Skoda - nowy konfigurator

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mareczek
    Classic
    • 2007
    • 25

Zamieszczone przez kuba_1991
    Witam,
    Poszukuję rurki odpływu oleju wraz z uszczelką (komplet) od turbosprężarki oraz tylnego czujnika poziomowania xenonów i komplet wszystkich zaślepek na podwozie auta ( jeśli coś takiego istnieje). Autko to Octavia I RS
    Z góry dzięki
    rura powrotu oleju - 06a145735aa - 380zł
    uszczelka górna 058145757c - 12zł
    uszczelka dolna - 058145757a - 12zł

zaslepki podwozia:
    N10226501 - 13sztuk - 2,10zł sztuka
    1k0899185 - nie napisano ile sztuk potrzeba - 3,50zł sztuka
    N10138801 - 4sztuki - 2zł sztuka
    N10226701 - 4sztuki - 1,20zł sztuka
    N90508801 - 6sztuk - 2,70zł sztuka
    N90436101 - 2sztuki - 1,30zł sztuka
    N90402801 - 2sztuki - 2,40zł sztuka
    N10249701 - nie napisano ile sztuk potrzeba - 1zł za sztuke

pozdrawiam, Paweł
  • Hanz2k
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 522

Dla tych co nie zauważyli - na stronie Skody w Polsce pojawił się nowy konfigurator, jest możliwość skonfigurowania Rapida.
    Hanz2k
    1,8 T by MT
    :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• marlej108
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 4976
      • Octavia III (5E3)
      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

tak, jest ten nowy konfigurator, taki sam jak u Czechow chyba teraz. Mi sie bardziej podobal poprzedni, ale faktycznie teraz sa juz wszystkie modele.
      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• tom.tom
        Rider
        • 2009
        • 296

O ja pier....le. Właśnie ratuję klawiaturę ścierką, bo mi piwo chlusneło, jak ręka z kuflem opadła i walnęła o stół. Zacząłem konfigurować Rapida i gdy cena skoczyła grubo powyżej 62 tys. za praktycznie standardowe wyposażenie (bidny silnik 1.2 TSI 105 KM, skrzynia 6 biegowa, klima manualna, proste radyjo, jakieś tam elektryczne lusterka) - pomyślałem WTF.

No to była sobie Skoda na 1 miejscu sprzedaży.

Przecież ten Rapid to będzie przykład, jak zarżnąć kurę znoszacą złote jaja i zrobić z niej rosół na niedziele.

Nie mam słów. Jeszcze niedawno polecałem swemu wujowi zakup Rapida - że niby Skoda wydaje na świat fajne, nieduże autko, coś jak Polo z bagażnikiem, i pewnie hitem bedzie cena - z 45 - 47 tysiaków za prawie Octavie.

Jeżeli chcą ponad 60 tysiaków na takie cuś, to ile bedzie kosztowała Octavia ?

A, i jeszcze jedno - coś się Skodzie z dizajnem posypało, bo wśród znajomych - laików samochodowych, już któryś raz podsłyszałem rozmowy w stylu "ej ta Skoda Rapid taka sobie, myslałem że bedzie większa i ładniejsza, w środku trochę nędza itd...". Więc marketing szeptany Skodzie też pomału pada...

No cóż, żegnaj Skodo...
        Pozdrawiam tom_tom

Komentarz

• Yarek
          Elegance
          • 2005
          • 992

Zamieszczone przez tom.tom
          O ja pier....le. Właśnie ratuję klawiaturę ścierką, bo mi piwo chlusneło, jak ręka z kuflem opadła i walnęła o stół. Zacząłem konfigurować Rapida i gdy cena skoczyła grubo powyżej 62 tys. za praktycznie standardowe wyposażenie (bidny silnik 1.2 TSI 105 KM, skrzynia 6 biegowa, klima manualna, proste radyjo, jakieś tam elektryczne lusterka) - pomyślałem WTF.
          Kolego, spójrz w cennik:

Rapid 1.2 TSI 105KM z radiem i klimą kosztuje niecałe 55.000 (biorąc pod uwagę ten łączony upust)... a zaręczam Ci, że jeszcze cośtam urwiesz.
          55 tysięcy to nie jest to tak dużo, biorą pod uwagę, że ten silnik to nie jest najtańsza wersja...
          A jak poczekasz trochę, to pewnie rabaty będą takie jak na Octavię, czyli duże.

