Można to zauważyć na jankeskich drogach- królują pick-upy i .. japońskie camry, accordy, civicy i .. altimy która dla mnie jest okrutnym brzydactwem :twisted:
No i te silniki... w Europie największy silnik w Accordzie to 2.4l a w USA 3.4l 278KM.
Przez kilka dni jeździłem nowym Jeepem Grand Cheerokee który w naszych realich jest duzym SUV-em, a tam jak na swiatłach przy burtach stawały mi b. popularne F-150, czy RAM-y to czułem się jak w maluchu :lol:
Ale czasy się zmieniają, u jankesów paliwo zdrożało mocno w ostatnich latach, wiec pojawia sie więcej małych autek- widziałem (w Miami) kilka fiatów 500! Widok takiego pyrtka na swiatłach miedzy pick-upami-bezcenny- wygląda niczym zabawka :szeroki_usmiech
Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Ciekawe czy mają jakieś dopłaty do tego priusa, że się tak sprzedaje czy sami z siebie.
Pozycja japońców na ich rynku naprawdę robi wrażenie.
Kalifornia ma chyba najbardziej "proekologiczne" przepisy na świecie. Coś mi się zdaje, że nie tylko prius, ale większość samochodów w tym zestawieniu to hybrydy.
Enriquez, z tego samego powodu co wszędzie - dla wyciągania kasy z kieszeni podatnika w imię domniemanej dbałości o dobro jego dzieci. A tak naprawdę, to żeby było na utylizację chińskiego g... przywożonego kontenerami.
Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
SZWECJA LISTOPAD 2012: w pierwszej 10tce tylko marka rodzima i niemieckie... oraz wysoko jeden model Kia :-)
1 Volvo V70 1,751
2 Volvo S/V60 1,215
3 VW Passat 1,209
4 VW Golf 976
5 Kia Cee’d 804
6 Volvo XC60 791
7 Volvo V40 744
8 Ford Focus 665
9 VW Polo 569
10 Audi A4 517
i na koniec cos z zupelnie innej beczki - CHINY STYCZEN-LISTOPAD 2012:
na 15 najlepiej sprzedajacych sie modeli az 7 to VW - wiec wiadomo juz ktory rynek dla VAG bedzie chyba najwazniejszy oprocz niemieckiego (albo nawet powyzej niemieckiego wkrotce...)
Honda N-One * See the Top 25 best-selling models by clicking on the title! * Another solid month for Kei cars sales: while regular vehicles are down 3% year-on-year in November, Kei cars are up 5% to 149,968 registrations, bringing the year-to-date total to 1,855,373 units, up a mammoth 33% on
Komentarz