Hankook dla Audi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witeek
    Rider
    • 2005
    • 502

Hankook dla Audi

Wywalic calkiem i po sprawie. Ladna stalowka jest duzo ladniejsza niz brzydki kołpak.

A tak serio, to przywiazuja na opaski zaciskowe, ale co to za problem przeciac i tez mozna zdjac. Jednak takie co byly w maluchu, ze skrecalo sie je razem ze śrubą były dobre :diabelski_usmiech
    witeek - octavia 2.0 TDI DSG
  • NEOrADEk
    L&K
    • 2005
    • 1469

Hankook dla Audi

Południowokoreański producent Hankook Tire poinformował o podpisaniu z firmą Audi umowy, która przewiduje rozpoczęcie od czerwca przyszłego roku dostaw opon do samochodów spółki z Ingolstadt.
    Warunki finansowe porozumienia pozostają tajemnicą, jednak wiadomo, że w przyszłym roku Hankook dostarczy niemieckiemu producentowi około 90 tys. opon, które będą montowane w modelach A6L (przedłużona wersja) oraz A4. Największymi odbiorcami Hankook Tire są obecnie koncerny motoryzacyjne Ford Motor, General Motors oraz Hyundai Motor.

Link do artykułu: http://www.samar.pl/index.html?__la=...ec,4&new=12142
    O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
    "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• Dig Dug
      L&K
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1306
      • Seat

Normalnie numer niegodny Audi. Zeby tak sie zeszmacic wyborem opon. Przeginaja juz w dziale ekonomii i takie ciecie kosztow to niezla antyreklama. :twisted:
      Była O1 jest F2.

Komentarz

• Jabar1975
        RS
        • 2006
        • 3331

Zamieszczone przez Dig Dug
        Normalnie numer niegodny Audi. Zeby tak sie zeszmacic wyborem opon. Przeginaja juz w dziale ekonomii i takie ciecie kosztow to niezla antyreklama. :twisted:
        jeszcze w latach 80tych wszyscy sie smiali z japonskich aut, wiec moze i koreancy sie czegos nauczyli?
        nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Dig Dug
          L&K
          S_OCP Member
          • 2005
          • 1306
          • Seat

Jak to sie smiali ? W latach 80-tych japonczyki byly nieosiagalne. A wtedy Corolle i Cariny swiecily swoje trumfy bezawaryjnosci. Zla marke robil koszt serwisu i dostepnasc czesci. Z drugiej strony wtedy niemieckie cos znaczylo i japonskim brakowalo stylu. Wiec nie ma co przytaczac tych argumentow.

Teraz te opony sa na rynku od czasu, jak byly montowane w Deawoo i mialem okazje przejechac sie na tych oponkach. Fakt, ze to bylo w 97 roku, ale 75KM nexia palila gume na suchym Hankooka, a ja moim golfem 1,8 ledwo piszczalem na GoodYearach. Szerokosc ta sama - 175/70 R13. Wtedy byly szalone czasy, wiec wole o nich zapomniec, ale nie wierze w postep dorownujacy jakoscia czolowym markom swiatowym. Moze skrocili dystans, ale jeszcze im brakuje.

Wg. mnie taka firma jak Audi powinna montowac pozadne opony, nie wzbudzajace zastrzezen. Jak auta zaczna wychodzic z zakretow na zewnatrz, to beda robic kolejna akcje promocyjna wymiany opon w serwisach, a firma straci, bo beda podejrzenia rowniez o trakcje samych samochodow. Jak ktos chce zakladac to niech zaklada, ale kupujac auto za takie pieniadze, to klient oczekuje ze zobaczy opony producentow z Top listy.
          Była O1 jest F2.