No to była sobie Skoda na 1 miejscu sprzedaży.

Przecież ten Rapid to będzie przykład, jak zarżnąć kurę znoszacą złote jaja i zrobić z niej rosół na niedziele.
          No cóż, żegnaj Skodo...
          Myślę, że mocno przesadzasz. Skoda wie co robi, już nie raz malkontenci krzyczeli, że ceny za wysokie, że samochody do niczego, i że już po Skodzie... :lol:
          . pzdr Jarek
          aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• tom.tom
            Rider
            • 2009
            • 296

Myślę, że mocno przesadzasz. Skoda wie co robi, już nie raz malkontenci krzyczeli, że ceny za wysokie, że samochody do niczego, i że już po Skodzie...
            Tak, przesadzam. Za słabo napisałem o głupocie marketingowców Skody. Powinienem napisać, że Skodzie odwaliło, albo jeszcze dosadniej - odjeb..o.

Właśnie oglądam cenniki Seata Ibiza ST w wyposażeniu STYLE - nie wiem czy można porównać do Skody Rapid (Ibiza minimalnie mniejsza, ale za to bagażnik sporo mniejszy), ale chodzi o to, co daje SEAT za 55 852 zł:

- nadwozie kombi
            - 1.2 TSI 105 KM
            - Klimatyzacja automatyczna "Climatronic"
            - Komputer pokładowy, Tempomat
            - Kierownica i gałka zmiany biegów obszyte skórą
            - Elektrycznie regulowane i podgrzewane lusterka zewnętrzne, elektrycznie regulowane szyby przednie, zamek centralny sterowany zdalnie z kluczyka, światła do jazdy w dzień, przednie światła z podwójnym układem optycznym
            - Instalacja radiowa, 4 głośniki + Radio CD/MP3 + AUX-In + pilot sterowania umieszczony przy kierownicy
            - Dzielona tylna kanapa,

DŁUGOŚĆ: SEAT 4236 mm / SKODA 4390 mm
            WYSOKOŚĆ: SEAT 1445 mm / SKODA 1470 mm
            SZEROKOŚĆ: SEAT 1693 mm / SKODA 1700 mm
            POJEMNOŚĆ BAGAŻNIKA: SEAT 430 l / SKODA 550 l

Jak dla mnie wszystko w temacie...

100 tysięcy razy wolałbym tego Seata, niż Rapida. Musiałoby mi nieźle przygrzać, żeby wydać tyle samo na Rapida.
            Pozdrawiam tom_tom

Komentarz

• Yarek
              Elegance
              • 2005
              • 992

Właśnie oglądam cenniki Seata Ibiza ST w wyposażeniu STYLE - nie wiem czy można porównać do Skody Rapid
              Jeśli nie wiesz, to ja Ci podpowiem - nie możesz. Ibizę ST możesz porównywać z Fabią kombi.
              Rapid jest półkę wyżej. Rapida możesz porównywać z Toledo, które niebawem wejdzie do oferty Seata.
              . pzdr Jarek

Komentarz

• t271828
                Elegance
                • 2008
                • 928

Zamieszczone przez Yarek
                Rapida możesz porównywać z Toledo, które niebawem wejdzie do oferty Seata.
                po co porownywac skoro to to samo ?

Komentarz

• tom.tom
                  Rider
                  • 2009
                  • 296

P.S. zedytowałem post i wrzuciłem porównanie wymiarów.

Nowa Ibiza jest przecież tylko minimalnie mniejsza od Rapida, różnica jest tylko jedna - dużo mniejszy bagażnik. Tylko tutaj wygrywa Rapid. Nowej Ibizy nawet nie ma co porównywać do Fabii - to zupełnie inna klasa auta. Jeździłem Ibizą i to auto o klasę wyżej, pomimo że mają wspólną platformę. Komfort jazdy, wyciszenie, wygoda, materiały wnętrza - inna bajka.

