Nowy Seat Leon

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Flame
    Elegance
    • 2010
    • 898

Zamieszczone przez piramida
    http://blog.pgd.pl/seat-leon-cupra-r-czy-bedzie-najlepszy

cupra R ma mieć około 300PS, 4x4, DSG :food
    Jeżeli cena będzie oscylować w okolicy ceny RS to już wiem czym będę jeździć w przyszłym roku :diabelski_usmiech
    Bardzo mocno powątpiewam w cenę Cupry R oscylujących koło ceny RS-a...
    ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Flame
      http://blog.pgd.pl/seat-leon-cupra-r-czy-bedzie-najlepszy

cupra R ma mieć około 300PS, 4x4, DSG :food
      Jeżeli cena będzie oscylować w okolicy ceny RS to już wiem czym będę jeździć w przyszłym roku :diabelski_usmiech
      Bardzo mocno powątpiewam w cenę Cupry R oscylujących koło ceny RS-a...
      Ostatnie cupry kosztowały ponad 100kzł czy nawet minimalnie poniżej 100kzł, wątpię co by nowa cupra nagle poszybowała do 150kzł, po za tym bedzie możliwość zakupu cupry 4x4 lub fwd ale to tylko pogłoski, czas pokaże...
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• leszekmw
        RS
        • 2005
        • 5356

wątpię co by nowa cupra nagle poszybowała do 150kzł, po za tym będzie możliwość zakupu cupry 4x4 lub fwd ale to tylko pogłoski
        jak będzie miał te 300 to czemu nie , jeszcze napęd dołożysz i 150 może być .
        tylko ze seat teraz nisko stoi jako marka i robia duże zjazdy.
        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
        GVI 1.4TSI
        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• BADYL
          RS
          • 2011
          • 2396
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Leon ST http://moto.onet.pl/seat-leon-st-deb...w-polsce/36qlc wygląda nawet fajnie
          nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Andja
            Rider
            • 2006
            • 596

ładny :-)

Komentarz

• cool_torun
              Ambiente
              • 2008
              • 162

Jest ładny, całkiem całkiem, tylko jedno małe ale - światła LED. Jeśli padnie ci któraś dioda z przodu musisz wymienić całą lampę - koszt (lepiej nie mówić)

Komentarz

• metrotest
                Rider
                • 2006
                • 506
                • Volkswagen
                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez cool_torun
                Jest ładny, całkiem całkiem, tylko jedno małe ale - światła LED. Jeśli padnie ci któraś dioda z przodu musisz wymienić całą lampę - koszt (lepiej nie mówić)
                W jednym z ostatnich nr Motor-u była mowa o koszcie 3850 zł!!! Nawet jeśli z czasem stanieje, pojawia się zamienniki to i tak będzie drogo. Najlepszą poczciwa żarówka

Komentarz

• AKa
                  Rider
                  • 2008
                  • 572
                  • Mercedes-Benz

metrotest, cool_torun- Panowie, jeszcze nie zdążyłem wypierdzieć fotela, a już wpędzacie mnie w koszta- przez dwa lata kompletnie mnie nie interesuje, co i jak i dlaczego będzie się działo z tymi lampami bo obejmuje je gwarancja producenta.
                  A później- powtarzam to, co już wcześniej pisałem w swoim temacie- nie znalazłem w internetach zbyt wielu doniesień o spektakularnych porażkach w kategorii oświetlenia diodowego czy to w Lexusie (jako pierwszy wprowadził), czy to w Audi- a nawet jeżeli zamiennik będzie rzeczywiście taki drogi- to jestem pewien, że nie będzie większego problemu z dorwaniem lampy na rynku wtórnym.
                  I w ramach ciekawostek- dobra dioda ma okres życia równy około 50 tysięcy godzin- daje to nam 2083 dnia, nie uwzględniając lat przestępnych- daje to nam 5.5 roku ciągłego świecenia.
                  Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.

Seat Leon FR 1.8TSI 2013

Komentarz

• brzezin
                    Classic
                    • 2013
                    • 30

Czy w seacie jest jakaś opcja przedłużenia gwarancji tak jak w skodzie, czy vw ?

Komentarz

• Andja
                      Rider
                      • 2006
                      • 596

polski cennik ST

Komentarz

• elektrykprosty
                        Rider
                        • 2013
                        • 311

LEDowe światła wyglądają przepięknie. Świecą tez przyzwoicie. Trwałością nie ma się co martwić - kilka lat nic sie nie będzie dziać. W razie stłuczki i tak jest AC.
                        Niechby były jeszcze z skręcaniem i zmiennym zasięgiem jak ksenony w OIII to byłoby super.

Komentarz

• Tony065
                          RS
                          • 2009
                          • 2487
                          • Octavia I (1U2)
                          • ARX 1.8 20VT 150 KM

AKa, te 50k h ciągłej pracy to w optymalnych warunkach, a w aucie różnie bywa. Ciągłe wstrząsy, zmiany temperatury i wilgotności, oraz podstawowa rzecz czyli odprowadzanie ciepła. Porównując Ledy do Zenonów, to poza oszczędnością prądu, jakoś nie widać innych zalet. Ja bym tak nie piał z zachwytu, zwłaszcza na temat gwarancji, bo spece z ASO są miszczami os wymyślania jak tu klientowi wcisnąć, że to jego wina bo... :evil:
                          Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                          @ by Tune-up Gdańsk
                          TDI VP++ i jeszcze rośnie
                          Antek

Komentarz

• AKa
                            Rider
                            • 2008
                            • 572
                            • Mercedes-Benz

Element "zaplombowany" więc mam to w dupce- homologacja chyba dopuszcza temperatury pracy i warunki wilgotności odpowiednie do panujących w europie... Więc...
                            Poza tym- nawet jeżeli miało by przeświecić ~30tyś godzin- to i tak jest bardzo dobry wynik, i do tego momentu ceny ewentualnego elementu powinny spaść. A jeżeli nie i bardzo komuś LED przeszkadza- to pozostaje jeszcze opcja drutu- czyli wmontowanie zwykłego klosza z halogenem.
                            Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.

