Nowe radiowozy dla polskiej Policji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kornat
    Rider
    • 2007
    • 578

Nie wiem jak Wy ale ja czuje się bezpieczniejszy dzięki tym VW

Komentarz

• Biszczu
      RS
      • 2011
      • 5567

Zamieszczone przez bobolino
      Zamieszczone przez 2.0-16v Michał
      a oni by najmniej bujaja się nowymi passatami

Czy chciałeś napisać:
      [...] aby oni jak najmniej bujali się nowymi passatami?

Jeżeli [TAK] kliknij.
      Jeżeli [NIE] pozostaw wiadomość bez korekty
      coś widzę co niektórzy sarkazmu kolegi bobolino nie zrozumieli :lol:
      "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• rafiki
        RS
        • 2012
        • 15976
        • Superb III (3V3)

Biszczu, sarkazm sarkazmem, ale co to jest "autokorekta octaviaclub"? :shock:
        رافال
        Spoty
        Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• mac_aaron
          Elegance
          • 2012
          • 984
          • Octavia III (5E3)
          • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez Biszczu
          tak tylko WY płacicie, no bo przecież policjanci podatków nie płacą :evil:
          Prawdziwie płacą podatki ludzie spoza budżetówki. Skoro pensja policjanta idzie z budżetu, a część z niej wraca do budżetu, to nie można tego nazwać "płaceniem podatków"...

Passaty zacne, ale zamiast ścigać za prędkości powinni się zająć bandytyzmem na ulicach. Jak np. różnymi panami z BMW skorymi do bójki na drodze o byle co.

Komentarz

• Biszczu
            RS
            • 2011
            • 5567

mac_aaron, taaak ... przychodzi policjant na stacje paliw i mówi ja jestem policjant a Pani na to aaa OK to płaci Pan za paliwo bez podatków i akcyzy... :twisted: EOT
            "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• witachu
              L&K
              • 2011
              • 1319

ja to sie zastanawiam czy te nieoznakowane radiowozy mają rzeczywiście wpływ i na poprawe tego na co maja wpływać. może mnie ktoś oświecić? jak to jest np. w innych krajach europejskich? tez używane są nieoznakowane auta?
              OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
              (znajdź również na fb)

Komentarz

• elektrykprosty
                Rider
                • 2013
                • 311

Gratuluję zakupu. Ładne samochody.
                Superb czy nawet Octavia też by wystarczyła.

Poważnie łamiący przepisy powinni czuć, że kara jest nieunikniona.
                Każdy kto więcej podróżuje spotkał drogowego bandytę wyprzedzającego na trzeciego, na pasach, zachowującego się agresywnie. Takich powinni łapać i eliminować z dróg.
                Jazda 180km/h autostradą to naprawdę mniejsze zagrożenie niż 80km/h przez wsie i miasteczka.

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

Zamieszczone przez witachu
                  ja to sie zastanawiam czy te nieoznakowane radiowozy mają rzeczywiście wpływ i na poprawe tego na co maja wpływać. może mnie ktoś oświecić?
                  Oczywiście, że nie mają. To tylko zabawki i maszynki do zarabiania pieniędzy. Pamiętam, gdy kupiłem będąc w KWP piewrsze Vectry C 3.2. Auta te zwróciły sie po 3 miesiacach użytkowania. Bezpieczeństwo wcale się od tego nie poprawiło. Probelmem było za to zatankowanie tych aut, bo paliły sporo, a policja nie miała tyle kasy na paliwo.
                  Cały czas zastanawiam się jaki sens, poza zabawą dla jeźdżacych nimi policjantów, ma zaup aut z takimi mocnymi silnikami ???
                  Koszta eksploatacji takich aut są bardzo wysokie, poprawa bezpieczeństwa żadna, a do zatrzymania auta wyprzedzajacego na pasach, jadacego z włączonymi przecimgilenymi w bechmurną noc czy dzień, lub skrajnym lewym pasem albo niesygnalizującego manewru zmiany kierunku bądz pasa ruchu, nie potrzeba wcale podnad 200 KM pod maską. Potrzeba za to wiedzy na temat przepisów na których się pracuje i chęci do pracy, a tego w naszej drogówce brak
                  Czarny Elegance

Komentarz

• witachu
                    L&K
                    • 2011
                    • 1319

Big, tak mi się wydawało, ale wolałem się upewnić. ciekawe jak rozwiązują to w innych krajach :?:
                    bo nie mówie juz o fotoradarze schowanym gdzies w rowie czy krzakach, lub nieoznakowanych autach z fotoradarem w bagażniku, to juz brak słów do tego.
                    OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
                    (znajdź również na fb)

Komentarz

• rafiki
                      RS
                      • 2012
                      • 15976
                      • Superb III (3V3)

witachu, w innych krajach też używają nieoznakowanych aut, ale nie wkładają do 90% z nich wideo. :wink:
                      رافال
                      Spoty
                      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• bobolino
                        Rider
                        • 2010
                        • 392

Zamieszczone przez rafiki
                        Biszczu, sarkazm sarkazmem, ale co to jest "autokorekta octaviaclub"? :shock:
                        Taki żarcik, w nawiązaniu do wyświetleń podpowiedzi w google.
                        Ale nie przejmuj się, nie każdy musi łapać w lot o co biega...

Komentarz

• sotdi
                          Ambiente
                          • 2012
                          • 199
                          • Opel

Zamieszczone przez rafiki
                          ale szczerze jestem ciekaw ile taki Passacik spali :roll:
                          Wbrew pozorom zużycie paliwa nie szokuje (biorąc pod uwagę wielkość auta i jego osiągi oraz 4x4 i automat.

miałem okazję pojeździć B6 CC z takim silnikiem - poza miastem przy jeździe przepisy + 20 zużycie nie przekraczało 11 l/100
                          W mieście około 13. Auto jest na tyle dynamiczne, że po prostu ciężko wykorzystać jego pełne możliwości przez dłuższy czas (5,5 do 100). Oczywiście dla chcącego nic trudnego bo bardzo dużo zależy od warunków - mój BXE na dojazd do pracy (5 km przy średniej 14km/h wg kompa pali 9,5/100)
                          sotdi

Komentarz

• Gnusma
                            Drive
                            • 2012
                            • 90
                            • Octavia I (1U2)
                            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Ja tam się cieszę że POLICJA ma takie zabawki bo paru debili zastanowi się zanim dociśnie gaz do dechy ...jak oglądam "Uwaga pirat" to żałuję że Policja nie może odbierać prawa jazdy niektórym cymbałom i mam nadzieję że wejdzie przepis o mandatach uzależnionych od zarobków bo jak widzę że jakiś debil dostaje 500zł i jeszcze pogania policjanta wypisującego mandat bo sie spieszy to mam ochotę walnąć go w ryj...
                            Od łapania pospolitych bandytów jest prewencja albo kryminalna ..drogówka jest od łapania drogowych debili .... a takie radiowozy sama swoja obecnościa na drogach poprawiają bezpieczeństwo... nawet teraz mozna zauważyć jeżeli na autostradzie pojawi sie gdzieś zupełnie prywatna VECTRA C to ludzie na wszelki wypadek zwalniają ......
                            Skoda Octavia I Tour 1.6 Twin Power

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69409

Komentarz

• Big
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6389

Zamieszczone przez Gnusma
                              Ja tam się cieszę że POLICJA ma takie zabawki bo paru debili zastanowi się zanim dociśnie gaz do dechy
                              Tak z pewnością, bo gdyby mieli Passaty 1.8 TSI to nikt by sie nie zastanowił, a jak dwukrotnie droższe i palące 2 x więcej Passaty 3,6 V6 to każdy się zastanowi 8)
                              Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...