Komentarz

• marlej108
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 4976
            • Octavia III (5E3)
            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Czesc,
            jesli to sa opony tej samej firmy, ktore byly seryjnie montowane do Lanosow to.... Audi chyba zwariowalo.
            Z drugiej strony, moze firma Hankook sie juz czegos nauczyla?

pozdro
            http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Garret
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1196
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez marlej108
              Czesc,
              jesli to sa opony tej samej firmy, ktore byly seryjnie montowane do Lanosow to.... Audi chyba zwariowalo.
              Z drugiej strony, moze firma Hankook sie juz czegos nauczyla?

pozdro
              Z tego co pamietam to były Kumho, anyway ten sam koreański szajs, trakcja tragiczna, zwłaszcza na mokrym, ale może w ciągu kilku lat dokonali postepu :roll:
              Nie zmienia to faktu, iz takie szukanie oszczędności na tak istotnym elemnecie w klasie cenowej Audi to IMO porażka :? Już widzę RS4 na Hankookach, niezła rzecz :lol:
              Jak dalej księgowi będą nadawac ton koncernom to niedługo przy zakupie 50% kasy będzie wydawane od razu na opcje- lepsze radio, opony, wykończenie, amorki, felgi etc. Zreszta może taki jest zamysł? :roll:
              Garret

-----------
              Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• NEOrADEk
                L&K
                • 2005
                • 1469

Zamieszczone przez Garret
                szukanie oszczędności na tak istotnym elemnecie w klasie cenowej Audi to IMO porażka
                Cos własnie dużo mowa o tych oszczędnościach w grupie VW.

Komentarz

• Jabar1975
                  RS
                  • 2006
                  • 3331

Koledzy nie wiem skad bierze sie w Was takie anty nastawienie do opon Hankook jakie maja byc montowane w Audi - przeciez nikt z nas nie ma bladego pojecia jakie te opony beda!!!
                  Pamietajmy ze sa np. Bridgestony Turanza ilestam i jest tez Bridgestone Potenza RE 070 ktore dzieli przepasc na pierwszych nie da sie szybko jezdzic za to drugie sie wgryzaja w asfalt - a marka ta sama, to ze w Lanosach czy innych szewroleto-delu byly montowane jakies pasici za 5dolarow sztuka nie oznacza ze dokladnie to samo bedzie montowane w Audi. Nie sadze zeby firma ryzykowala swoim "image" wkaldajac opony do "driftu" na kazdym biegu na kazdej nawierzchni.
                  nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Dig Dug
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 1306
                    • Seat

Jabar1975, Wiesz chodzi o to, ze jak dotychczas to Hankook nie popisalo sie niczym szczegolnym. Gdyby tak jak w przypadku Bridgestonow byly modele low i top, to rozumiem, zakladaja te lepsze i wszsytko gra. Ale jak firma jest obca, to ciezko spodziewac sie czegos konkretnego. Firma prawie nie istnieje na rynku Europejskim. A dotychczasowe doswiadczenia nie dzialaja na kozysc producenta. Poki co wszystkie dotychczasowe argumenty sa przeciw Hankookowi, a jak sie to skonczy to zobaczymy.
                    Ja jestem sceptycznie nastawiony. W koncu koreanczycy mimo mozliwosci, nie maja tak wybitnych aut, jak europa, a nikt im tego nie broni, by skonstruowali silnik diesla, czy benzynowy mieszajacy z blotem typowe konstrukcje europejskie. Podobnie mysle jest z oponami.
                    Była O1 jest F2.

Komentarz

• leszekmw
                      RS
                      • 2005
                      • 5356

no więc wczoraj byłem w salonie vw ponieważ interesuje mnie touran . poogladałem go sobie dokładnie , najnowszy model po liftingu , i co moge powiedzieć - tapicerka porażka , wersja trendlaine , jak z pianki , coś takiego jak takie kolorowe nakładki na kierownice z takimi przetłoczeniami , tak samo wykonana jest tapicerka :shock: , mało przytulny w środku , nie mogłem sie usadzić mimo paru podejść , rewelacyjny bagażnik z mozliwościami tylnych foteli , w sumie sam niewiem jak ogólnie mi sie podoba. potem sobie wysiadłem z samochodu i jak to zboczenie zawodowe dawaj do kół - patrzę i znów :shock: --205/55/16 HANKOOK :evil: :diabelski_usmiech

[ Dodano: Sro 10 Sty, 07 15:39 ]
                      Zapomniałem dodać - radio seryjne + 4 głośniki gra bardzo słabo
                      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                      GVI 1.4TSI
                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• NEOrADEk
                        L&K
                        • 2005
                        • 1469

Zamieszczone przez leszekmw
                        patrzę i znów --205/55/16 HANKOOK
                        stało się

Komentarz

Pracuję...