P.S. Zrozumcie, że Skody ludzie kupują GŁÓWNIE ZE WZGLĘDU NA NISKĄ CENĘ, za którą dostają niezłe auto. Jest wiele aut ładniejszych, bardziej trwałych i wytrzymałych, lepszych ale i droższych. Głównym atutem Skody była CENA. Jeśli Skoda utraci ten atut, bardzo szybko spadnie w przepaść.
                  Pozdrawiam tom_tom

Komentarz

• Yarek
                    Elegance
                    • 2005
                    • 992

Nowej Ibizy nawet nie ma co porównywać do Fabii - to zupełnie inna klasa auta. Jeździłem Ibizą i to auto o klasę wyżej
                    dobra, ja się poddaję.
                    . pzdr Jarek

Komentarz

• Big
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6389

Nowej Ibizy nawet nie ma co porównywać do Fabii - to zupełnie inna klasa auta
                      To jest ta sama klasa, czyli klasa B.

[ Dodano: Pon 05 Lis, 12 22:11 ]
                      Zrozumcie, że Skody ludzie kupują GŁÓWNIE ZE WZGLĘDU NA NISKĄ CENĘ, za którą dostają niezłe auto.
                      Owszem tak było, jakieś 10-12 lat temu. Teraz Skoda niczym nie różni się od czołowych marek takich jak VW, Toyota, Honda czy Ford lub Opel. Co więcej często okazuje sie od nich lepsza.
                      Czarny Elegance

Komentarz

• Octavianos
                        L&K
                        • 2010
                        • 1130

P.S. zedytowałem post i wrzuciłem porównanie wymiarów.

Nowa Ibiza jest przecież tylko minimalnie mniejsza od Rapida, różnica jest tylko jedna - dużo mniejszy bagażnik. Tylko tutaj wygrywa Rapid. Nowej Ibizy nawet nie ma co porównywać do Fabii - to zupełnie inna klasa auta. Jeździłem Ibizą i to auto o klasę wyżej, pomimo że mają wspólną platformę. Komfort jazdy, wyciszenie, wygoda, materiały wnętrza - inna bajka.

P.S. Zrozumcie, że Skody ludzie kupują GŁÓWNIE ZE WZGLĘDU NA NISKĄ CENĘ, za którą dostają niezłe auto. Jest wiele aut ładniejszych, bardziej trwałych i wytrzymałych, lepszych ale i droższych. Głównym atutem Skody była CENA. Jeśli Skoda utraci ten atut, bardzo szybko spadnie w przepaść.
                        A jeździłeś Rapidem? Przejedź się, a potem opisz swoje wrażenia. Gwarantuję, że będą co najmniej pozytywne.
                        SIMPLY CLEVER
                        Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• parasite
                          L&K
                          • 2011
                          • 1368

Zamieszczone przez t271828
                          Zamieszczone przez Yarek
                          Swoją drogą ciekawe ile to Toledo będzie kosztowało? Może będzie tańsze od Rapida, żeby podciągnąć sprzedaż Seatowi :P
                          AGR 112KM, 232Nm
                          Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• Octavianos
                            L&K
                            • 2010
                            • 1130

Zamieszczone przez parasite
                            Zamieszczone przez t271828
                            Zamieszczone przez Yarek
                            Swoją drogą ciekawe ile to Toledo będzie kosztowało? Może będzie tańsze od Rapida, żeby podciągnąć sprzedaż Seatowi :P
                            Nie sądzę...
                            SIMPLY CLEVER
                            Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• Yarek
                              Elegance
                              • 2005
                              • 992

Tak, przesadzam. Za słabo napisałem o głupocie marketingowców Skody. Powinienem napisać, że Skodzie odwaliło, albo jeszcze dosadniej - odjeb..o.
                              Tak płaczesz i lamentujesz nad cenami Rapida... że wersja 1.2 ze słabym wypasem kosztuje ponad 60.000... a tuż po premierze pojawiają się takie oferty:
                              http://gall_icm.otomoto.pl/skoda-rap...C26347065.html
                              Za 64.000 masz mocniejszą wersję 1.4 TSI, z lepszy wypasem, z klimą, audio, i na dodatek DSG.
                              A jak poczekasz chwilę, to pojawią się większe rabaty.
                              . pzdr Jarek

Komentarz

• pandzik
                                RS
                                • 2011
                                • 2254
                                • Seat

Zamieszczone przez Yarek
                                55 tysięcy to nie jest to tak dużo
                                Za 55 tys zł mam juz niezgorzej wyposażone kompakty.

Komentarz

Pracuję...