Zamieszczone przez Enriquez
Nowy QQ
Zwiń
X
-
Re: Nowy QQ
Baaardzo fajny. I wreszcie ma sensowny motor 1.6t 150km 240nm. Przy niezłej cenie nie widze szans dla konkurencji typu Sportage, ix35, Yeti itdPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
jeżeli w dalszym ciągu będzie się składał (a będzie, bo nie ma innej opcji) w 90% z części i podzespołów renault to będzie to taka sama kupa od strony technicznej jak poprzednia edycja tego auta - dobry twór wyłącznie marketingowy, gdzie efektownie wciskają ciemnotę jupisom i kreują popyt :szeroki_usmiechDiesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16
uwaga
nie robimy pompowtryskiwaczy
Komentarz
-
-
pojęcia nie mam... kupiłem to auto na chwilę przed upływem gwarancji, miało wtedy 50 kkm
wkurwiało mnie już po miesiącu jazdy, po siedmiu miesiącach z obrzydzeniem sprzedałem... :|
fuj... aż mnie niechęć nachodzi, jak o nim sobie przypomnę - pozytywem jest to, ze auto jest modne - więc sprzedałem prawie bez straty, pomimo przejścia roku kalendarzowegoDiesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
uwaga
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mattyah4x4jeżeli w dalszym ciągu będzie się składał (a będzie, bo nie ma innej opcji) w 90% z części i podzespołów renault to będzie to taka sama kupa od strony technicznej jak poprzednia edycja tego auta - dobry twór wyłącznie marketingowy, gdzie efektownie wciskają ciemnotę jupisom i kreują popyt :szeroki_usmiechPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez perfexAle jeżeli ktoś lubi koncepcję małego suva to polecam qq.
suv
dobre sobie... żaden z niego suv - co najwyżej crossover
kupa jest pierwszej wody - począwszy od zawieszenia (dokładnie takie samo - i to samo) co w renault megane, łożyska mcphersona te same co w nissanie micra (!), zresztą sypiace się już po kilkunatu/kilkudziesięciu tys kilometrów nagminnie :roll:
sypiące się elementy metalowo gumowe w przednich sankach, słabe maglownice, kiepski napęd 4x4, kontrowersyjne silniki diesla by renault (jedyna dobra rzecz w tym aucie to dwulitrowy, japoński motor benzynowy) i milion innych rzeczy :shock:
bazuję na własnych doświadczeniach (np. sprżegło szarpało już przy przebiegu 50 tys km) a jak ktoś mi nie wierzy to polecam lekturę forum kaszanki na nissanclub.pl :szeroki_usmiech
(tam się chłopaki licytują z dumą, co kto wymienił na gwarancji - i powiem Wam włos się jeży na głowie - a oni zadowoleni, bo to "na gwarancji)Diesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
uwaga
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mattyah4x4Zamieszczone przez perfexAle jeżeli ktoś lubi koncepcję małego suva to polecam qq.
suv
dobre sobie... żaden z niego suv - co najwyżej crossover
bazuję na własnych doświadczeniach (np. sprżegło szarpało już przy przebiegu 50 tys km) a jak ktoś mi nie wierzy to polecam lekturę forum kaszanki na nissanclub.pl :szeroki_usmiech
(tam się chłopaki licytują z dumą, co kto wymienił na gwarancji - i powiem Wam włos się jeży na głowie - a oni zadowoleni, bo to "na gwarancji)Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigSUV, jak to SUV, taka krzyżówka wszystkiego ze wszystkim, za duże pieniądze, która w niczym nie jest dobra.Wysokie zawieszenie + balonowe opony (nie brać dużych felg) = idealna recepta na miasto. Dodatkowy plus to brak konieczności zwijania sie przy wsiadaniu i rozwijania przy wysiadaniu i lepsza widoczność. Celowo nie wspominam o ew. zaletach terenowych ( o ile jest 4x4) bo nabywcy tych aut rzadko mieszkają w bagnistym lesie :szeroki_usmiech
Jakieś plusy dodatnie muszą być skoro lud pragnie suvów i crossoverów i to we wszystkich segmentach cenowych :lol:Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Ja też nie rozumiem tego fenomenu, na tyle, że... powoli oswajam się z myślą aby za ok. rok zaryzykować i właśnie kupić QQ ;-) Nie chciałbym pozbywać się Octavii, więc pewnie będzie to pierwsza wersja przed FL. Opinie ludzi jak zwykle - różne.
Ten nowy za bardzo mi przypomina ix35, zwłaszcza z przodu, ale dostałby 4 w pięciostopniowej skali. Ciekawe od ile zacznie się wersja podstawowa i fajnie że 1.6 wyciąga teraz tyle koni, a 1,2 - "downsizing" pełną gębą
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigSUV, jak to SUV, taka krzyżówka wszystkiego ze wszystkim, za duże pieniądze, która w niczym nie jest dobra.ten nowy kaszkaj może i ładny jest, ale nie trafia do mnie z w.w powodów (tu tylko fory ma nowy Sportage, po prostu mi się bardzo podoba i dla niego mógłbym zmienić swoje zdanie o SUVach) , chociaż dla kogoś komu odpowiada ten segment może być fajną propozycją.
Komentarz
-
-
Fajnie byloby, gdyby wejście nowego Quashkai'a (???) spowodowało spadek cen używanych kilkulatków.
Mi ten samochód cholernie się podoba - poprostu bardzo mi pasuje podwyższony kompakt (bo tak naprawdę QQ jest takim właśnie atem, a nie jakimś tam suwem czy krosołwerem) - ale to pewnie z wagi na mój wiek, bo łatwiej do takiego auta mi wejść i lepiej widać (z wyższej pozycji) co dzieje się wokół auta.
Na temat nowego nie będę się wypowiadał bo ja już tak mam, że dopiero po kilku miesiącach od premiery jestem sobie w stanie wyrobić jakąkolwiek opinię.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andja- minimalnie droższy od starego, z lepszym wyposażeniem, mocniejszym i oszczędniejszym(?) silnikiem...
Pełny cennik: http://www.nissan.pl/content/dam/ser...cennik_POL.pdf
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AndjaCzarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz