Solidny jak niemiecki samochod... DSG i nie tylko....

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Alonzo_, Dobra to podniose poprzeczke.

To ma byc auto ktore bedzie wyposazone w naped 4x4, automatyczna skrzynie biegow, ktora nie bedzie skrzynia CVT, kombi lub limuzyna z silnikiem benzynowym lub diesla o mocy minimum 150KM, do tego fabryczna navi, xenon(bixenon), szyberdach. Cena brutto ponizej 140tys zl.
    Spritmonitor.de

Komentarz

• Alonzo_
      RS
      • 2009
      • 2460
      • Hyundai

Zamieszczone przez Maicroft

To ma byc auto ktore bedzie wyposazone w naped 4x4, automatyczna skrzynie biegow, ktora nie bedzie skrzynia CVT, kombi lub limuzyna z silnikiem benzynowym lub diesla o mocy minimum 150KM, do tego fabryczna navi, xenon(bixenon), szyberdach. Cena brutto ponizej 140tys zl.
      :wink:
      Jeszcze dopisać trzeba szczegółowe wyposażenie co do "joty" i koniecznie minimalne wymiary na nogi w tylnym rzędzie dla pasażerów i typ będzie jeden. Jak kilka lat temu zrobili specyfikację do przetargu samorządowcy z Torunia. Tylko SII się dziwnym trafem załapał :szeroki_usmiech

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Alonzo_, Nie reszta mnie nie interesuje. Bez wymiarow. Ja znam kilka VAGow spelniacych to kryterium oraz dwie inne marki.

Wiec wcale nie musi byc to Octavia ani Superb Moglby to byc Forester, ale skrzynia wyklucza go z przetargu :lol:
        Spritmonitor.de

Komentarz

• gebek
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1214

Zamieszczone przez Maicroft

Honda CRV 2.0 benzyna 156 KM wersja Lifestyle 4x4 bixenon, asb...cena 134.300 pln
          Brak szyberdachu...wiec trzeba isc ewentualnie w wersje Executive,to mamy dodatkowo
          skory i szyber za 144.100 pln....plus w obu wersjach navi za 6000 pln.
          To takie troche podniesione kombi :szeroki_usmiech

Sprawdzilem...to nie jest szyberdach,tylko szklany panoramiczny dach z roleta...wiec
          pewnie odpada :szeroki_usmiech
          Tato,tato...czy to auto jest chore?
          Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
          Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• _tm_
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 2333
            • Superb III (3V3)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • CDAA 1.8 TSI 160 KM
            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez _tm_
            Najgorsze jest to, że nic mi się jeszcze nie popsuło, a już mnie to auto wkur...ia . Czytając o tych padających rozrządach TSI i DSG zaczynam się stresować, że i u mnie w końcu coś padnie . Na razie (odpukać) w moich obu samochodach nie mam problemu ani z TSI ani z DSG. Skrzynia raz na jakiś czas zadrży przy zmianie z 1 na 2, ale występuje to na tyle rzadko, że mi to w niczym nie przeszkadza.
            No i wykrakałem . Sprzęgła w DSG do wymiany.
            S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
            Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
            -------------------------------------------------------------------------
            O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
            O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
            O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• Alonzo_
              RS
              • 2009
              • 2460
              • Hyundai

Zamieszczone przez _tm_

No i wykrakałem . Sprzęgła w DSG do wymiany.
              Trzeba było siedzieć cicho
              Licho nie śpi...tylko słucha :wink:

Komentarz

• solid
                Ambiente
                • 2013
                • 236

Ojoj...

ADAC, największe niemieckie stowarzyszenie motoryzacyjne przyznało się, że fałszowało wyniki głosowania na „auto roku”.

I cytat z linku powyżej:

"Media przypominają, że ADAC już miał raz problemy, kiedy w 2005 roku naciągnął wyniki testów auta wyprodukowanego przez rumuńską Dacię. Twierdził wówczas, że samochód nie jest bezpieczny. Okazało się jednak, że wcześniej specjalnie uszkodzono koła, aby auto sprawiało problemy."

