W nadchodzącym sezonie walka z najlepszymi zespołami, w 2008 wygrywanie wyścigów, a rok później mistrzostwo Formuły 1 - taki plan nakreślił dla teamu BMW Sauber jego szef Mario Theissen. Stajnia zaprezentowała w Walencji nowy model bolidu F1.07, którym w wyścigach GP będą jeździć Robert Kubica i Nick Heidfeld
Kierowcy nie jeździli jeszcze nowym bolidem. - Ale inżynierowie rozmawiali z nami o ewentualnych zmianach i mam nadzieję, że wprowadzili rozwiązania, o które prosiłem - stwierdził Robert Kubica. Bolid ma być przystosowany do agresywnego stylu jazdy Polaka tak, by nie musiał w nim nic zmieniać.
Problemy Kubicy mogą sprawić opony Bridgestone (od nowego sezonu na nich mają jeździć wszystkie stajnie F1), które mają mniejszą przyczepność niż gumy firmy Michelin, używane przez BMW Sauber w poprzednim sezonie. - Nowe opony mogą skomplikować mi życie. Jeździłem poprzednio w innych formułach, gdzie bolidy słabo skręcały, więc wykształciłem agresywny styl. W Formule 1 jeździ się zupełnie inaczej i trzeba będzie ustawić opony tak, by stwarzały mi jak najmniej problemów na torze - stwierdził polski kierowca. - Jednak nawet jeżdżąc bardzo agresywnie da się zwyciężać. Pokazał to Fernando Alonso - powiedział Kubica.
[...]
Pierwszy taki bolid
BMW, które wcześniej zaopatrywało w silniki stajnię Williamsa, przejęło szwajcarski team Sauber w 2005 roku. Nowy F1.07 jest pierwszym owocem wspólnej pracy BMW i pracowni Saubera. Bolid ma krótszy, bardziej uniesiony do góry nos, unowocześniony system chłodzenia z większymi chłodnicami. Tył pojazdu jest szczuplejszy. Po raz pierwszy w bolidzie BMW została zamontowana skrzynia z nieprzerwaną zmianą biegów. - To tak naprawdę pierwszy BMW Sauber. To dla nas wyjątkowy dzień - podsumował Theissen.
[...]
O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Uniden Pro 510XL+Hustler IC100
Komentarz