W kilka sekund sprawdzisz, czy Twoje auto było bite

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PIETRO1973
    Ambiente
    • 2008
    • 240

Powiem Ci ,że pomimo tych dokładek, itp itd jakoś twoja octa ma swój urok ;D
    przed Virusem
    to wina ROGALA
    http://www.bitvisitor.com/?ref=1E884...CkvxK4XMRf7JiA
  • shado
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 5315
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Generali Auto: rewolucja dla kierowców, w kilka sekund sprawdzisz, czy Twoje auto było „bite”

Firma ubezpieczeniowa Generali wypuściła bardzo ciekawą aplikację mobilną. W kilka sekund sprawdzisz, czy auto, które kupiłeś, nie było wcześniej uszkodzone. Całą historię ubezpieczeniową samochodu zobaczysz na ekranie smartfona lub tabletu. Wystarczy zeskanować specjalny kod z dowodu rejestracyjnego.

Aplikacja jest bardzo prosta. Korzysta z danych Ubezpieczeniowego Funduszu Gwarancyjnego, gdzie wszyscy ubezpieczyciele zobligowani są do przesyłania danych o szkodowości. Dzięki temu przekazywane informacje są wiarygodne.
    Tym samym kupując auto, wystarczy zeskanować specjalny kod umieszczony na blankiecie dowodu rejestracyjnego, wprowadzić dodatkowe dane, jak np. konkretny model i w kilka sekund sprawdzimy aktualną cenę auta (oczywiście dla ubezpieczycieli) oraz wykaz szkód.

Nie trzeba już zaglądać pod maskę ani zabierać ze sobą rzeczoznawcy, aby sprawdzić, czy sprzedający auto nie próbuje nas oszukać.

Oczywiście aplikacja jest również platformą sprzedażową Generali, służącą do kontaktu z klientem. Umożliwia uproszczone zgłoszenie szkody komunikacyjnej, majątkowej oraz szkód osobowych z grupowych ubezpieczeń na życie.
    Ponadto Generali Auto pozwala kierowcy samodzielnie skalkulować składkę ubezpieczenia samochodu, a także – dzięki wzbogaceniu tej funkcjonalności – uniknąć zakupu pojazdu o niepewnym pochodzeniu, umożliwiając poznanie historii szkodowej pojazdu oraz szacunkową wycenę jego wartości.

Co ciekawe, mając ubezpieczenie na życie w Generali, możemy skorzystać np. ze złożenia wniosku o wypłatę świadczenia. Robimy zdjęcia potrzebnych dokumentów i składamy wniosek.

„Nie podajemy kosztów wprowadzenia aplikacji, ale są one niewielkie. Jednak co ważne jest to pierwsza taka aplikacja w Polsce. Chcemy, aby każdy, nie tylko klient Generali, mógł z niej skorzystać” – powiedział Artur Olech, Prezes Zarządu Grupy Generali w Polsce.

Oczywiście aplikacja ma również swoje minusy. Choć możemy np. bez problemu sprawdzić historię szkód nawet samochodów w leasingu, nie uda nam się sprawdzić szkód auta ubezpieczanego za granicą, czyli np. rzeszy aut sprowadzanych do Polski. Wynika to z braku porozumień ws. dostępu do danych ubezpieczeniowych pomiędzy europejskimi państwami.

źródło:
    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Testowałem tą aplikację i mam mieszane uczucia. Wg tej aplikacji miałem szkodę z AC w ubiegłym roku w przedziale 0-2000PLN. Tyle, że tak na prawdę zgłosiłem szkodę z AC, ale ostatecznie anulowałem ją i korzystałem z OC sprawcy. O korzystaniu z OC sprawcy nie ma natomiast ani słowa.
      Więc coś tam się niby zgadza, ale nie do końca... tak czy inaczej aplikacja wydaje się ciekawa i może się przydać przy kupnie auta.

Komentarz

• t00m3q
        Rider
        • 2012
        • 603

Będę nie bawem się widział ze znajomą, która ubezpiecza w Generali to się dopytam jak to tam jest.
        Co do różnych śmiesznych zdarzeń w historii auta to mój teść ma berlingo 2000rok i przyszło mu ubezpieczenie do zapłaty ale jakoś dziwnie drogo więc wypowiedział umowę i pojechał do ubezpieczalni po nowe w innym TU i kwota wyszła taka sama (teść ma maxa zniżek) no i pyta o co chodzi. Babka poklikała w kompie i wyszło że 4 miesiące wcześniej spowodował wypadek w Gdańsku i potrącili mu zniżki.
        Teść zamarł. Nigdy w życiu nie był w Gdańsku. Myśli sobie - Kac Vegas? nieee, niestety TU nie potrafiło wyjaśnić przyczyn pojawienia się takiej informacji w ogólnodostępnej bazie szkód dla wszystkich TU.
        Finalnie sprawę udało się odkręcić ale co stresu mu narobili to narobili.

Jestem ciekaw ile teraz osób będzie latać ze smartfonami i tabletami przy autach i patrzeć co się działo

www.wantrejce.pl domowe obiady z dowozem do firmy, szkoły i domu
        GrAnAtOwA bOmBa
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...078608#1078608

Komentarz

• shado
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 5315
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A z kim to odkręcał? Z ufg?

Komentarz

• t00m3q
            Rider
            • 2012
            • 603

Chyba z hestią albo z benefią

www.wantrejce.pl domowe obiady z dowozem do firmy, szkoły i domu
            GrAnAtOwA bOmBa
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...078608#1078608

Komentarz

• parasite
              L&K
              • 2011
              • 1368

Zamieszczone przez t00m3q
              Jestem ciekaw ile teraz osób będzie latać ze smartfonami i tabletami przy autach i patrzeć co się działo
              Oby jak najwięcej.
              AGR 112KM, 232Nm
              Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• McGan
                RS
                • 2010
                • 3574
                • Superb III (3V3)

Niezła aplikacja, ale pokazuje chyba tylko to, co było robione z AC. U mnie w 2007 roku była wymieniana szyba przednia i faktycznie jest to widoczne w zakresie 0-2000zł. Natomiast to co z OC robiłem, nie jest już widoczne.
                Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• wodan
                  Rider
                  • 2012
                  • 417
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Wczoraj testowałem to na dwóch dowodach - u mnie czysto, czyli nie pokazało zeszłorocznej przygody, a na drugim wozie o nieznanej historii pokazało 4 bliżej nieokreślone szkody w tym jedną z OC.

Generalnie skuteczność taka sobie, ale lepiej wiedzieć tyle niż nic.
                  Pozdrawiam
                  Wodan

Szkodnik: O1 1.9 TDI AXR kombi

Komentarz

• Mariusz87
                    L&K
                    • 2011
                    • 1377
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM
                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

byłem pierwszy :P http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=67911
                    moje stare auto
                    jest scout

Komentarz

• shado
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 5315
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Prawda! Zapraszam do dalszej dyskusji w tamtym wątku.

Komentarz

Pracuję...