Ojoj x 2 :wink:

Komentarz

• chopin
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 212

Nie ma się co czepiać. Celowość działania jest cechą prawdziwych profesjonalistów. 1

Komentarz

• marlej108
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 4976
                    • Octavia III (5E3)
                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

ADAC - rzetelnosc, uczciwosc .... hahaha :-) co za dupki.
                    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Alonzo_
                      RS
                      • 2009
                      • 2460
                      • Hyundai

Oj szkopki, szkopki, rude , fałszywe szkopki.
                      Dymają wszystkich. A te ich rankingi to wsadzić sobie można w ....gdzie kto chce. Są nieobiektywne i właśnie...naciągane pod potrzeby swojego przemysłu motoryzacyjnego. Tak się to robi dziś - nie tylko u szkopków. Tworzy się organizację opiniotwórczą, wmawia się ludziom jej autorytet, obiektywizm i profesjonalizm przekupując paru ważniaków co gadają w TV jakie to jest uczciwe i warte analizy i sukces jest. Ludzie łykają, interes się kręci.
                      Uczciwsze są rankingi typu Warranty Direct lub coś podobnego obejmującego faktycznie wielkość/ilość i koszty usunięcia awarii. I tam sporo propagandy niemieckiej się wywraca do góry kopytami .
                      Zresztą od lat wiadomo, ze takie smieszne plebiscyty jak auto roku są kupowane bo niekt zorientowany w motoryzacji patrząc na niektóre wybory nie powinien mieć złudzeń. To chłopaki z Top Gear są czasami bardziej obiektywni w swoich subiektywnych ocenach :wink:
                      Szkopki oszukują ludzi od początku do końca, wmawiając w takich preparowanych rankingach/plebiscytach kity, potem wciskając przekombinowane i obliczone tyko na "gwarancję" pojazdy i wykręcając się od wszystkiego licząc tylko na przypływ kasy.
                      Dochodzi do tego, że nawet wydawane u nas magazyny z niemieckim rodowodem już nie mogą tego ukrywać co się dzieje. Jak projekt świeży to same achy i echy -jaki to najlepszy ( często w odpowiednio ustawianych porównaniach), ale myślę, że z pewnością te pojazdy jako nowe są rzeczywiście, obiektywnie oceniając świetne. Nie kwestionuje. A potem już muszą napisać jaka po kilku latach to przekombinowana, stosunkowo awaryjna i droga w serwisie mina. Bo nie wszystko da się zamieść pod dywan.
                      Oj fałszywe szkopki :czerwona:

Komentarz

• leszekmw
                        RS
                        • 2005
                        • 5356

Zamieszczone przez marlej108
                        dlatego zawsze miałem testy adacu w zakresie opon daleko w dupie , i nie raz się dziwiłem kto je wygrywa.. :roll:
                        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                        GVI 1.4TSI
                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• ketivv
                          L&K
                          • 2011
                          • 1155

"Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą."
                          "Zwykła propaganda ma niewiele wspólnego z obiektywizmem i jeszcze mniej z prawdą"
                          Joseph Goebbels

;-)
                          ot cala prawda o wspaniałych produktach VAG i tylko tandetnej całej reszcie

Komentarz

• SP9XWW
                            Rider
                            • 2009
                            • 579

Wysłany: Pią 22 Lis, 13 08:28
                            Dostałem odpowiedź na moje pytanie

Sławomir Komenda 2013-11-21 12:24:01 napisał/a:

W zwiążku z informacją dostępną w mediach oraz nawiązaniu do Państwa wypowiedzi na FB

