Volvo uderza w nowy segment

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witeek
    Rider
    • 2005
    • 502

Szkoda, czemu nic się nie chwalisz, że dwa razy złoiliśmy audicę 3.2 bez ogranicznika?!
    Trasa Wawa-Białystok, dwupasmówka, tniemy coś pod 200...wyprzedzamy kolesia (u mnie już się coś zaczęło rozkręcać ;-)) koleś chyba się obruszył bo dwie cześki i jedna bawara go zdjęły :szeroki_usmiech Potem niestety koleś się przebudził i zaczął przepłukiwać gary, cześki dwie wymiękły no i pozostała bawarka... Karol walczył dzielnie ale zadyszkę złapał.......no i komunikat kolesia na radyjku: kolego z bmw to co, poprowadzisz i potem się zmienimy, jadę za Tobą audicą...
    No wkurzyłem się, chciałem głośno krzyknąć widząc oddalające się punkty - a ja!!!! a ja!!! poczekajcie !!!
    Ale ogólnie wiadome jest, że nie można wyprzedzać cześki bo to killowe bryki są, zwłaszcza jak się ma cb antenkę na magnesie i się chce tak po prostu kozaczyć. Koło 220 audica odpadła z rozgrywki po komunikacie kierownika: przepraszam, antenka mi odpadła... No cóż, spokojnie ze szkodą złoiliśmy kolesia, który potem już nie próbował Nas wyprzedzać....troszkę sobie kuferek antenką poobijał, potem nawet z radyjka już go skutecznie wycięło :lol:
    uchar
    witeek - octavia 2.0 TDI DSG
  • NEOrADEk
    L&K
    • 2005
    • 1469

Skandynawski producent samochodów marki Volvo zastanawia się nad wprowadzeniem do swojego zestawienia nowego samochodu. Najprawdopodobniej auto zajmie miejsce w segmencie umiejscowionym tuż nad modelem XC90.

Takie plany spowodowane są tym, że Szwedzi mają w bliskich planach poszerzenie swojego zasięgu na rynkach takich jak Stany Zjednoczone oraz Daleki Wschód. Tak więc wygląda na to, że większy samochód z pewnością ułatwiłby to zadanie. Bazą dla nowego auta będzie z pewnością studium koncepcyjne VCC, które zostało zaprezentowane podczas targów genewskich w 2003 roku.

Lex Kerssemakers, dyrektor strategiczny produktu w Volvo twierdzi, że flagowy model na pewno nie będzie wielką limuzyną. "Nie chcemy robić pięciometrowego samochodu. Byłoby to zbyt lekkomyślne." - dodaje. Stwierdził po tym, że na rynku istnieje zapotrzebowanie na auta tego typu, lecz Volvo póki co nie zamierza wchodzić w ta stawkę. Firma zamierza skupić się na tworzeniu samochodów typu SUV lub kombi.

Szwedzka firma zamierza stworzyć samochód, który będzie maksymalnie obszerny wewnątrz i będzie zajmował jak najmniej miejsca na drodze. Krążą już pogłoski, że nowy model swoją bryłą będzie przypominać niemieckiego Mercedesa Klasy R.

Link do art.
    O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
    "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

Pracuję...