nudno, ale mam nadzieje, ze jakies nowe gwiazdy sie pojawią, bo nie mam ochoty oglądać, jak Alonso walczy z "Ice Manem" o tytul :roll: Ale zobaczymy...

Danke Schumi!!!
        Forum Leasing.pl

Komentarz

Pracuję...