\"©KODA Polska napisał/a:
                            Maciej, usterki nie stwierdzono w samochodach wyprodukowanych na rynek europejski. Mimo to ze względu na zadowolenie naszych Klientów, w samochodach na całym świecie – także w Europie – olej zostanie wymieniony w ramach dodatkowego przeglądu. Klienci zostaną poinformowani w odpowiednim czasie. Akcją będą objęte samochody wyposażone w 7-stopniową automatyczną skrzynię biegów DQ200, wyprodukowane w okresie od stycznia 2008 do kwietnia 2013. \"

Kieruje do Państwa zapytanie, kiedy rozpocznie się akcja serwisowa wymiany oleju w mojej skrzyni biegów DSG7? Jestem zaniepokojony potencjalną możliwością samoistnego uszkodzenia się skrzyni biegów i narażenia mnie z związku z tym na dodatkowe nieprzyjemności użytkowania wyprodukowanego przez Państwa samochodu.

ze Skoda-Auto:

Odpowiedź ©koda Info 2013-11-21 15:32:07 napisał/a:

Szanowny Panie.

W odpowiedzi informujemy, że omawiana akcja, dotycząca 7-stopniowych skrzyń DSG, została zakomunikowana przez Producentów Volkswagen AG, Audi AG, Seat s.a. oraz Skoda Auto a.s. na rynku chińskim oraz rynkach południowoazjatyckich, co wynika ze specyfiki klimatycznej tamtych regionów geograficznych (występowanie naraz wysokich temperatur i dużej wilgotności powietrza).

Zgodnie z informacją przekazaną przez Producentów, na rynku europejskim nie ma aktualnie uzasadnienia technicznego dla zainicjowania ww. akcji, jednak w przypadku otrzymania od Producentów nowych informacji, niezwłocznie przekażemy ją ogółowi naszych Autoryzowanych Partnerów Serwisowych.

Jeśli dany Producent ogłasza potrzebę takich działań, to dowiadujemy się o tym z momentem oficjalnego zakomunikowania akcji warsztatowej. Inaczej mówiąc, nie otrzymujemy informacji wyprzedzających tego rodzaju działania Producentów.

Z wyrazami szacunku,
                            Zespół ©koda INFO

Innymi słowy, ktoś kto wypowiada się w imieniu Skoda-Auto na FB - wierutnie kłamie... :?
                            Właśnie dostałem wezwanie na akcję serwisową skrzyni DSG - wymiana oleju i przeprogramowanie sterownika.
                            Vy 73! de S!@w

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez leszekmw
                              Zamieszczone przez marlej108
                              dlatego zawsze miałem testy adacu w zakresie opon daleko w dupie , i nie raz się dziwiłem kto je wygrywa.. :roll:
                              No kto, continental, dunlop, michelin, pirelli, goodyear, nie sądzę, żeby ktoś kiedykolwiek specjalnie umoczył na tych oponach
                              saport techniczny baj DGW
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm
                              no i nie ma :-)

Komentarz

• Geralt
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 589

tak czytam ten wątek i zastanawiam się... jakiś rok temu sprzedałem swoją motorówkę facetowi który posiada zakład naprawy skrzyń biegów - trochę z nim porozmawiałem miedzy innymi pod kątem DSG i z tego co on mówił to bdb skrzynie i mechanicznie są bardzo wytrzymałe, za to z tego co pamiętam mówił że elektronika sterująca mechatroniką jest lutowana za pomogą cyny bezołowiowej (ekologia) z czasem powstają zimne luty i przez to skrzynia głupieje... to co robi to rozbiera te skrzynie, ma "magika elektronika" który to naprawia, składa i w praktyce nie ma reklamacji. Ile w tym prawdy nie wiem ale generalnie ma to ręce i nogi + naprawa nie wychodzi tak drogo jakby się mogło wydawać.
                                (swoją stroną jak czytam te posty to stwierdzam że moją 1.8T AUM zostawię w rodzinie aż się nie rozpadnie... :roll: )
                                pozdrawiam
                                Adam W.

Komentarz

Pracuję...