Seat Leon FR 1.8TSI 2013

Komentarz

• Andja
                              Rider
                              • 2006
                              • 596

nowa CUPRA

Komentarz

• alt
                                Drive
                                • 2013
                                • 44

Szału nie ma, dupy nie urywa. Czekałem z niecierpliwością na Cuprę i rozczarowałem się. Zamawiając zwykłą wersję cywilną, można sobie skonfigurować ładniejszy zestaw niż ta Cupra. Spodziewałem się czegoś więcej, jak np. w VW Golfie VII GTI/GTD.
                                Pozdrawiam

Komentarz

• Andja
                                  Rider
                                  • 2006
                                  • 596

najbardziej brakuje 4x4, bo moc można programem "naprawić"

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

Panowie ale jeszcze powinna być cupra R z mocą 300PS i 4x4, na razie to pogłoski, zobaczymy jak będzie
                                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• alt
                                      Drive
                                      • 2013
                                      • 44

nie interesowałem się do tej pory Seatami, ale czy wychodziły Cupry w Dieslach?
                                      Pozdrawiam

Komentarz

• perfex
                                        L&K
                                        • 2005
                                        • 1117

Panowie ale jeszcze powinna być cupra R z mocą 300PS i 4x4, na razie to pogłoski, zobaczymy jak będzie
                                        No i CupraR będzie zapewne miała bardziej agresywny body kit. Cupra to odpowiednik Golfa gti i O3 rs, swoją drogą jeżeli Seat rozsądnie wyceni wersję 265km to wielu klientów zrezygnuje z O3 rs...
                                        Pozdrawiam
                                        perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Andja
                                          Rider
                                          • 2006
                                          • 596

Zamieszczone przez alt
                                          nie interesowałem się do tej pory Seatami, ale czy wychodziły Cupry w Dieslach?
                                          w TDI były Leony FR

Komentarz

• fan
                                            Elegance
                                            • 2009
                                            • 760

Zamieszczone przez Andja
                                            najbardziej brakuje 4x4, bo moc można programem "naprawić"
                                            Co tu "naprawiac" jak jest 265 KM i 280 KM,dla przedniej oski to i tak duzo,przy kazdym ruszeniu pewnie zrywa przyczepnosc.
                                            Respect All,Fear No One!

Komentarz

• Basik_
                                              Rider
                                              • 2013
                                              • 667

A mnie już wkurza czas oczekiwania na RS'a i zastanawiam się czy nie brać leona ST.
                                              Co o tym myślicie :?:
                                              Wersja FR z 184KM wychodzi w tej samej cenie co RS i czas oczekiwania to 2-3 miesiące. :wink:

W seacie trochę mnie wkurza mały ekran w porównaniu do columbusa skody.
                                              Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• Andja
                                                Rider
                                                • 2006
                                                • 596

oj trudny wybór :|

Komentarz

• JacekRS
                                                  Rider
                                                  • 2014
                                                  • 394
                                                  • Superb III (3V3)
                                                  • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Panowie miałem 2 seaty. Nówkę Leona I`ej generacji (2002r), do teraz miło wspominam ten samochód, a zrobiłem nim 180kkm w 5 lat (będąc studentem), jedyny minus to ... lakier!!! co ptok narobił to wżery na clarze i to nie ważne wróbel/gołab itp. Cały czas woziłem ze sobą szmatę z płynem do okien w atomizerze, żeby to usuwać jak tylko podejdę do samochodu i zobaczę "minę".
                                                  Następnie miałem (w zasadzie to żona miała) Ibizę 6L (2003r) i co? i to samo!!! lakier najgorszy z całej grupy VAG, a dodam, że mam jeszcze golfa IV (2001r), ojciec ma OI (2004r), szwagier audi A6 C5 (2002r) i w żadnym aucie grupy VAG nei ma takich problemów z lakierem jak z SEATEM. Seat ma świetny design, właściwości jezdne i .... lakier ulegający biodegradacji szybciej niż "srajtaśma w szambie". Dlatego kupując nowe auto.... niestety Seata omijam z daleka:/
                                                  P.S. jak pojechałem do nieistniejącego Dąbrowa Górnicza Hatlapa z tematem (chodziło o Leona), to mi powiedzieli: "Panie z taką pierdołą Pan przyjeżdżasz? My tu auta po gradobiciu w Hiszpanii sprzedajemy jako fabryka nowe, a Pan się takich pierdół czepiasz" - to chyba mówi samo za siebie...:/
                                                  "Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt

Komentarz

• irekk
                                                    L&K
                                                    • 2011
                                                    • 1093
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja w A4 B6(granatowy niemetaliczny) też nie miałem różowo. Tak więc to IMO nie seata wina a konkretnego lakieru w tamtych latach. W obecnej O2 jest ok.

Komentarz

Pracuję...