Plany VW-Audi w segmencie coupe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witeek
    Rider
    • 2005
    • 502

Michał, oswiecisz mnie czemu najpierw moment pozniej moc :?: :shock:
    zawsze wszyscy podaja moc / moment a u nas oryginalnie... odwrotnie :roll:

w pierwszej chwili zastanawialem sie co to za bzdury ops:
    witeek - octavia 2.0 TDI DSG
  • NEOrADEk
    L&K
    • 2005
    • 1469

Ostatnio w grupie VW-Audi sporo się dzieje w temacie wersji specjalnych obecnych modeli i nowych propozycji oraz najbliższych planów.

Sporo mówi się w ostatnich dniach o nowych koncepcjach VW na przykładzie VW Neeza, a już pojawiły się zapowiedzi następnych modeli.

W grupie w najbliższych latach mają pojawić się dwa nowe modele w segmencie coupe. I tak w 2008 roku ma pojawić się Passat Coupe, a rok po nim Audi A7. Prawdopodobnie oba modele zostaną zaprezentowane na targach motoryzacyjnych w Genewie w 2007 roku.

W Passacie Coupe ma znaleźć się paleta silników benzynowych od małego mocarza 1.4 Turbo-Kompresor o mocy 170 KM aż po 3.6 VR6 o mocy 280 KM. Alternatywnie będą też oferowane silniki Diesela w technologii Common-Rail ale brak jeszcze bliższych danych na temat ich pojemności i mocy.

W Audi A7 natomiast mają pracować silniki benzynowe 3.2 FSI o mocy 255 KM całkowicie nowy silnik 3.0 TFSI o mocy około 300 KM. Z silników Diesela mają się znaleźć 2.7 TDI i 3.0 TDI obydwa w technologii Common-Rail. Przewidziano także opcję ze skrzynią DSG.

O ile różnic w Passacie nie widać znaczących w porównaniu do wersji limuzyna to już A7, która bazuje na A6 jest ich trochę więcej. A7 ma być dłuższe o 50 mm i szersze o 30mm od A6. Z różnic nadwozia na pierwszy rzut oka rzuca się nowy kształt tylnych lamp, które mają być wykonane w technologii LED oraz szeroka chromowana listwa przez całą tylną klapę. Wygląd nowego coupe ma wyraźnie bardziej muskularny charakter od swojego pierwowzoru.

Z resztą oceńcie sami. Oto kilka ujęć nowych coupe:
    Załączone pliki
    O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
    "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• Jabar1975
      RS
      • 2006
      • 3331

jakos mi sie kojarzy z cls
      nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Hanz2k
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 522

Dobrze ci się kojarzy. Podobno Merc trzaska ładne pieniądze na CLSie.
        Hanz2k
        1,8 T by MT
        :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• michu
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2004
          • 235

oba zajefajne, proszę zapakować biorę na wynos :lol:
          - No nic. Życie jest piękne, ale trzeba się pchać do przodu.Kulturalnie, ale pchać. o. Rydzyk

Komentarz

• Jabar1975
            RS
            • 2006
            • 3331

Zamieszczone przez Hanz2k
            Dobrze ci się kojarzy. Podobno Merc trzaska ładne pieniądze na CLSie.
            jak dla mnie to poza lampami przod tyl to jest kopia cls (zwlaszcza widac to w audi) malo to kreatywne ze strony koncernu
            nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Garret
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1196
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CDAA 1.8 TSI 160 KM

A mnie sie podoba tak linia, cudo, zwłaszcza Audi, a przy tym zachowuje funkcjonalność limuzyny:-)
              Garret

-----------
              Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• Bazyli76
                Rider
                • 2006
                • 487

A mnie się bardzo podobają podobnie jak cls. Szkoda, że linia boczna w Audi nie idzie tak w górę jak w clsie byłoby jeszcze lepiej. Ciekawe jak wygląda ilość miejsca nad głową na tylnej kanapie bo przy moich 2m wzrostu to może być problem... chociaż gdybym kupował takie auto to nie po to by siedzieć w nim z tyłu :diabelski_usmiech

Komentarz

Pracuję...